Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V časoch Christophera Nolana je to predsa len trochu chudá a riedka temná realistická adaptácia. Hlavne je film priveľmi skratkový a hodila by sa mu raz taká minutáž. Bruce Wayne sa Batmanom stane zo sekundy na sekundu, Alfred je štatistom, prítomnosť Catwoman v príbehu nedáva hlavu ani pätu, celé je to strašne uponáhľané a skratkovité... No napriek tomu, najmä v porovnaní s filmami Batman/Superman je to stále štýlový a decentne temný film. No na Under the Red Hood to ani zďaleka nemá. ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

"Ladies. Gentlemen. You've eaten well. You've eaten Gotham's wealth. Its spirit. But your feast is nearly over. From this moment on - none of you are safe." Doslovná adaptace legendárního komiksu Franka Millera (který pomáhal změnit Batmana do podoby, v jaké ho známe dnes), pod dohledem borců z animátorského oddělení DC, nemohla dopadnout jinak než naprosto brilantně. Skvělá animace (dokonce se povedlo zachytit Mazzucchelliho původní kresbu), hlasové obsazení (tím je myšlen hlavně Cranston, který je úplně dokonalý... McKenzie naopak celkem slabý) . A hlavně ta atmosféra! ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Škoda že to nebylo delší. Ale jinak je to dobré. Popisuje to začátky působení Batmana a Gordona v Gothamu. Gordon to ze začátku nemá jednoduché, protože je proti němu celý policejní sbor. A Batman se taky snaží nějak prosadit. Policie po něm samozřejmě jde. Ani bych neřekl, že je Gordon takový bouchač. Možná měli dát větší prostor Catwoman, protože tam byla dost nevýrazná. Ani tam nebyl pořádný záporák. Oproti nadcházejícím filmům je to opravdu jenom úvod. :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Dabing 8/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Animace 6/10/// +dabing, akce, kupodivu jsou tu některé nové postavy a celé to dává smysl a zapadá to časově do sebe -slabší animace i méně výrazná hudba/// Mohl by jsem hodnotit i lépe, protože akce je kvalitní a děj opět díky krátké délce je poutavý a strhující. Hodně tomu ale ubírá předloha, neboli scénář, který už jsme viděli mnohokrát na různé způsoby. Tak proč to točit znova, když už nemá příběh čím překvapit. Vše negativní podtrhává technická stránka filmu, která je na dnešní dobu veskrze průměrná a zvláště animace opravdu ničím nezaujme. Přesto se na to podívejte, má to pár zajímavých prvků. Například datumování události téměř den po dni v průběhu celého roku a taky bližší pohled na Gordona, kdy se nebojím tvrdit, že on je hlavní postavou tohoto filmu./// Celkem 62%/// ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Nutno podotknout, že nový "flák" od DC Comics se klidně mohl jmenovat třeba Gordon: Stín nad okrskem, či nějak podobně, jelikož hlavním hrdinou zde paradoxně není netopýří muž, ale právě (zatím pouze) poručík Gordon. Nevím jak ostatním, ale mně tahle "změna" vůbec nevadila. Příběh a hutná atmosféra se posunuly někam k noirové detektivce, kterou eskapády Batmana, a zde málo využité Catwoman, pouze ozvláštňují. Animace je vcelku povedená a hlavně výrazně odlišná od předchozích počinů Sama Liu i Lauren Montgomery. K naprosté dokonalosti mi pak chybí pouze výraznější hudební složka a motiv. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama