Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitel Ceny Akademie Cuba Gooding Jr. (Nejlepší herec ve vedlejší roli - Jerry Maguire, 1996) se představuje v roli novináře Lewise Hickse, specialisty na brutální vraždy. Když Hicks jednoho dne objeví zohavené tělo své nové přítelkyně a do ruky se mu dostane děsivý deník se jmény dalších plánovaných obětí sériového vraha, musí najít způsob, jak krvavým jatkám zabránit dřív, než bude pozdě. Tikot hodin je napínavý psychologický thriller, který navazuje na tradici filmů Mlčení jehňátek a Sedm. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dospělý vrah z budoucnosti si přišel "opravit" za pomoci stroje času, který sám sestavil, svoje nepříliš ideální dětství. A Cuba Gooding v roli investigativního novináře píšícího články o masových vrazích je jediný, který ho dokáže zastavit. Spojení scifi a thrilleru má sice celou řadu nedostatků, ale dívat se na to dalo. Začal bych už nízkým rozpočtem, který způsobil, že po trikové stránce je film žalostný. Rovněž ve scénáři se to hemží logickými lapsusy a do úst herců jsou místy vkládány repliky, které jakoby vypadly z nějaké parodie. Tak třeba vyšetřující detektiv pronese nad rozřezanou mrtvolou ženy repliku "že byla hezká" anebo selže český překlad, který po zobrazení časového určení 9:47 pm oznámí, že je to 19:47 hod.! Prostě chyb by se tady jeden nedopočítal, ale pokud se od nich odkloníme vychází z toho slušný thriller se scifi zápletkou o novináři, který zpočátku pátrá po vrahovi asistentky státního návladního jež byla jeho přítelkyní a kterého sice mohl dopadnout, ale místo toho se zmocnil jeho deníku a začne na vlastní pěst pátrat po tom co mají společného ženy figurující na seznamu dalších obětí. Zpracování je na hranici dobře natočeného televizního filmu a Cuba Gooding po všech těch otřesných komediích zase jednou hraje seriozní postavu, ačkoliv jako držitel Oscara je pro mě nepochopitelný. Do role záporáka mohli klidně vybrat někoho charismastičtějšího než je Neal McDonough. Film má několik originálních nápadů, trochu si pohrává s myšlenkou zda už v dětství budoucí vrah může projevovat sklony k násilí a výsledek je celkově uspokojivý. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Rutinní thriller o sériovém vrahovi kombinovaný se scifi motivem cestování časem. Ten ale opravdu není řádně využitý, nejde zkrátka o ten druh s časovým paradoxem, se kterým si vyhrál na poli komediálního žánru Zameckis ve své sérii Návrat do budoucnosti. Průměrný scénář a průměrné herecké obsazení, ze kterého vyčnívá jen Neal McDonough, který dokázal svému záporákovi vtisknout charisma. Vlastně je jediným pozitivem tohoto jinak zapomenutelného filmu. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Na obalu disku sice nějaké ťululum přirovnává tento film k Mlčení jehňátek nebo Sedm, ale nebojte se, jde o velmi, ale velmi planá slovíčka. Cuba Gooding jr. je investigativní novinář, který se specializuje na zločiny. S manželkou jsou buď rozvedeni, nebo spolu jen nežijí (ale zase mají syna ve střídavé péči), a pravděpodobně je jeho milenkou atraktivní advokátka. V den, kdy se s ní rozejde, je holka zavražděna. On, trápen výčitkami svědomí, za ní přijede, ještě tak včas, aby viděl prchajícího vraha. Pustí se za ním, ale vrah nečekaně zmizí. Zbyde po něm jen deníček, kam si pečlivě zapisuje oběti minulé i budoucí. Deníček zde až druhý den najde novinář (proč se pro něj vrahoun nevrátil sám a dřív?), odnese si jej domů a začne vypisovat jména příštích obětí (samozřejmě bez podrbností a detailů, které by mu asi až moc usnadnily pátrání), ale najednou je vrahoun u něho doma (jak ho našel?) a deníček si vezme zpátky. Ačkoliv má praxi v zabíjení, novinář mu uteče... A začne pátrat po ženách, které jsou na seznamu... Navíc najde důkaz, který přehlédlo komando policejních techniků... A to největší překvapení vás čeká po zhruba hodině filmu, kdy jste se už naladili na nepovedený thriller, protože se to celé zvrhne navíc ještě v nepovedené sci-fi, které navíc absolutně nebere v potaz jisté paradoxy. Konstrukt zde čiší z každé scény, setkání novináře s milenkou je pojaté rovnou jako rozchod, manželka a dítě jdou vždy včas stranou. V podstatě zde není kromě pár lekaček žádné napětí, postavy jsou vám ukradené, a kupodivu v určité chvíli budete nejvíc fandit vrahovi v podání charismatického Neala Mcdounougha. Vlastně jen kvůli němu a jeho pojetí vraha stojí jedině zato film vidět. Protože pojetí Cuby Goodinga jr. je takové - ukňourané. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

noooo, tak to néééé ...dlouho jsem neviděl takhle spackané hrátky s časem. Režisér sice celý "příběh" vystaví na tom, že zásahem v minulosti ovlivní budoucnost, ale ve své podstatě to zároveň popírá (jestli si zabiju matku, která mě týrala a tedy mě jako mrtvá už týrat nemohla, jak si sakra budu teda pamatovat, že mě týrala, atd. atd.?). Opravdu velmi špatné, konec už úplná hovadina a tak nezbývá než vzkázat ... Barbarashi, jdi se učit k Zemekisovi ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kdy od začátku se to tváři jinak, než to ve skutečnosti je. Což beru jako plus, protože to nemá zas až takové mezery. Což mě přivádí na myšlenku, že já to pobral a vysvětlení jsem si na to utvořil narozdíl od některých uživatelů tady. JInak děj kvapí, čas taky a do kupy jako jednohubka to jde. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Baton Rouge ve státě Louisiana. (Terva)
  • V kalendári možno vidieť, že 17. apríl 2011 je sobota. V tento deň bola v skutočnosti Kvetná nedeľa. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama