Reklama

Reklama

Rock života

  • Slovensko Rock života (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Olda Říha, zakládající člen a šéf skupiny Katapult, v roce, kdy mu zemřeli jeho dva hudební kolegové – Jiří „Dědek“ Šindelář a Karel „Káša“ Jahn. Příběh rockera, kterému se rozpadl vlastní svět a musí tak v pokročilém věku začínat od nuly. Rány osudu přitom vnímá jako přihrávky. Katapult se navzdory svojí jednoduchosti, anebo možná právě díky ní, stal legendou: dvojnásobný Zlatý slavík, téměř 40 let na pódiích, cca 7000 koncertů a milión prodaných nosičů. Písně skupiny se hrají v médiích i u táboráku, řada jejich textů zlidověla jako součást obecné češtiny: někdy příště, hlupák váhá, a co děti… Rock života není jen hudebním dokumentem či bilancujícím portrétem, ale hlavně setkáním s životní sílou obyčejného Oldy, který dokázal neobyčejné věci a stojí si stále za svým jako pařez. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (29)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jana Gogoly mladšího se drží aura pozorného a špičkového dramaturga, o to větší je pak rozčarování z jeho nejnovějšího filmu. Anebo je to jen tím, že Katapultem jsem vždy opovrhoval a opovrhovat budu. Avšak není mi jasné, proč zrovna tak bulvární téma polovymřelé kapely za zenitem si Gogola vybral. Ano, téma, kdy člověku umírají nebližší a on se s tím největším sebezapřením snaží vyrovnat, je jistě zajímavé, ale jakékoliv rozumy z úst Oldy Říhy jdou zcela mimo mě. Nakonec tak film působí spíš jako bonus ke koncertnímu DVD, než plnohodnotný dokument. ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

Zdaleka se nejedná o nekoukatelnou záležitost, jen mám zřejmě problém s naprosto nepochopitelným výběrem tématu - Říha s Gogolou si sice tykají, Gogola se ptá na co chce, ale ten vztah vůbec nefunguje. Autor nám vlastně jen tlumočí směs nezájmu a nepochopení, zřejmě bych se raději koukal na cokoliv jiného - tedy glorifikaci nebo naopak dehonestaci, ale ne tady to podivné voremcávání - Říha, a jeho situace, by zasloužila jiného režiséra. Si myslim. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Stupidita a trapnost Gogolových otázek často iritovala i "vedoucího" není divu převážně sprasenej dokument, kdy máte pocit naprosté nepřipravenosti a břídilství a studu za tázajícího...Jediné co mě potěšilo je jisté zrání Oldy od doby"kdy všude byl a všechno znal "jasně že je to pořád "jenom" rocker... ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Příšerný dokument, za jehož hrůznost může režisér Gogola, který pokládal ty nejhloupější otázky, co kdy v dokumentech zazněly. Dokonce samotné osoby před kamerou nad otázkami kroutily hlavou a radši se nenamáhaly ani odpovídat. Celý dokument na mě působil strašně amatérským dojmem, nepřipraveně a hlavně hloupě. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě celkem povedená sonda do života Oldy Říhy po úmrtí Jiřího "Dědka". Musím říct, že jsem jako člověk, kterého skupina Katapult nechává chladným, neočekával, že mě tento dokument tolik zaujme, hlavně ve své první půlce. Olda Říha zde vystupuje jako stoprocentní sympaťák a rocker, který přišel vlastně o celou kapelu a snaží se s tim nějak poprat a zároveň pokračovat v hudbě. A člověk mu prostě chtě nechtě musí držet palce. Jen škoda, že režisér pokládá Říhovi někdy opravdu nemístné otázky a že to celé není tak o půlhodiny kratší. Hodinová stopáž by tomuto dokumentu slušela daleko víc. Jako pocta Oldu Říhovi a skupině Katapult to ale funguje na jedničku. 70% ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama