Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si znovu pustil Unesenou, abych se přesvědčil o tom, jestli jsem k filmu nebyl příliš přísný. Ne, nebyl. Vzhledem k tomu, o jaký tvůrčí paskvil se jedná, si snímek mou jedinou hvězdičku obhájil jen proto, že jsem byl příliš líný na to, abych měnil hodnocení. Záležitost to byla ovšem hrozná; vše bylo sice převelice akční, jenže paskviloidní scénář postrádající elementární logiku dokáže i z akčního filmu udělat jednu velkou nudu. Dalším problémem byl hlavní "hrdina"; mocky hodný zloděj s dojemným životním příběhem a skvělou povahou- něčemu takovému prostě nedokážu fandit, ani když je jeho utrpení prohloubeno tím, že je mu unesena jeho transsexuální dcera. Nakonec jsem ale rád, že jsem si snímek zreprízoval; teď mám okomentováno, takže už budu vždycky vědět, že tohle už ne. / Poučení: Vydírá tě Terminátor? Volej Robocopa. ()

Henk123 

všechny recenze uživatele

For god's sake. Dneska tohle, příště obsazen do pokračování Twilght ságy do hlavní dívčí role a pozítří ovládnou svět obří hamburgry a pak si až teprve N. Cage uvědomí, že tu něco hapruje. Už je asi úplně mimo nebo hrábne po každym kšeftu hlava - nehlava nebo spíš mozek - nemozek. Unesená dcera, 12 hodin, 10 milionu dolarů - ! někdo si dal napilno ! - to tu ještě nebylo, něco jako by natočili nový díl ''Rychlých Prachů'' a chtěli tim zbořit svět. Lidstvo už je přesyceno. Nic víc než jedna hvězda pro Nicolase ze soucitu. Takže tak. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NENÍ ČAS. VINCENT ŽIJE.“ … ,,- CO? O ČEM TO MLUVÍŠ?“ … ,,CHCE 10 MILIONŮ DOLARŮ A MÁ ALISON.“ .... /// Film o tom, že je špatnej nápad krást něco nejlepšímu bankovnímu lupiči (tak to jsme teda nečekali…). Výhodou těhle filmů je, že si člověk připadá děsně chytrej, protože (překvapení!) ten příběh je S R A Č K A! West není v akčních pasážích špatnej, jen tam nemá co ukazovat, ale má to aspoň ucházející tempo. Do tý doby, než si všichni začnou myslet, jaká že je to náramná jízda (všichni v tom filmu…) - jsem relativně v klidu. Jenže pak záporák přestává bejt zápornej a stává se z něj idiot, stejná choroba napadla dceru (nečum na mě, já žádnou nemám…) a vo policajtech ani nemluvím (páč by mě to stejně nevěřili). Celý to upadá a upadá z těch 3* na 2* a pádu níž zabrání jen konec. (Ty krávo, tak ten závěr překonal všechny vočekávání – dávám 1*!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřil jsem, že jde za bílýho dne, za tři hodiny, bez náročnější přípravy, s holkou na podpatcích udělat banku (néé – je to dobře! Žádný udělání holky na podpatcích v bance, za bílýho dne a bez přípravy se tu neřeší!). 2.) Zjistím, že Cage chce vypadat jako Ghost Rider v každým filmu. 3.) Thx za titule ,,vsbzs“ a ,,suniness“. /// PŘÍBĚH * HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Akční pohádkář Šimon West a unavený dělník filmového průmyslu Nikola Cage ve filmu, který vás překvapí, pokud jste se probrali z kómatu po 50ti letech a možná ani to ne. Režisér West se nemohl dívat jak se jeho dávnému hereckému přiteli z Con Airu stále nedaří najít si zajímavou práci, tím spíš, že se na něj vykašlal v The Expendables 2 a tak specielně pro Nikolase na míru natočil film. Jenže scénarista asi neměl moc času (dělal totiž víc na filmu Safe House) a pohodil produkci jen jakýsi pamflet, co ho napadl narychlo při čekání u bankovní přepážky. Ve filmu Stolen je snad nejvíc okoukaných, použitých, již jinde spatřených scén a děje, co se kdy v podobných filmech objevilo. Místy to až zavání parodií Bláznivé střely, ale smát se nemůžu, téma je přece tak vážné. Přesto jde o film, kterým se neurazíte, když vám ho někdo pustí... po padesátiletém kómatu a vy tak za 90 minut stihnete ty nejtypičtější dějové zápletky, kterými nás žánr akčního thrilleru už půl století zásobuje. Nevím však jestli je to ten správný film pro probrání. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Takže toto celé si vymyslel v base?" - „Nudil som sa!" Áno, ten námet bol sfilmovaný snáď tisíc krát, áno scenár má trhliny (alebo presnejšie povedané diery) a áno Nicolas Cage vyzerá pri hand-to-hand combatoch naozaj trápne. ALE páčilo sa mi ako si s týmto chabým materiálom (a rozpočtom 35 mega ;)) Simon West poradil. Vedel, že nemá cenu sa na niečo hrať, a tak nám naservíroval slušnú akčnú jazdu, pri ktorej razil heslo: "Keď nie logika, tak aspoň tempo!" A práve to veľmi oceňujem, pretože z toho cítiť také to old-schoolové razenie. Mať 12 rokov, tak tento film milujem. Trun da brain off! 55 % ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama