Reklama

Reklama

Tyranosaurus

  • Velká Británie Tyrannosaur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Největší kvalitou soustředěného, formálně strohého a neokázalého snímku jsou herecké výkony hlavních představitelů, Petera Mullana a Olivie Colmanové, kteří si zopakovali své role z Pod psa a oba i s režisérem získali za své výkony mezinárodní ceny na letošním festivalu Sundance. Celovečerní debut Paddyho Considinea vychází z jeho krátkého snímku Pod psa, v němž zkoumal postavu zahořklého agresivního vdovce Josepha i jeho setkání s prodavačkou Hannah, pracující v charitativním obchodě. Zatímco Josepha pro sebe podle vlastních slov objevil důvěrně, postava Hannah ho nadále lákala. Considine nabízí syrové, temné drama o dvou osamělých bytostech, jejichž osudy postupně odhaluje. Vychází tak najevo, že Hannah, jejíž víra a dobrota se Josephovi zpočátku zdály jako uklidňující útočiště, žije v pekle mnohem horším, než si kdo dokáže představit. Vztah, který se mezi nimi nesměle rodí, může být pro oba nadějí na vykoupení... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Joseph, stárnoucí a osamělý muž, trpí nesnášenlivostí k celému světu (včetně sama sebe i svého psa). Naproti tomu nábožensky založená Hannah je dobrota sama, a pokud do ní někdo kamenem (např. její manžel), ona do něj chlebem. Je více než nepravděpodobné, že by tito dva mohli mít něco společného. A přece jen - když se jednoho dne potkají, uvidí, že pro každého z nich existuje ještě jiný život, než ten, který právě žijí ... Jak se mi stává poslední dobou často, i z tohoto filmu jsem kapku rozpačitý. Na jedné straně zde jsou excelentní herecké výkony ústřední dvojice, příjemně pomalé tempo a dobře zvládnutá audiovizuální stránka filmu a režie. Na druhé straně mne příliš neoslovil příběh - zvlášť ke konci mi nebyl příliš jasný jeho směr, a celkové ukončení mne taky moc nezaujalo. A pak mi byla (i přes skvělý herecký výkon) velmi nesympatická postava Hannah - takovéto lidi, kteří jsou "až moc hodní" úplně neberu (zvlášť ve filmu)... ()

billyador 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem pritelkyni na IFFKV rikal,ze nejsem uplne happy z faktu,ze jdeme na treti film pojednavajici o dvou outsiderech,kteri se dockaji jakehosi stretu... Pomerne pozvolna vypraveny pribeh rozvijejici jiz dopredu nejak prosakujici problemy(vse do sebe zapadne v momente,kdy se po navratu domu "predstsvi" jeji manzel)..uzil jsem si nejen drasavou zapletku,ale i slusne filmarske remeslo a paradniho petera mullena.. ()

Reklama

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Ezoterika o bohu a polepšení sa. Nedivím sa, že celý spolok kresťanskej mládeže ejakuluje pri tomto filme blahom. To chcú vidieť. Grobiána, z ktorého sa stane dobrý ujo. Britskí herci fuckujú až je to smiešne. Schematické charaktery. Dojímavá muzička. Vtipné momenty na odľahčenie. Krásny film, akoby ho sám život napísal. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Tak a máte to! Život ako na tácke. Bez škrupúľ vyfľusnutý priamo na plátno. Povinne by som to dal pozrieť všetkým sledovačom Fariem, Hotelov, Ordinácií. Ale na druhej strane - možno prežívajú niečo podobné doma. Nič pre citlivé povahy. Ja som však maximálne spokojný. Mullan i Colman perfekt, dialógy bezchybné, prostredie britské až na kožu. Po skončení treba ísť na slniečko, prípadne si dať niečo tvrdšie na posilnenie organizmu.. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

výborný film, který na mě dost silně zapůsobil a to se mi zase tak často nestává. Vlastně se jedná o jednoduchý příběh, ale o to je silnější. Dialogy i chování postav velmi uvěřitelné, výborné herecké výkony a i režie. Citlivě zpracované, s důrazem na psychologii postav, emoce. To celé ještě podbarvené vhodnou muzikou. Výborná záležitost ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Paddy Considine věnoval film své matce Pauline Considine. (Čulo)
  • Peter Mullan a Olivia Colman si zopakovali své role z filmu Pod psa (2007), který také režíroval Paddy Considine. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama