Reklama

Reklama

Matt Weston sice pracuje pro CIA, přesto se pekelně nudí. Je správcem tajného vězení v Kapském Městě, v němž ale dosud nebyl nikdo "ubytován". Krátce nato je tam přivezen bývalý elitní tajný agent Tobin Frost, který dlouhá léta prodával citlivé informace CIA nejvyšším nabídkám. Uběhlo téměř jedno celé desetiletí, než se ho podařilo dopadnout. Za mřížemi se ani nestačí rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Matt je náhle v úzkých, pár metrů od něj se střílí, on stojí v místnosti se spoutaným nejhledanějším člověkem USA a rozmýšlí se, co má dělat. Se svým jediným vězněm na poslední chvíli z vězení uprchne. Tito nečekaní spojenci se budou muset udržet naživu alespoň tak dlouho, dokud neodhalí, kdo touží po jejich smrti... (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (449)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak nebyl to špatnej film, ale čekal jsem trochu víc. Akčních scén je tu dost, nějaká ta naháněčka autem, prvky mysteriozního žánru, nevím co mam dál o tom mluvit. Chybou bylo, že žádná scéna nebyla tolik nápaditá, takže diváka moc neoslní a dokáže na ní zapomenout. Další chybou filmu je rychlý střih, otřesená kamera, to se mi moc nelíbilo. D.Washington hraje dost dobře, i R.Reynolds. Nějaký příběh se tu najde, ale na jedno shlédnutí to stačí. Takže to vidím tak na 54% = *** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle je Překvápko.. Tenhle film vyloženě škemrá o Pátou hvězdu, kterou nedostane!.. Dávám silnou Čtyři!! Super Akce.. Konečně Normální Kamera, Vychutnával jsem si veškeré Záběry.. a nedýchal jsem.. Denzela mám Rád.. Dokonce mě překvapil, že se umí stále skvěle Prát.. A Reynolds, který hraje spíše v romanických komedíích.. Svou Roli zahrál Dobře a vůbec mi nevadil.. Super Akční Film Roku 2012!! ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Nepriateľ pod ochranou na mňa pôsobil ako dobre vyzerajúci vojenský nôž, s dobre vyleštenou čepeľou, ale keď trebalo odrezať väčší kus mäsa, tak to veľmi nešlo, pretože čepeľ bola trocha tupá. Dejové usporiadanie s ľahkosťou naplnilo thrillerovú podstatu, ale herecké prejavy u mňa nepochodili. Ryan Reynolds doteraz "romantik" tento krát hodený do akčnej stopy, sa stal "nepríjemnou muškou, ktorá stále bzučí okolo ucha a znepríjemňuje sledovanie", tak ako to bolo aj s Ryanom Goslingom vo filme Driver. Jednoducho mi tí herci do tých rolí ťažko zapadajú. Viac by mi imponovalo ešte obrátenie úloh, keď D. Washington by bol ten ktorý to všetko zvládne a chráni slabšieho agenta, alebo obsadenie herca so všestrannejším vystupovaním ako napríklad C. Farrell. Pri osobných súbojoch sa ďalej prejavil zanedbaný výcvik bojovej inštruktáže, ale to kompenzovali dobré auto naháňačky a dobre spracované akčné scény do ktorých tvorcovia zapojili aj spomalenú sekciu. Film je pre mňa lepším priemerom 60 %. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní hollywoodština, scénářem i řemeslně nikterak objevně vystavěný thriler, zajímavý snad jen dobře natočenými autohoničkami a jihoafrickými reáliemi, z nichž asi nejvýživnější je noční souboj na střechách slumu - ano, tak se stále žije v Jihoafrické republice, nejbohatší zemi Afriky... Jinak zase jen spousty klišátek na stokrát obehrané téma souboje dobrého agenta s rozporuplným agentem proti zlým agentům a tak dále a tak nic... Tak ještě že všechny ty lumpárny odhalili hodní klucí z Mosadu, nebo co! Hotová spása světa. A hádejte lidičky, jak to celé dopadne, až se padouch dopadne... Chacháááá... - - - - - (Poprvé viděno 14.3.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 4367., komentář zde jako třístýčtyřicátýprvní - 15.3.2013) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Na akciu bohatá jednohubka, ktorej zdanlivo niet čo vytknúť. Parádne remeslo (predfinálny súboj na farme je super), presní herci, solídne tempo. No niečo tomu chýba. Problém bude tradične v scenári, ktorý je v podstate tuctový, čo by až tak nevadilo, ale hlavne nedokáže vytvoriť vzťahy medzi postavami a diváka s hrdinami. Škoda. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Bojový štýl, ktorý Denzel Washington vo filme ovláda, je zmesou filipínskeho kali a izraelského bojového systému krav magy. Technika, ktorú použije proti Ryanovi Reynoldsovi, keď mu stlačí priedušnicu, pochádza z japonského jiu jitsu. (kazatelSVK)
  • Ve scéně, kdy je Tobin Frost (Denzel Washington) v domě padělatele dokladů, jsou nahoře a pijí víno. On své vypije ale při výstřelu následný záběr ukáže pohár plný. (Sufferer)
  • V 36. minutě při pohledu do centrály CIA pronese Whitford (Sam Shepard) v českém dabingu větu "Musíme Westona a Frosta dostat z Jižní Ameriky." Film se však odehrává v Jižní Africe. (Adrai)

Související novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Reklama

Reklama