Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 2

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (145)

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Kdo ví, jak pojmout takový ... dokument? Film? Kdo vlastně víc, za co to pojmout. Bohužel jsem nestil youtube záznam premiéry z festivalu Sundance. Ale i po těch 20 minutách které mi utekly, jsem si jenom sedl a zíral do obrazovky. Málokoho asi napadne, co lidi dělají po celém světě v jeden den, v jednu minutu, v jednu chvíli. Každopádně zajímavě sestříhané. a hlemýžď na konci pojídající nápis make your own bussines :) nelze nez jen se pousmát nad neskutečným fenoménem jménem YouTube. Hvězdičku dolů snad jenom za krávu na jatkách... Todle je téma které podle mě do takového dokumentu nepatří. Jasně je to o dni na zemi ale přece jenom přímý záběr jak podřezává krávu... není to košér... EDIT po 5 minutách po konci filmu: vidím že se nás dívalo více :) aspon v tom nejsem sám ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, u kterých hodnocení není důležité, protože na každého zapůsobí úplně jinak. Originalita se tomu nedá upřít a nutno smeknout před Macdonaldem, že se prohrabal tisícema hodin materiálu a sestříhal výsledný tvar. Přesto si nemůžu pomoct, ale ty technologický rozdíly mi tam vadily docela hodně. Jednou koukáme na ruční a amatérskou kameru, za moment hned na takřka profesionální práci. Těžko se na to zvyká. Taky mi přišlo, že to trošku prvoplánově hraje na emoce. Škoda, že tu zkrátka někteří lidé jsou víc a jiní méně. Uznávám ale, že je to těžká práce. Hudba se ale povedla velmi dobře a dokonale podkresluje atmosféru. Uvedení na plátno se dá pochopit, ale na menší obrazovce nebo monitoru by to asi vypadalo líp. Pro mě lehce nadprůměrný dokument, který by mohl ukázat cestu, jak dál. Hezké zamyšlení nad pomíjivostí běžného života. 60% ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl zrovna špatnou náladu, ale já jsem v tom viděl jen minimum pěkného, milého či radostného. Až na pár fórků a zajímavých sestřihů, se mi dostalo jen depresivních záběrů, ze kterých tedy rozhodně nemám radost ze života. Pokud bylo cílem tohoto projektu jen ukázat nejrůznější kouty světa a jejich problémy (náboženské, válečné, lidské), tak to funguje dobře. Pokud to však měla být oslava života, tak potom mám chuť akorát tak spáchat sebevraždu. :-((( Po dokoukání jsem z našeho světa zklamaný a smutný. Ach ty moje ideály. 40% ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Největší radost mi vždycky udělá naplněný potenciál a přesně toho jsem se dočkal v tomto případě. Nápad využít gigantické videodatabáze YT je dobrý, ale zároveň velmi smělý (přece jenom materiálu ke zpracování bylo až neuvěřitelně mnoho). Tvůrci filmu si však vytyčili jasné cíle a vše dotáhli do zdárného konce. Vzniklo tedy toto dílo, které má hlavu a patu, je umě sestřiháno, skvěle doplněno hudbou, a to vše v ideální stopáži. KIobouk dolů. 9/10 ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Příjemné, originální, působivé, plné skvělé hudby, všeobecně dobře vybraných videí. Několik scén je opravdu dech beroucích, především díky tomu, že se skutečně staly. Navíc se jedná o dokument, po jehož shlédnutí budete ještě nějakou tu chvilku přemýšlet (o čem jiném než o životě). Příjemné vytržení z filmové průměrnosti a povrchnosti:-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do experimentu se aktivně zapojili i čeští uživatelé, kteří celkem poslali 472 příspěvků a předstihli tak i země, jako je Indonésie, Čína nebo z evropských zemí Maďarsko. (thecentre)
  • Do soutěže bylo zasláno neuvěřitelných 80 000 videoklipů se stopáží kolem 4 500 hodin. (Ice123)

Reklama

Reklama