Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (834)

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 50 000 000 $ Otvárací Víkend: 9 360 434 $ (v 3 117 Kinách) Tržby USA: 75 624 550 $ Tržby SR: 6 315 $ Tržby ČR: 31 908 $ Tržby Celosvetovo: 120 081 841 $Je to až moc sladké a to uberá na kvalite o dobrú polovicu.Inak je to klasický klišovitý príbeh rodiny,ktorá sa snaží o nový život v netypickom prostredí.Mať desať tak ten film zbožňujem,teraz budem rád ak ho neuvidím znova. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Aline Brosh McKenna, Cameron Crowe / Predloha: We Bought a Zoo od Benjamin Mee | Hudba: John Powell | Produkcia: Julie Yorn, Cameron Crowe, Marc Gordon | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Vinyl Films, LBI Entertainment, Dune Entertainment | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 120,081,841 $ || Rozprávka na dobrú noc, najlepšie strávené s polovičkou. Tak americké, a napriek tomu som tomu prepadol. Malo to dušu, čistotu a vôbec. Až som si z toho kúpil škrečka (asi komplexi z detstva - mal som len rybičky) :D ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NOVÉ MÍSTO, NOVÝ ZAČÁTEK. KOUPILI JSME ZOO!“..... /// Taťka Matt Damon (jehož druhý jméno je nebezpečí), nepočítal s jednou věcí – že mu umře žena a dětem (logicky...) máma. Dělá co může (dyť víte, nestíhá, chaos v domácnosti atd.), k ,,protúrování“ se mu nabízí (téměř) každá svobodná mamča, ale smutek je sviňa. Vypořádat se s tím musí i děti a tak se nás všichni pospolu snaží přesvědčit, že na depresi a zapomnění je nejlepší koupit si Zoo. Nevím, jestli úplně všechno budou brát děti jako cestu za dobrodružstvím, páč se tady i maličko kecá a celej ten rodinnej pokus o návrat k normálnosti vobčas sklouzává k bezkrevný sázce na citový a citlivý věci, jako se podívat tygrovi naposledy do vočí (všichni tam jednou musíme...), zbytek má zachránit ksichtík malý Rosie (je hezčí než ten Mattův) a na 50 druhů ,,zvížátek“ (z nichž 7 je ohroženejch). Tady by všichni mohli držet palečky, aby se dílo podařilo a taťka dokázal.... prostě to dokázal a všechno mohlo směřovat k Happy endu. Nebo né? Neboj, je to rodinnej film... možná bude spíš pro ty starší, kteří jsou připraveni na dojímačku smrtí, životem, zvířaty, lidmi, sluncem, deštěm, láskou... Takže jestli tohle chcete... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,We Bought a Zoo“ od Benjamina Mee číst nebudu. 2.) Přemejšlím, kde utopit prachy (fotbalovej klub už mám). 3.) Zjistím, že zachraňovat nepotřebuje jen Ryan, Willy nebo Winter. 4.) Thx za titule ,,Ferry“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Ak je len zlomok toho,čo tu bolo ukázané,pravdou,potom je každý z nás povinný zamyslieť sa nad pojmom ,,skutočný hrdina".Nehanbím sa nazvať tento film hrdinským eposom,ktorý tým najjednoduchším a zároveň najdokonalejším možným spôsobom demonštruje ojedinelú odvahu a odhodlanie radového jedinca,žijúceho v kotli plnom konzumentov a vyznavačov povrchných hodnôt postaviť sa čelom k zdanlivo neriešiteľnej úlohe-zachrániť schátranú zoologickú záhradu a s ňou i množstvo prekrásnych zvieracích tvorov.Memento tohto príbehu ma zasiahlo hlbšie,než čokoľvek za posledné roky,a preto mi na jeho ohodnotenie päť hviezdičiek nestačí. Je to film,ktorý mi pohladil dušu,zmáčal tvár slzami dojatia a ukázal to,čo sa už dlho nikomu nepodarilo-že medzi nami stále jestvujú novodobí hrdinovia,odhodlaní povzniesť svoje ušľachtilé ciele nad osobné blaho a robiť tak náš svet lepším. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Damonovi asi dobre padlo po čase hrať trochu uvoľnenejšie a tá pohoda sa preniesla aj na mňa. Príbeh ničím výnimočný, možno obyčajný ako život sám, ale zas nie natoľko, aby to nudilo. Damonovi som roky postupne prichádzal na chuť, ale posledné roky dokazuje, že je skvelý a sympatický herec. Príbeh okolo rodinnej tragédie, chuti odštartovať život odznova a problémov okolo kúpenej zoo, má čo ponúknuť. Názov i letmý pohľad na dej môže mylne vyvolať dojem, že ide o ďalšiu rodinnú komédiu s hovoriacimi zvieratkami, ale našťastie to nie je tento prípad. 20 sekúnd odvahy vám môže radikálne zmeniť život, tvrdí M. Damon. Obetovaním dvoch hodín tomuto filmu sa váš život zmení asi ťažko, ale môžte to skúsiť. "Prečo nie?"... 80%. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (21)

  • Filmová ZOO vznikla 50 km severně od Los Angeles. Navrhoval ji tým specialistů na zahrady. Její realizace poté trvala 140člennému týmu 9 měsíců. (jenik71)
  • Datum otevíracího dne je v kalendáři zaznamenáno na sobotu 7. července 2010. Tento den byla ve skutečnosti středa. (Conspi)

Reklama

Reklama