Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 1

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Todle je pro me jedna z nejvetsich udalosti poslední doby. Stacilo malo a film moh' skoncit jako rutini sestrih klipu bez vnitrni struktury. Takhle se, diky Scottovi s Macdonaldem, podarilo vytvorit autenticky pribeh jedno dne, kterej dojima, rozesmeje, ale zaroven i desi. Uz se tesim az uvidim znovu! ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Film je hlavně o kontrastech, o kterých všichni víme, ale i tak se každé ráno budíme s našemi malichernými problémy. Jsou zde zahrnuty snad všechny emocionální stránky (radost, smrt, smutek, neštěstí, nemoc, svatba, zrození, demence (nemyslím nemoc), atd.). Snímek, který stojí za to shlédnout. Ano je to sice sestříhané a upravené tak, aby to působilo hodně emocionálně, ale stále to jsou opravdové lidské životy, ikdyž jen jejich malá část..... 100%, jen je škoda, že nevzali moje video :D ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Viděno na YouTube. Ech, co k tomu říct? Osobně jsem se dost nudil, většina videí je strašně o ničem a celý ten projekt je jedno velké vítězství - a oslava - banálnosti. Ano, BANÁLNÍ, to je to slovo, které se mi po většinu doby při sledování honilo hlavou. Banální, jak jen mohou naše životy být a jaké ostatně po většinu dní v roce i jsou - a přesně takový je Life in a Day. Místy je to občas zajímavé, místy až kýčovitě patetické, někdy i trochu nechutné, ale většinou jen zoufale nudné až trapné, jak už to tak u amatérského videa z principu bývá. Jít na to do kina jako na film? Nikdy. Osobně preferuju trochu jiný druh amatérského videa, jestli mi rozumíte. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Největší radost mi vždycky udělá naplněný potenciál a přesně toho jsem se dočkal v tomto případě. Nápad využít gigantické videodatabáze YT je dobrý, ale zároveň velmi smělý (přece jenom materiálu ke zpracování bylo až neuvěřitelně mnoho). Tvůrci filmu si však vytyčili jasné cíle a vše dotáhli do zdárného konce. Vzniklo tedy toto dílo, které má hlavu a patu, je umě sestřiháno, skvěle doplněno hudbou, a to vše v ideální stopáži. KIobouk dolů. 9/10 ()

Florfila 

všechny recenze uživatele

Ač je to docela průměrná záležitost, musím pět chválu... Film který mě dokázal rozesmát, dojmout až k slzám, vyděsit, otevřít mi ústa úžasem a celkově ve mě vyvolat tolik emocí během necelých 2 hodin si zaslouží přinejmenším aplaus. Tenhle youtubovský nápad se mi velmi líbil. Na dnešní dobu plnou prázdných hollywoodských přetáček a inovací mi tahle záležitost připadala docela osvěžující a originální. Záměr, který chtěl ukázat, že na světě je toho hodně co vidět, hodně co poznat, že je tu přecejen zatraceně krásně, se tady vede opravdu výborně... Člověk vypadne ze sálu a všechno je barevný...i ta šedá zastávka, i to pochmourné a uspěchané metro... :o) P.S. Nikdy jsem neviděla šneka jíst a už vůbec ne kus popsaného papíru... to bylo fakt dobrý... :oD ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do experimentu se aktivně zapojili i čeští uživatelé, kteří celkem poslali 472 příspěvků a předstihli tak i země, jako je Indonésie, Čína nebo z evropských zemí Maďarsko. (thecentre)
  • Do soutěže bylo zasláno neuvěřitelných 80 000 videoklipů se stopáží kolem 4 500 hodin. (Ice123)
  • Do celovečerního filmu byl z celého světa vybrán také jeden český videoklip kameramana a střihače Sergeje Kondakova, který zachycuje narození žirafího mláděte v Zoo Praha. (thecentre)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno