Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování temného odkazu rodiny Valdemarů začíná tam, kde končí první díl. Ten vysvětluje temnou minulost domu Valdemarů, zatímco druhý díl se věnuje čistě přítomnosti. Hledaná žena z realitní kanceláře uniká věznitelům a nalézá ji najatý detektiv. Spolu s dalšími je pak znovu zajata, aby se stala obětí temného rituálu připraveného členy záhadné sekty a Lázarem Valdemarem, který se tak snaží osvobodit svou milovanou ženu. Díky smrti nevinných vyvolá bájného netvora Cthulhu. Tajemné krvavé rituály jsou zrádné, o tom se sekta přisluhovačů přesvědčí na vlastní kůži. V temnotách jsou stvoření daleko horší než si lidská mysl dokáže představit. (Beastmaster4)

(více)

Recenze (44)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Slabší než předchozí část a to hlavně dějově. Trošku jsem u některých věcí nechápal, proč přesně se dějí, kromě toho, že to vypadá hezky. Přes půlku filmu jde spíše o dobrodružný příběh (až jsem skoro čekal, že někdo vytáhne klobou a bič), než horrorový a obecně hlavně mysteriózní, než nějak mrazivě strašidelný. Kdyby se oba díly sestříhaly do jednoho dvouapůlhodinového filmu, bylo by to asi zajímavější. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kupodivu se mi to líbilo o trochu víc než první díl. Většina filmu už se zabývá děním v současnosti, což jsem přivítal s povděkem - protože zdlouhavá část odehrávající se v minulosti první díl zabila. On je to v podstatě jeden dlouhý snímek rozdělený do dvou epizod, přičemž obě jsou na tom kvalitativně zhruba úplně stejně. Asi jsem byl dneska v lepším rozpoložení (a očekávání od minula také poklesla), takže jsem k La Herencia Valdemar II smířlivý. Přesto jsem velmi rád, že hororové snímky, v nichž hrdinové jen tak tak přeběhnou rozpadající se (evidentně umělý) mostek a na jejichž konci se ukáže ošklivý (evidentně trikový) bubák (pardon - Cthulhu - nebo co to bylo za potvoru), jsou dnes už spíše výjimkou. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Pokračování nesplnilo na 100% má očekávání. Musím říct, že jsem čekal trochu víc noir atmosféru. Děj se stává více kýčovitější a je na něm vidět docházející režijní dech. Obrazová kvalita zůstává a k tomu přibývají povedené záběry monster. I přes ne tak hutnou atmosféru, kterou první díl měl, jde o velmi dobrý film. O několik procent lepší, než americké mysteriózní horory. Nebyl jsem přímo zklamán, ale čekal jsem o fous víc. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Druhý film jsem viděl asi před rokem a nějaký ten měsíc. A strašně se mi líbil. A druhý díl se drží kvalitativně uplně stejně. Mám strašně rád tu mysterioznost která z tohohle filmu vyloženě sálá. Film pokračuje tam kde první film skončil aby to mohlo zakončit totálně odzbrojující finále. Cthulhu je parádně ztvárněno. A celá atmosféra jde na maximum. I když nemám moc výtek tak ale stejně jako jedničce musím dát jen 4* a to za občasný škobrtnutí a hlavně za konec(myslím tím když se všechno vyřešilo)kterej mi přišel zbytečnej. Ale jinak všechno je udělaný moc pěkně efekty jsou parádní, a hudba je bezchybná. Škoda že se všechno uzavřelo další díl bych si nechal líbit. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ak sa vám páčila jednotka a tešíte sa na toto pokračovanie, tak vám asi sklamem. Nie je to síce prepadák, ale s hororom to veľa spoločného nemá. Väčšina príbehu sa už odohráva v prítomnosti, kde hlavní hrdinovia pátrajú po stratenej Luise. Keď si spomínate, jednotka skončila smrťou Leonor, manželky Lázara Valdemara, ale týmto to rozhodne neskončilo, pretože Lázar sa dostal k bájnej knihe Necronomicon. Čiže je jasné, kam to bude smerovať: Kult / obety / rituál / démon Ctulhu (a pekne nasraný). Pochválil by som niekoľko prekvapivých zvratov a záver. Ale neviem tam nájsť nič strašidelné, skôr to skĺzlo do fantazijného žánru, najmä na konci, keď sa nám príšerka objaví v celej svojej kráse. Kamera, hudba a efekty boli fajn, lenže výraznejšej "akcie" sa dočkáme až v záverečnej tretine filmu. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama