Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Éh, těžký. Jeden by sice rád lezl verbitchovi do kakáčku, ale na druhou stranu mě neměl navnadit na něco, co nepřikráčelo. Pravda, izraelskou kinematografii nemám zrovna v předkožce, proto nakonec šoupnu čtyři, neboť jinak bych mohl psychicky podpořit kibucoidní hovádka, rovná snad jen svým raketky a bumajzle pšoukajícím oponentům, ale po ukázkovém uvedení do děje jsem čekal ještě větší masox. Vykonstruování obviněnce zanedbané, tortura nedotažená a konec sice krutý, ovšem ne-dost-at-ečně, nebo jak jdou ty slabiky po sobě. Přesto doporučuji všem, co mají rádi malá děvčátka. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Inšpektor izraelskej polície, detektív Mickey je poverený vyšetrovaním brutálnych vrážd malých dievčat. Potom ako sa na internete objaví kompromitujúce video z "mučenia" podozrivého páchateľa, prepustia ho zo zboru. On je však presvedčený, že ten koho pokladá za vraha, je práve učiteľ náboženstva z miestnej školy. A nie len on! Sarkastický thriller, so solídnou zápletkou, ktorý miestami dostatočne pobavil. Čo sa hororových prvkov týka, nie je ich priveľa. V podstate skoro žiadne. Záverečné rozuzlenie síce potešilo, no zároveň akosi nepostačilo. Inak musím dodať, že ma zaujali herecké výkony. Na tento druh snímku, skutočne veľmi vhodné, charizmatické ksichty. Napriek tomu, že sa o horor nejedná, spokojnosť - 60%. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Natočené a zahrané je to dobře, tam nemám žádných námitek a taky oceňuji, že se tvůrci nebáli jít do takto odvážného námětu. Pouze ten zde slibovaný černý humor jsem tam hledala jen těžko, respektive ne, že by tam nebyl vůbec, ale takový nemastný neslaný, jako by ty vtipné situace nebyly dostatečně vypointované. Ale je tu i možnost, že mi takový suchý styl humoru zkrátka jen nesedl, protože jestli jsem se za tu dobu dvakrát pousmála, tak to bylo moc. Viděno v rámci Challenge 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Je hodně vidět, že tvůrci mají nakoukané a zjevně i dost oblíbené tarantinovky a coenovky, což už je samo o sobě dost sympatické. Navíc jsou tu v některých pasážích opravdu hodně dobré fóry („cena se ti bude líbit – je to tu totiž obklopené arabskými vesnicemi") a ten celkový balanc černohumorných hlášek s pár docela drsnými scénami až pozoruhodně funguje. Je taky nezbytné poznamenat, že se tvůrcům téměř po celou dobu daří udržovat solidní napětí a ten jejich brutální cynismus je nejen setsakra odvážný, ale místy až třeskutě vtipný. Bezpochyby je to tak trošku úlet, ale nakonec až nad očekávání dobrej. [75%] ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Hyperbolizovaná legrace. Thriller s nadsázkou. Černá komedie. Říkejte si tomu, jak chcete, ovšem jedno asi jen tak nepopřete - že je Big Bad Wolves dalším výtečným příspěvkem do tohoto výživného a mně velmi lahodícího filmového mixu (dále např. Lovci hlav nebo Ruang talok 69). Násilí je zejména v té druhé (primárně komediální) polovině, kde je ho taky nejvíc, zjemňováno a zlehčováno odbíháním od tématu (tedy mučení) - ať už mučiteli „v tom nejlepším“ volá ustaraná matka, vyruší ho zvuk minutky právě dopečeného korpusu na dort nebo se jedná o etudu s otcem a mnohé další. Vtípky jsou ovšem i slovního charakteru a například u takové debaty o všech mužských tělesných otvorech jsem regulérně vyprskl smíchy. Ale už toho radši nechám, ať z toho taky něco máte a užijete si nějaké to překvapení. Nádhera. Titulky naleznete zde. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama