Reklama

Reklama

Horečka

  • USA Fever
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní / Hudební
Československo, 1964, 9 min

Obsahy(1)

Odraz moderní technické doby v hudbě mladých. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Krátký návrat ke zlatým šedesátým létům minulého století. Všechno je opravdové a skutečné, žádný fejk. I ten big beat. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

(DČKIII - dok.) Krátkometrážní dokument - vystoupení zpěváků a diváckých reakcí na ně, prostříhávaný se záběry lidí z ulic. Z hlediska stylu zajímavá devítiminutovka, která záznam několika songů Pavla Bobka a spol. ozvláštňuje nápaditě řešenými úvodními titulky (název naskočí spolu s jeho zazpíváním, titulky reagují na hudbu), akustickými vlnami a závěrečnou slideshow fotografií (nebo to byly freeze-framey?). Odvázanost celého dílka (s anglickými písněmi!) je pak příznačná pro dokumenty z této dekády. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Chytlavé beatové melodie, nadšené divácké reakce a také „elektronický“ pohled na věc. Zároveň lehce úsměvné, slabší 4*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Devítiminutový pohled na rocknrollové Československo. Olympic doprovází Yvonne Přenosilovou, Pavla Bobka, MIkiho Volka a Josefa Laufera, davy lidí křepčí, úvodní titulky poskakují do rytmu, střihač šílí. Paráda. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Český bigbít těsně před nástupem beatlemánie. Možná první český film, kde by se dalo mluvit o klipovém střihu. Působí velice dynamicky. Zaujme i velice formální oblečení účinkujících i fanoušků, kde jedinou výstředností jsou černé brýle. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Laufer dramaticky předvádí song Fever ještě s Olympicem, v časech kdy měl Olympic přes 20 členů. Většina zpěváci. ()

Reklama

Reklama