Reklama

Reklama

Manglehorn

  • USA Manglehorn (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

A. J. Manglehorn (Al Pacino) pracuje v malém zámečnictví, kolem kterého se křižují bizarní osudy několika obyvatel texaského Austinu. Manglehorn se lidí spíše straní, preferuje společnost své kočky a vzpomínky na ztracenou lásku. Po setkání s Dawn (Holly Hunter) se ale jeho život postupně proměňuje. Drobnokresba obskurních figur v nejlepší tradici amerických indies se odehrává v barevných kulisách, které maluje stylizovaná kamera. Nese lidský příběh o možnosti znovunalezení naděje a okouzluje civilními hereckými výkony, včetně kontroverzního miláčka nezávislého filmu Harmony Korinea jako Manglehornova nezdařeného chráněnce. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (21)

wikked 

všechny recenze uživatele

V podstatě tradiční one man indie show áčkového herce v podobě varovného příběhu pro muže blížících se do krize pozdního věku. Zatrpklý Pacino zde rozvážně bloumá svým fádním maloměšťáckým životem, v kterém ho doprovází jediný přítel - milovaná kočka Fannie, aby na závěr díky 'ženě za pultem' prozřel a pochopil, že je na čase zase trochu žít, zapomenout na minulost a domnělé křivdy a mít opět rád lidi. // Febio 2015 ()

campix 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2015, Praha] Typický zástupce americké nezávislé scény. Průměrné drama, které by měl do podvědomí vytáhnout hvězdný hlavní představitel. A zde to není nikdo jiný než sám velký Al Pacino v roli zabšklého postaršího pana Manglehorna. Neatraktivní námět, děj a ani Al Pacino to nezachrání. Kvalitně natočené, čisté nic. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Asi najlepsi film Davida Gordna Zeleneho : Pacino /Kmotr, Serpico/ tentokrat v roli chlapika, ktory sa ludi strani, zije skor sam...... a nema rad spolocnost. Krasne je zobrazena postupna premena jedneho clkoveka, film ma vyborne kludne pomale tempo, kvalitne herecke vykony, vyborne dialogy ...... Holly Hunter bola nadherna, jeden z filmov, ktore pohladili po dusi aj obstarozneho mentalneho invalida ako som ja : 65 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

On je to smutný příběh a ve svém finále krásný, ale jeho pojetí je tak obyčejné. Ano, tohle je lidský život a takhle může probíhat, ale nebýt Ala Pacina, který opět exceluje a nedává na odiv svou velikost, tak je to snadno zapomenutelný snímek, který jen přehlédnete a ráno už si na něj nevzpomenete. Za to herectví ale dávám hodně. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Su filmy o starych ludoch, ktore su natocene tak, ze bavia aj mladych a potom su filmy, ktore si vychutnate len ked mate spravny vek. Na to aby som si tento film vychutnal este nie som dost stary a dufam, ze este dlho nebudem. Nemam tomu objektivne co vytknut. Proste cela ta zapletka isla uplne mimo mna a nezachranil to ani ako vzdy skvely Pacino. Vysledkom je taky melancholicky pomaly film pre starych ludi. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama