Reklama

Reklama

Květy války

  • Čína Jin ling shi san chai (více)
Trailer 1

Válečný velkofilm od režiséra filmu "Hrdina". V roce 1937 stojí Nanking v přední linii války mezi Čínou a Japonskem. Když útočící japonská císařská armáda obsadí hlavní město Číny, zoufalí civilisté hledají útočistě za zdánlivě ochrannými zdmi západní katedrály. Tady nalezne úkryt i John Miller, uvězněn uprostřed válečného chaosu a následné okupace. Připojí se k němu skupina nevinných školaček a třináct kurtizán, které jsou stejně jako on odhodlány uniknout hrůzám, které se dějí za kostelními zdmi. Nakonec je to hrdinský čin, co vede zdánlivě nesourodou skupinu zpět do boje ve snaze přežít násilí a pronásledování ze strany japonské armády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (179)

Figu 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že na válečný film, je to teda velká citovka plná slz a dojmů. Nic pro mě. Z debila po procitnutí je kněz a otec dětí, z kurev děvčátka, ze synka kopretinka a z japonců krvelačný hovada a milovníci hudby. Pěknej guláš nám servíruje pan Zhang. Nicméně přisypáním Bala do omáčky je tu něco chutného a v klidu stravitelného. Samozřejmě, že nebýt právě Christiana, člověka ani nenapadne nějaké květy války ochutnávat, ovšem i díky nekončícímu konci a tak trochu jinak válečnému filmu, to nakonec na ty čtyři hvězdy je. 70% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dva a pol hodinový nudný čínsky film, ktorý paradoxne nadchne a poteší snáď všetkých divákov. Viac,či menej. Bale perfektný, charakterový prerod očividný, vysoko uveriteľná postava. Čínske prostitútky prekrásne, boje v uliciach realistické s perfektným prevedením. Film, ktorý asi nesadne každému, ale oplatí sa ho vidieť. Kratšia minutáž a o jednu bitku viac, bola by štvorka. 3 z 5 ()

Reklama

jondzavid 

všechny recenze uživatele

3,5. Christianovi to zase žeriem, ale toho pátosu je priveľa. Pri mojom rozhodovaní sa bijú pôsobivo nakrútené scény ako útek z bordelu na 1 záťah v štýle Children of Men s patetickým sebaobetovaním vojačikov v rade za sebou. Silná látka, sentiment a emócie fungujú, pôsobivosť to má, ale na vyššie hodnotenie by to chcelo väčšiu vyrovnanosť filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $311,434Tržby Celosvetovo $98,227,017Tržby za predaj Blu-ray v USA $790,598Tržby za predaj DVD v USA $1,478,396║ Pôsobivá vojnová dráma, kde drsnosť a krutosť pocítime, bez toho aby nás v nej režisér Zhang Yimou nejak zvlášť nadmieru vykúpal, úplne k precíteniu stačí keď príde na rad pár drsných sekvencií alebo aj samotné načrtnutie situácie v samotnom závere, kde sa mohol režisér ubrať aj cestou úplneho ždímania emócii alebo postavil sa k tomu skromnejšie, civilnejšie. Asi najnákladnejší Čínsky projekt, je po technickej stránke zvládnutý, možno je viac temný než by bolo treba ale zachytenie daného príbehového momentu si to pýtalo. Súhra hviezdneho Christiana Bale a neznámych Čínskych hercov vyšla, hlavne zasiahne vystavaný milostný oblúk mierne uleteného Christiana Bale(John Miller) a šarmantnej Ni Ni(Yu Mo). Okrem iného zaujmú aj boje v zdemolovaných uliciach, pripomínajúce záverečnú bitku vo filme Zachráňte vojaka Ryana. /80%/ ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Úžasné scény hrdinství jaké jen čínská historie a čínský film mohou nabídnout. Režijní génius Zhang Yimou rozpoutává obrazce vlastenectví, obětování a zůčtování s nepřáteli i minulostí své země. Film kombinuje geniální válečnou akci s poněkud vlekoucí se kostelní zápletkou a tušeným vyústěním. Technicko-umělecká stránka je jako vždy u mistra dokonalá. Epičnost a důraz na obětování a hrdinství vojáků jdoucích v řadě proti tanku mi způsobilo viditelné emoce. Záběry skrze kostelní barevné portály duhově obarvující temnotu rozbořeného Nankingu, válečný styl kamery a rytmika střihu, radost pohledět. Špičkový zvuk, díky kterému zde divák prožije tohle drama více "na tělo" a skvělá hudba posouvající slzy ven z kanálků při střeleckých scénách s majorem Li proti japonské přesile i jako zachránci ztraceného střevíčku. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení filmu probíhalo celkem 164 dní. Každý den pak herci strávili před kamerami až 18 hodin. (oje)
  • S rozpočtem 94 000 000 amerických dolarů se jedná o do té doby nejdražší čínský snímek v historii. (chelseaman22)
  • Po filme Ríša slnka (1987) je Jinling Shisan Chai druhým filmom Christiana Balea z obdobia Druhej čínsko-japonskej vojny. (YoZo8)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama