Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

The Day je stejně pochmurným, barevně laděným i obsahově podobným filmem jako Cesta. Na hororovém žánru je flexibilní to to, jak se stále dokáže vyvíjet a rozvíjet své subžánry. Nedávno jsme tu měli teenagerské vyvražďovačky o partě mladých lidí jedoucích někam, kde se seknou v zapadlém městečku, které neobývá snad nikdo až na pár podivných lidí a sadistických vidláků či zmutovaných kreatur, které je začnou likvidovat. O několik let později tu máme partičky mladých lidí putujících pošmournou postapokalyptickou krajinou a bojujících o přežití. Já osobně mám tyto filmy ráda a v tomto se sešlo hned několik známých tváří. Máme tu Smíška, Icemana, tu posedlou dívčinu z Last Exorcism a tu kočku, která s Joshem Hartnettem trávila 40 dnů a 40 nocí. Docela mě naštvalo, když Dominic Monaghan "vypadl ze hry" v podstatě hned na začátku a hned jako ten první. Ale co, ostatní se herecky nečinili špatně a ačkoliv děsivého není na The Day v podstatě nic, i tak nabízí slušnou podívanou, která však zůstává pevně zaseklá v žánrovém průměru. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem čekal, že to bude o dost horší. Mám postapokalyptický filmy rád, a prestože tohle není nijak originální, příběh není nijak překvapivý, spíš přímočarý, jsem ve výsledku spokojený. Asi jsem viděl moc hovadin v poslední době... :) Určitě jsou lepší snímky tohoto ražení, ale ty mají ode mě stejně plnej....toto má 70%. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Totálne rozobratie situácie, do akej sa dostalo pár ľudí. Film mal dlhší rozbeh, ale keď sa rozbehol, bol plný akcie, krvi a adrenalínu. Je jasné, že ide o nízkorozpočtový film, lebo je jeden dom, na jednej strane ľudia, ktorý chcú prežiť a na strane druhej, ľudia, ktorý ich chcú zjesť, a tak boj sa môže začať. Do toho pár nepodarených psycho flashbackou, ktoré boli úplne mimo. Príbeh je jednoduchý, ale s postavami som Súcítil a dá sa povedať, že mi boli aj sympatické. Koncoví boj sa odohrával poväčšine v tme, a bolo vidieť leda tak hovno. A týmto námetom sa dali urobiť veci, ale potenciál nebol naplnený. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi alespoň trochu musí líbit. To prostě jinak nejde. Svět po apokalypse, zajímavá skupina postav, která cestuje a snaží se přežít, překážky, které jsou jim kladeny do cesty a které některé z nich stojí život, a to ani jejich smrt nečekáte. Díky postavám a herectví se mi tohle líbilo, protože příběh až tak zajímavý není. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, co čeká režisér od diváků, když nechá ve filmu v první půlhodině hlavní hrdiny chodit, kecat, kecat, chodit, kecat, prohledávat dům, kecat.... Tak se opravdu nedělá start, který má diváka udržet v zájmu. Myslel jsem, že umřu nudou a už už to chtěl vypnout, když jsem si přečetl popisek filmu a zjistil, že má jít dokonce o utíkání před kanibaly... aha. Ono se pak skutečně začalo něco dít a pak to zase chcíplo na úmorném vyslýchání jakési ženské. Opruz. Strašně mi bylo líto těch herců, jak se snaží a jak si asi myslí (včetně štábu), že to jako bude povedený film a nevědí, že se to ani nedá dokoukat. Kolonka horor je urážkou, stejně tak postapo vycucané z prstu (žádné vysvětlení - "intro", co, proč, jak). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Scéna, v níž je Mary (Ashley Bell) připoutána k židli a vyslýchána, zabrala filmařům takřka dva natáčecí dny. (Conspi)
  • Do role Adama byl herec Shawn Ashmore navrhnut přímo scenáristou Lukem Passmorem. (Conspi)

Reklama

Reklama