Reklama

Reklama

The Hunter

  • Velká Británie The Hunter
Trailer 1

Obsahy(1)

Martin (Willem Dafoe) je nájemný lovec. Je najat jednou anonymní biotechnologickou společností, aby v tasmánské divočině pátral po legendárním tasmánském tygrovi. Tygr je všeobecně považován za mýtus, ale v dané oblasti byl prý viděn. Martin se ubytuje v domě osamělé Lucy (Frances O´Connor), jejíž manžel je přírodovědec a před časem záhadně zmizel. Začne klást první pasti a zápasí z pochybnostmi, zda je tygr reálný tvor nebo jen výplod představivosti. A pokud žije, jak dokáže odolávat útokům civilizace. (Terva)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (76)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HLEDÁŠ NĚCO, CO JE VĚTŠINOU POVAŽOVÁNO ZA VYHYNULÉ. TASMÁNSKÝ TYGR - NEJVZÁCNĚJŠÍ A NEJNEPOLAPITELNĚJŠÍ TVOR NA ZEMI A TY MUSÍŠ ZÍSKAT BIOLOGICKÉ VZORKY: KREV, KŮŽI, CHLUPY, ORGÁNY“..... /// Přírodopisný nadšenci budou mít rozpolcený pocity. Záběry a atmosféra tasmánský přírody kurvený amorálním posláním lovce, který nezabíjí kvůli potravě, ale pro prachy. Ovšem přírodní rezervace a její krásy a nástrahy tvoří (bohužel) jen část příběhu. Ještě tu jsou ekologičtí aktivisti, nasraní domorodci, fakt, že po lesích může běhat ,,hafo“ stejnejch lovců a ,,fenka se dvěma svištěma“, kvůli který může zase nastat jinej problém. Prostě je toho moc, co nám chtějí tvůrci říct. Celkem mě to baví (pro jednou) i když nejlepší je, když je lovec v lese. Přes všechnu tu roztříštěnost je to ale film ,,o něčem“ a na mě to, co chtěl říct, celkem zapůsobilo. 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu od autorky a režisérky ,,Šípkový Růženky“ Julie Leigh číst nebudu. 2.) Miluju přírodu, kde člověk zmizí lehce jako ....třeba hovno. 3.) Myslím si, že Tasmánskýho čerta najdu v pekle. 4.) Thx za titule ,,karis“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Meditativní exkurze do tasmánské divočiny, krásně nasnímané klidnou kamerou. Jen škoda těch několika žánrových motivů, které stejně nepřinášejí nic moc nového - přál bych si film narativně prázdnější a o to více meditativní (tzn. jakmile je - mimochodem vynikající - Dafoe v divočině a sám, je film parádní, během zastávek v civilizaci pak už jen opisuje důvěrně známou linii a "probouzí" diváka zpět do žánrového světa). I tak jsem byl však ve výsledku spokojen a zmíněné výtky mi vykompenzovalo vynikající vyústění. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Dafoe, přiroda a "The Boss" Bruce Springsteen vynikající, mohlo to být opravdu ještě více skvělý snímek, kdyby byl celý jen o Dafouovi a jeho čas strávený v přírodě. Speciální je pro mě v tom, že sem ho viděl na trase Soul-Dubai v A380, než jsem šel spát, protože mi bylo smutno a tenhle film se mi perfektně hodil do noty. 65 % a mohlo to být ještě lepší, škoda nevyužitého potenciálu. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!! Pátrání po tasmánském tygrovi nese bohužel všechny znaky, které mně byly vždy proti srsti. Tím hlavním je úplně (pod) průměrný scénář, který je naprosto nudný a nepřináší zhola nic nového. Chápu, že asi museli tvůrci naplnit nějak přiměřenou stopáž filmu, ale to se jim evidentně nepovedlo. Tak se dočkáme klišovité vložky s místními aktivisty, podrazy ze strany „zaměstnavatele“ a citového sblížení …… Tohle já fakt nemusím. Natočit tenhle film, jako souboj muže a zvířete, jo to mohla být úplně jiná káva. Příroda je nádherná, až čarokrásná a Dafoe má pořád to charizma a koule, aby dokázal zahrát skoro všechno. Jenom kvůli těmto dvěma faktorům tak dneska šoupnu za tři. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Mám rád bushcraftové věci, lovecké téma, přírodu, putování,etc... a v tomhle mě Hunter bavil, a v důsledku bych mu dal i plné čtyři hvězdičky. Ale bylo tam pár věcí, co mě nebavilo. Jak Dafoe, tak jeho postava vypadali, jako by byli už sešlí životem a jejich práce je už moc nebavila, a vzali to tak nějak jen z dynamiky (tzn hrát ve filmu a jít lovit "tygra"). Pak nějaká ta dramatická linka, něco málo z thrilleru, dramatu, vztahovky, co není tak dobře poskládané do sebe, jako by scénáristé (-tka) řekli - hele musíme tam ještě prsknout nějakou agitku o těžbě lesa a nerudných dělnících versus naivní hipíci-aktivisti. A ještě nám tam chybí nějaká spiklenecká zápletka, tak rychle tohle a tohle... a tak dál s mnoha dalšími prvky. Taky pojetí putování bylo zpracováno tak divně - nejdřív nám představí obrovskou neprozkoumanou divočinu, z dosahu lidí, a v kontextu děje to vypadá jako když si jdu odpoledne provětrat hlavu kousek za město do upravovaného lesa. Taky dojedu skoro až na místo autem, klidně tam můžu stanovat třeba týden i když prší, ale když bych náhodou zapomněl vypnout žehličku, taky jsem hned zpět... U mě to tedy selhává na Dafoeově "entuziasmu" a mizerném scénáři a režii. A pokud se podívám na jména, které za tím stojí, tak mi to mohlo být hned jasné - scénář o lovu dělá žena, co za sebou má pouze pár TV neslavností, režisér je taktéž mizérie. A tohle Hunterovi škodí tak, že chápu ty, kteří tomu dali dvě hvězdičky (nemají vztah k tématu), či zmlsané rypáčky, kterým se to nelíbilo vůbec. Je to škoda. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • William Dafoe měl během natáčení v tasmánské přírodě problémy s pijavicemi. Při jednom rozhovoru žertoval, že neztratil ani kapku krve, což byla reakce na Dafoeův předešlý australský snímek Svítání (2009), kde se při natáčení jako i zde setkal se Samem Neillem. (mi-ib)
  • Ochránci přírody žádali ochranu vakovlka už od roku 1901, politické obtíže ale umožnily zavedení ochrany až v roce 1936. Ta byla tasmánskou vládou oficiálně vyhlášena 10. července 1936, to jest 59 dní předtím, než poslední známý jedinec zemřel v zajetí. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama