Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 2

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (145)

salalala 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, u kterých hodnocení není důležité, protože na každého zapůsobí úplně jinak. Originalita se tomu nedá upřít a nutno smeknout před Macdonaldem, že se prohrabal tisícema hodin materiálu a sestříhal výsledný tvar. Přesto si nemůžu pomoct, ale ty technologický rozdíly mi tam vadily docela hodně. Jednou koukáme na ruční a amatérskou kameru, za moment hned na takřka profesionální práci. Těžko se na to zvyká. Taky mi přišlo, že to trošku prvoplánově hraje na emoce. Škoda, že tu zkrátka někteří lidé jsou víc a jiní méně. Uznávám ale, že je to těžká práce. Hudba se ale povedla velmi dobře a dokonale podkresluje atmosféru. Uvedení na plátno se dá pochopit, ale na menší obrazovce nebo monitoru by to asi vypadalo líp. Pro mě lehce nadprůměrný dokument, který by mohl ukázat cestu, jak dál. Hezké zamyšlení nad pomíjivostí běžného života. 60% ()

Pája=) 

všechny recenze uživatele

Bez předsudků, názoru na pohlaví, rasu, náboženství ukazuje život lidí v jednom dni. That's it!. Neovlivňuje nás, netlačí na nás, neříká nám co si máme myslet, nesnaží se nás o něčem přesvědčit, neargumentuje. Life in a Day je jen zprostředkovatelem - vypravěčem je jen a jen život - takový jaký je, plný protikladů, protipólů, lásky ale i nenávisti. Emotivní? Ano - ale záleží kdo jste a co vám přijde emotivní. Tohle je život nic víc nic míň :) ()

Reklama

Šípek 

všechny recenze uživatele

Nádherná mozaika minipříběhů stovek lidí ze všech koutů naší Země v jednom krásném letním dni, která dává dokumentům zcela novou dimenzi. Nenechejte si tento experiment ujít, určitě si z kina odnesete minimálně úsměv na duši. Můj zážitek z předpremiérové projekce je tak silný, že jsem v jeho světle musel snížit i hodnocení tehdy přelomového dokumentu Baraka. ()

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Todle je pro me jedna z nejvetsich udalosti poslední doby. Stacilo malo a film moh' skoncit jako rutini sestrih klipu bez vnitrni struktury. Takhle se, diky Scottovi s Macdonaldem, podarilo vytvorit autenticky pribeh jedno dne, kterej dojima, rozesmeje, ale zaroven i desi. Uz se tesim az uvidim znovu! ()

Kingi 

všechny recenze uživatele

Tneto dokument mě původně nijak nezaujal, avšak zaskočilo mě poměrně vysoké hodnocení na ČSFD, a tak jsem "Life In Day" zhlédnul. Velmi povedený dokument. Nejlepší na něm dle mého bylo užitá hudba. Nedovedu si ppředstavit kolik práce musel dát výběr z nahraných materiálů. Navíc tento dokument vyvolává v divákovi spousty otázek a troufám si i říct, že některým dokáže změnit pohled na svět. Smekám před tímto dílem. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do soutěže bylo zasláno neuvěřitelných 80 000 videoklipů se stopáží kolem 4 500 hodin. (Ice123)
  • Do celovečerního filmu byl z celého světa vybrán také jeden český videoklip kameramana a střihače Sergeje Kondakova, který zachycuje narození žirafího mláděte v Zoo Praha. (thecentre)

Reklama

Reklama