Reklama

Reklama

Life Cycles

Trailer
Dokumentární / Sportovní
Kanada, 2010, 47 min

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

DanielP. 

všechny recenze uživatele

Jako dálkový cyklista nejsem zcela fanda Mountain Bike ( MTB )- Down Hill ( DH ) cyklistiky, stejně tak nejsem fanda přestylizovaných záběrů jako jsou v tomto dokumentu. Ale přesto všechno je to dokonale sladěné a společně s výbornou hudbou a velmi dobrým komentářem toto všechno tvoří velmi kvalitní snímek, který na mě působil velmi odpočinkově. ()

tarponko 

všechny recenze uživatele

Pekný dokument s fakt prenádhernými zábermi a scenériami. Čo mi však trochu vadilo boli v niektorých prípadoch spomalené zábery a miestami som sa aj nudil. No nič to neuberie na nádhere a na filmovom zážitku či už pre niekoho kto ide na bicykli občas do obchodu alebo pre niekoho kto sa v oblasti bikov pohybuje dlhšiu dobu. Príjemná, dych berúca oddychovka :) ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele

V Life Cycles vidím obrovskou úctu k tak volnému (free) sportu jakým bikingu je. Dechberoucí záběry, ze kterých je každou chvíli znát smysl pro detail, doplňují umělecké dílo stejně tak jako hudební doprovod. Tenhle film je natáčen zkrátka takovým stylem, jaký jsem u podobného "sportovně dokumentárních" typů filmu ještě neviděl. Je to film o životě kola, o čemž hovoří i samotný název. Od zrodu v továrně po reznoucí dráty a sedřené pláště je pořád na co koukat. Různá zpomalení, makro záběry a celková hra na efekt je ve špičkovém podání. Dovolil bych si některým hodnotícím oponovat, co na tom že je tu komentář? Tím víc má upoutat k danému tématu a vdechnout "život" už tak dost živému sportu. Svou stylizací možná připomene reklamu, ale ty se nedělají 50 minut dlouhé, a nezanechají v divákovi, tak velké emoce jako dokáže právě Life Cycles. ()

nerez 

všechny recenze uživatele

Ó, to je krása, skvělé skvělé záběry atd. vážně to mám hrozně rád, ALE! to, co tam povídá ten chlápek je absolutní nechutná (a tady si s vaším velkým prominutím dovolím být poprvé (a doufám, že i naposled) za své "působení" na ČSFD sprostý) sračka! Fakt mi to těma pseudofilosofickejma blbostma hrozně kazí. Bylo by mnohem lepší, kdyby tam nic neřikal. Jinak fakt paráda... ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Life Cycles posouvá úroveň MTB (=mountain bike) videí na úplně novou úroveň, technicky srovnatelnou s měřítky celovečerních filmů pro kina. Nelze opominout fakt, že jsou to právě MTB videa (a dost možná i sportovní videa obecně), které například vedle experimentálních filmů nacházejí ve své radikální stylizaci zcela nové vyjadřovací prostředky, jež jsou určující i pro kinematografický vývoj (například využívání cablecamu se od sportovních filmů dostalo pomalu i do hollywoodské produkce). Life Cycles byl natočen na dvě kamery RED disponující 4K rozlišením a tudíž v kontextu MTB filmů nabízejí ojedinělý vizuální zážitek. Zajímavé je však, kam posouvá samotný subžánr MTB filmů. Už to není "pouhá" kinematografie atrakcí, která za sebou vrství vysoce stylizované koláže sjezdů bez děje, ale naopak je snaha celý film uchopit jako příběh. Ač už je "život kola" napádem jakkoli primitivním, ve výsledku tak posouvá celý koncept MTB videí, protože zde seskupení jednotlivých scén MUSÍ nutně dávat chronologický smysl. Stále je to však jakýsi polotovar na rozmezí obou kategorií. Není to prostě takové to klasické MTB video :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Na rozdiel od ostatných mountainbikeových filmov bolo k Life Cycles špeciálne skomponovaných sedem skladieb, vďaka ktorým sa mohli jednotlivé sekcie upraviť presne ako bolo zapotreby. (Eoin)

Reklama

Reklama