Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (60)

Trailer 1

Recenze (1 647)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl až překvapený, jak moc se mi ten film líbí (neboť jsem od něj vůbec nic nečekal), nicméně jak minuty ubíhaly, nadšení se povážlivě vytrácelo a skončil jsem až na nějakých 4/10. Krásný vizuál a démonická Charlize holt debilnímu scénáři a prkenné Sněhurce a nevýraznému princi celých 127 minut odolávat nevydržely. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film drží pokope vďaka Charlize Theron a Kristen Stewart, ktoré sú nielen pekné a slušne hrajú, ale hlavne sú skvelo obsadené. Čo platí aj o ostatných hercoch, od breivikovského záporáka Sama Spruella až po tlupu trpazlíkov, v ktorej minimálne Raya Winstona spoznáte iba po hlase. Chris Hemsworth ako Lovec dostáva prekvapivo málo priestoru na to, že je v názve filmu, a jeho vzťah k Snehurke príliš nefunguje (na to že je názvom filmu ako takým). Prekvapí tiež absencia humoru pri trpazlíkoch. Film je vynikajúci v prvej tretine, ktorej kraľuje jedinečne zlá a chladná Charlize (chladná mrcha Eva Green z Temných tieňov sa nechytá). Celkovo nie je plochý, ma drajv, vie strhnúť a oplýva fantazy kúzlom i temnotou. Výborný vizuál a Howardov soundtrack neprekvapia, dali sa očakávať. Čerpaniu z Pána prsteňov sa už asi vyhnúť ani nedá, náznaky Nekonečného príbehu ale potešili a dávajú tušiť, že scenár jeho hollywoodského remaku na niekoho stole v meste anjelov už naberá kontúry. Stopáž prepálená, druhá polovica filmu mala byť kratšia a dynamickejšia. Celkovo ale stále vyššie než detinské Narnie či umelohmotný Zlatý kompas. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pokud by měla Kristen v roli Sněhurky podat přesvědčivý herecký výkon, musela by strávit v kómatu po požití otrávené malvice celý film. Pokud chtěli tvůrci milostný trojúhelník, neměli geometrickým pravidlům navzdory udělat všechny úhly tupé. A pokud bych to chtěla já prohlásit za filmovou loupež století, neměl by se psát teprve rok 2012, ale pokud se Mayové nesekli, se vzpomínkou na políčko po políčku vykradené scény z Nekonečného příběhu, Legendy a Princezny Mononoke to slavnostně prohlašuji. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO KOUZLO BYLO ZPEČETĚNO KRVÍ TÉ NEJKRÁSNĚJŠÍ. A JEN KREV TÉ NEJKRÁSNĚJŠÍ HO MŮŽE ZLOMIT....“ /// Jedna Sněhurka, druhá Sněhurka, třetí Sněhurka. Julia Roberts poráží hysterickou Charlize Theron jasně a drtivě K.O. (,,Snow White“ nechám (mazaně) stranou). Parádní vizuál a CGI! Ale bacha - celý se to táhne a já řvu na celej barák: ,,ZRYCHLI!!“ ,,ŽIVOT ZA ŽIVOT“ (tak se ukaž Thore…). Hmm, dialogy samá moudrost (proto ty dvě hodiny) a jejich obsah odpovídá chytrosti scénáře. ,,NECHTĚLA BYSTE SI ZATANCOVAT?“ (kurva trpaslíci, takhle než se dohrabem ke konci temnoty… ). Ty vole ,,Na’vi a Pandora!“. Pičo ,,LOTR!“ A pak láska. Kecy. A kecy. A polibek. Kecy… (a nakonec Johanka z Arku). Bezemoční podivná pohádka, která mrňouse neosloví a velký nasere (takže zase střední vrstva…). 2a½! Ale dám 3*. Za ten vizuál a sympatickýho Hemswortha (ale klidně bych mohl dát i ty dvě a vůbec by mě to nesralo). Zároveň bych rejžovi přál, aby natočil i nějakej hezkej film, kterej začne už rozumněji zvoleným castingem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nějaká svině mi jde po srdci. 2.) Nesnáším barevnou Sněhurku. 3.) Thx za titule ,,xtomas252“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatá pohádka, přesto ne originálně pojatá fantasy. Vizuál je nádherný, ale není to nic, co bychom už někde neviděli (LOTR, Game Of Thrones, ba i Alice In Wonderland). Přesto se mi ten temný vzhled filmu nesmírně zalíbil,zrovna tak jako výborná atmosféra. Měla jsem trochu obavy z Kristen jakožto "krásné" Snow, ale nakonec jsem unešená spíše z ní,než z Charlize, která chvílemi přehrávala (nebo je to jen špatně napsaná postava,kdo ví). Nelíbil se mi konec, který je spíš otevřený, než uzavřený. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (37)

  • Postava lovce (Chris Hemsworth) se jmenuje Eric, ačkoliv ve filmu jeho jméno nezazní ani jednou. (Ajka1)
  • Natáčení filmu bylo v říjnu 2011 dočasně pozastaveno poté, co si Kristen Stewart (Sněhurka) přetrhla vaz v palci během natáčení scény útoku s trpaslíky. Dalším zraněním, ke kterému během natáčení došlo, byl monokl na tváři Chrise Hemswortha (lovec Eric), o který se omylem postarala Kristen Stewart. (Verunka1995)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama