Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Cestování červí dírou s Morganem Freemanem je americká vědecko-populární dokumentární série kterou uvádí herec Morgan Freeman. Cestování červí dírou se zaměřuje na největší záhady vesmíru. Prostřednictvím nejnovějších poznatků NASA, soukromých laboratoří, nejnovějších teoretických poznatků akademiků a výsledků vesmírného výzkumu se tento seriál zaměřuje na černé díry, kolonizování planet, teorii strun mnoho dalších. Přidejte se k Freemanovi na této jedinečné cestě prozkoumávání nových hranic nacházejících se mimo planetu Zemi a následujte ho při hledání odpovědí na závažné otázky: „Jsme ve vesmíru sami?“, „Odkud jsme se vzali?“, „Existuje život i na jiných planetách?“

Seznam epizod: 1. Co bylo před počátkem všeho?
2. Jsme sami?
3. Je možné cestovat časem?
4. Kde jsme se tu vzali?
5. Z čeho se skládáme?
6. Záhady černých děr
7. Co se skrývá v temnotě?
8. Existuje Stvořitel? (Intersonic)

(více)

Recenze (61)

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Jak již napsal Bram Stoker, co je od počátku špatné, to nikdy nemůže být dobré. A pokud v tomto seriálu je například existence paralelních světů založena na fantastických úvahách, pak se nemůže tato "teorie" tvářit vědecky, respektive z nedůvěryhodného základu není možné dokazovat návazné pravdy. A právě tohle seriál činí a nehraje tak s divákem férovou hru. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Po prvých troch-štyroch epizódach nadšenie! Zrozumiteľné, ale nie triviálne, odvážne, nikdy však pavedecké. Čo vieme to vieme, teda aspoň nateraz, čo nevieme a len tušíme, to si kľudne predstavme v čo najodvážnejších rozmeroch, pretože vesmír za tie sny, sklamania a prekvapenia stojí... Dobrý postoj, kvalitný základ, teším na zvyšok a opakované projekcie sú isté. ()

Reklama

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument kterým neprovází nikdo jiný než Morgan Freeman. Věda vás bavit nemusí (ale pokud baví jedině lépe) a stejně si to užijete. 5 hvězd mu nedávám, ty by si u měl vysloužil téměř identicky zaměřený dokument Stephen Hawking's universe. Ale to bude tím že Stephen Hawking je pro mě větší autorita v oboru než třicetiletý surfař z Havaje který se po dni blbnutí na moři snaží najít teorii všeho. Pokud jste někdy četli něco od Stephena Hawkinga tak si seriál užijete a nabízí i nějaké myšlenky navíc. Nutnost pro nás materialisty, ateisty a odpůrce náboženství a všech religiózních blbin. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaný dokumentární cyklus například na téma našeho stvoření kde si jeden vědec pohrává s myšlenkou (která mě v podobné podobě též již napadla) jestli celý náš svět není jeden počítačový simulátor na bázi pc hry sims.Navíc dobrý tah od tvůrců je angažování Morgana Freemana ,který určitě přitáhne i ty diváky,kteří se o vědu nezajímají.Za mě celkově 85 % a pět hvězd. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Nechápete dnešní fyziku či astrofyziku a chcete jí pochopit? -Výborně, pusťte si tento seriál.. Ten Vám také řekne zajímavosti co se dnes probírá v tomto vědním oboru. .. Ale určitě nečekejte, že Vám seriál řekne dopodrobna všechny zákoutí dnešní fyziky a astrofyziky. Na to se stát zběhlým v tomto oboru potřebujete víc jak nějaký seriál, nýbrž tento seriál Vám může dát velmi dobré základy, které můžete nadále třeba i rozvíjet. ... P.S.: Morgan Freeman je nakonec dobrá volba jako vypravěč, no bral bych raději Michio Kaku. .... HODNOCENÍ: 85% (4*) ()

Galerie (148)

Zajímavosti (1)

  • Titulnú skladbu k seriálu zložil známy hudobný skladateľ Hans Zimmer, ktorý sa podieľal aj na hudobnom podklade viacerých epizód. (TonyM)

Reklama

Reklama