Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí je uvězněna v neznámém domě. To pravé napětí se však rozpoutá až ve chvíli, kdy se spustí video a informuje všechny přítomné o tom, že jim bude umožněno uniknout, zapojí-li se do sadistických a masochistických her... Skupinka přátel se rozhodne zastavit stopařce. Ukáže se však, že to nebyl zrovna nejlepší nápad, neboť tato žena posléze všechny zúčastněné omámí plynem. Ti po následném procitnutí zjistí, že jim byly na lebky implantovány nádobky, které se samozřejmě nedají odstranit bez fatálních následků. Usměvavá a profesionálně vyhlížející žena jim poté z televizní obrazovky oznámí, že mají dvaadvacet hodin na to, aby naplnili lahvičky určeným množstvím mozkové tekutiny, kterou tělo produkuje pouze v případě extrémní bolesti. Čas kvapí a oni se společně s další skupinou nešťastníků podrobených stejnému testu rozhodnou spolupracovat a sdílet tak břemeno onoho bolestivého cíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti otrepaným torture-porn hororom, takže som až prekvapený ako ma práve tento nebavil. Samoúčelná, stereotypná, nevýrazná, samodeštrukčná vyvražďovačka o kôpke ľudí, ktorých unesú a nútia, aby sa pod primitívnou zámienkou navzájom ničili. Niekoľko momentov bolo zaujímavých a postrehol som aj príjemnú hudbu, no celkovo to bolo dosť otupné a po chvíli tak nezáživné, že ma nebavilo ani to dianie, ani umelé dejové zvraty a už vôbec nie to stádo priblblých postáv. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vile rozděluje diváky na dva tábory. Jedni jsou schopni se spokojit s ohranou zápletkou, která nám mnoho zajímavého nenabídne a to hlavně pro svou zálibu ve filmech kde se „naoko“ mučí lidé a lidské utrpění tu hraje hlavní prim, no a ti druzí tomuto kousku vyčítají velkou míru neoriginality, nudné pasáže, logiku - jenž je tu na štíru a fakt, že se vlastně většina zajímavého děje jak už bývá zvykem, se odehraje mimo záběr kamery, nebo je to v nejlepším přerušeno střihem. Já se přidávám spíše k těm druhým, protože ani já nebyl moc spokojený s tím, co se odehrálo na obrazovce. Odporná hra (jak zní český název) se sice snaží jít ve šlépějích SAW, Hostelu a jim podobných kouskům, jenomže Taylor Sheridan měl raději zůstat u herectví, protože coby režisér se má ještě hodně co učit. Podobně laděné filmy už mají pomalu odzvoněno, protože nám prostě už nejsou schopny nabídnout něco oku lahodícího, co jsme ještě neměli šanci vidět jinde a většina těch novodobých nedokáže upoutat ani potřebnou mírou napětí a (ne)chutě. Při brutálních či mučících scénách je potřeba především vytvořit poutavou atmosféru, která začne diváka dostávat do potřebného varu, jenomže tady spíš převládala nuda. Já potřebuju vidět, jak postavy trpí, pošramocená psychika začne vyvolávat depresivní opar, který ve mně vyvolá alespoň trochu lítosti a já tak začnu uvězněným fandit a uvěřím jim jejich bezmocnost a utrpění, ale tady jsem si kromě „děvky“ co se jí mučení líbilo (Maya Hazen) neoblíbil vůbec nikoho. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mě se to hodně líbilo ... To mučení už na mne semozřejmě moc neplatilo. Navíc nic moc vynalézavýho tam nebylo. A on o tom ten film ani není. Ono je to super z hlediska psychologie postav, jinak jako torture exploiter mne to nějak nenadchlo. Ale bylo tam fakt dost různorodejch postav, dobře zahranejch ...a téma jak se mučit "bezpečně" bylo fakt skvěle hozený ... Pro příznivce žánru a sadistická prasata co u podobných filmů dosahují tří a více vyvrcholení ... :-DD ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ňamka. Ten film je mi viac sympatický, ako má hluchých miest. A že je ich požehnane. Predovšetkým treba povedať, že som do toho išiel len podľa hodnotení mojich obľúbených (1,2,3,3,5,5,4,4*) absolútne nič si nezisťoval a nevedel som, čo môžem čakať. Takže prekvapenie. Zvrátené a nepríjemné, čím je pre mňa niečím viac, ako zvyšok "saw-áckoidnej" pásovej výroby. Negatívne emócie veľa znamenajú Je totiž rozdiel v tom, hrať dookola na tie isté morálne posolstvá (zabiť či nezabiť, ja alebo on...), a v tom, spôsobovať hromadne a dobrovoľne bolesť sebe aj ostatným. To vás spojí. A nemusíte čakať stále nejaký tupý zvrat. Nooo, a tým si to v závere práve pokazili. Celý čas som bol rozhodnutý (aj napriek zlým hereckým výkonom, pár nelogickostiam a celkovému wtf faktoru námetu), dať tam 4 hviezdy. Pokazila mi to záverečná pointa a čo jej nasledovalo, ma vyslovene nasralo. Takže nižšia známka, aj keď potenciál na zážitok v štýle Martyrs, tam čiastočne bol a skvelý pesničkový soundtrack tomu ešte hodne pridal. 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem si vybavil nezávisle na sobě dva filmy - Temný anděl(1990) a Mučedníci (2008). Chcete se dostat z našeho vězení? Pak jen stačí, když nám naplníte ampulku látkami, co produkuje mozek při bolesti (adrenalin, dopamin, serotonin), a můžete jít. Snímek určený především dvěma vyhraněným skupinám - sadistům a masochistům, které jistě potěší. I když se našly napínavé momenty, uvažoval jsem o běžném průměru. Malinko ho vylepšil úplný konec. Představa, co s ní udělá...hm... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Hormony, které se skupina snaží nasbírat, andrenalin, dopamin a oxytocin, mozek vylučuje, když je tělo ve velké bolesti, ale jak Sam navrhoval, také při sexu. Takže místo mučení se, mohli mít sex, aby ampulky naplnily. (Arrinka)

Reklama

Reklama