Reklama

Reklama

Rubber

  • Česko Guma (více)
Trailer

Když Robert, neživá pneumatika, objeví své destruktivní telepatické schopnosti, zaměří svou pozornost na jedno pouštní město a zejména ho zaujme záhadná krásná žena, tou je doslova posedlý…  Hororová komedie režiséra Quentina Dupieuxe vypráví příběh obyčejné pneumatiky pohozené v kalifornské poušti, která náhle nevysvětlitelně ožije. Jakási záhadná síla udržuje pneumatiku jménem Robert v pohybu a jak se řítí silnicí, objeví v sobě telepatické síly, díky nimž dokáže zničit cokoliv se mu zachce. Zpočátku se spokojí s lovem drobných pouštních zvířat a vyhazováním různých věcí, ale brzy se jeho pozornost stočí k lidskému druhu a zvláště jej zaujme záhadná krásná žena. Robert se stává chaotickou silou, po níž zůstává široký pás zkázy napříč pouštní krajinou. Rubber je chytrý, zábavný a originální hold kinematografické koncepci "bez příčiny". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (256)

Flego 

všechny recenze uživatele

Je nejaký dôvod prečo je Spielbergov E.T. hnedý ? Existuje dôvod prečo bol vo filme J.F.K. zabitý prezident ? Nie, nejestvujú žiadne dôvody. Taktiež nie je žiadny dôvod, aby sa v piesku arizonskej púšte prebrala k životu pneumatika a začala zabíjať všetko živé okolo seba. Napriek tomu sa to stane. Najmodernejší z moderných filmových umení síce v sebe skrýva myšlienku, otázkou zostávajú vyjadrovacie prostriedky. Tento film bude buď zatracovaný alebo určitým spôsobom skultovnie. Napriek niektorým nápadom ( úvodné sekvencie, sexisticky bizarné lákanie pneumatiky k figuríne ) je road movie ako šla guma na vandrovku chabým pokusom na celovečerný film. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh o sjeté gumě s destruktivními sklony určitě stojí za vidění. Zábava začíná hned úvodním proslovem a končí závěrečnejma titulkama. Klidně bych bral pokračování. Smekám před Dupieux(em) za ulítlej nápad a převedení na plátno. Natočit obstojnej film s neživou věcí dá asi fušku. Výhodou je, že hlavní killer natáčel bez nároku na honorář :) Mě tenhle kousek sedl, ale určitě není pro každýho. Slabší 4 hvězdy. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Film je věnován z lásky pro Pommeho Bourcarta. První otázka ve filmu zní - proč dal Spielberg svému E.T. hnědou barvu ? Měl prostě důvod ? Jsou dány i další příklady bezdůvodnosti. A vy zřejmě nikdy nepřijmete myšlenku, že všechny skvělé filmy, bez vyjímky, obsahují důležitou součást tohoto bezdůvodna............. Tímto dialogem začíná snímek ze života jedné vraždící pneumatiky. CITÁT - Pojď už, nemáme čas vysvětlováním tohoto braku.......... První krůčky z mrtvýchvstalé gumy jsou toporné a skoro opilecké, ale nakonec to holka gumová zvládne. Tedy holka ne, ta guma se totiž ve filmu jmenuje Robert. Ovšem ten hudební doprovod, který u toho slyšíme je příšerný. Víte, že točit promítaný film je nezákonné ? Povídá jeden z diváků, kteří na vlastní oči pozorují počínání Roberta Gumy. Humorné vyjádření jednoho z přihlížejících na návštěvu gumy v dívčím pokoji je prostě ...humorné. CITUJI - To je poprvé v mém životě, co se ztotožňuji z pneumatikou.......... Ve filmu je také nechutná scéna z jídlem, tedy konkrétně z pizzou. Ještě štěstí, že ji nejím. CITÁT - Tady máš dvojitou, ty blboune......... Guma zatím zabila již několik lidí a vraždí dál. Policie už jí je na stopě a snaží se ji zabít. CITÁT - Pojď sem ty zmrdogumo !!!........ Co na tom, že místo šíleného vraždícího maniaka je tu stará, ojetá, neznačková, zahraniční ( mimozemská ? ) guma ? Jde o krev, ne o obsazení. Nemáte žádný důvod ten film odsuzovat. CITÁT - Počkej, nejsem postava z filmu, jsem jen divák !!!.......... CHYBA VE FILMU - V 74 minutě má tříkolka zvonek na levé straně řidítek, o padesát vteřin později, je zvonek na pravé straně řidítek, o dalších čtyřicet vteřin je zvonek opět na levé straně............ A tak se naše milá vraždící guma dostala až do Hollywoodu. Film je recese, sranda a krvárna. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rubber dlouho čekal na to, až se k němu dostanu. Tenhle film, kde hlavní roli hraje pneumatika Goodyear, je totiž něco, co každý den neuvidíte. Ono pravděpodobně nikdy nic podobného neuvidíte. A dost možná to ani vidět znovu nebudete chtít. Mr. Oizo takové filmy prostě točí. Každý se směje v jiný moment. Někdo se nesměje vůbec. Věřím ale, že všichni čumí s otevřenou držkou a přemýšlí, na co to vlastně koukají. Wtf momentů je tu požehnaně. V podstatě šílená scéna střídá šílenou scénu a fascinuje mě, že 79 minut jsem pozoroval příběh jedné živé pneumatiky a vůbec jsem se nezačal nudit. Je to vůbec možný? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pustit tohle dělníkovi z Barumu po třech šestnáctkách, musí zákonitě přijít jeho sebevražda.. Dupieuxovo pneu-zamyšlení nad kauzalitou, diváckými stereotypy a iluzí v kinematografii lze možná ocenit za třeskutě zajímavý nápad, ale to bych nesměl mít po většinu snímku pocit, že si mě ta guma s telekinetickými schopnostmi zrovna bere vibrujíce do parády. Holt genialitu od hlouposti lze někdy jen stěží odlišit a co hůř, mnohdy se i zamění.. Ani jako workoholický majitel pneuservisu a nadšený návštěvník festivalů art filmu už nikdy více, ovšem musím autorovi nechat, že se nebál nařčení z rasismu a "vybarvil" sériového vraha navzdory zvyklostem. A mimochodem, v Texas Chainsaw Massacre si neumývali v koupelně ruce, protože netekla voda a E.T. měl hnědou barvu, aby v případě pádu do septiku splynul s jeho obsahem. Já vám dám no reason, až vám bude vzorek sjetý..! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se v roli paliče gum objevil i Perdo Winter, vlastník studia Ed Banger Records, které produkuje mj. i hudbu Mr. Oiza a Justice. (Phantomass)
  • Ke konci filmu ve scéně, kdy se pneumatika převtělí v trojkolku, se zvonek s hadičkou „přesune“ z pravé strany řidítek na levou. (earl hickey)
  • Daniel Quinn ve filmu stojí coby divák tváří v tvář pneumatice, která svými telepatickými schopnostmi dokáže vyhodit hlavu oponenta do povětří. Stejnou schopností disponoval i Daniel Quinn ve filmu Scanner: Policajt (1994). (Alfréda)

Reklama

Reklama