Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování temného odkazu rodiny Valdemarů začíná tam, kde končí první díl. Ten vysvětluje temnou minulost domu Valdemarů, zatímco druhý díl se věnuje čistě přítomnosti. Hledaná žena z realitní kanceláře uniká věznitelům a nalézá ji najatý detektiv. Spolu s dalšími je pak znovu zajata, aby se stala obětí temného rituálu připraveného členy záhadné sekty a Lázarem Valdemarem, který se tak snaží osvobodit svou milovanou ženu. Díky smrti nevinných vyvolá bájného netvora Cthulhu. Tajemné krvavé rituály jsou zrádné, o tom se sekta přisluhovačů přesvědčí na vlastní kůži. V temnotách jsou stvoření daleko horší než si lidská mysl dokáže představit. (Beastmaster4)

(více)

Recenze (44)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Druhý film jsem viděl asi před rokem a nějaký ten měsíc. A strašně se mi líbil. A druhý díl se drží kvalitativně uplně stejně. Mám strašně rád tu mysterioznost která z tohohle filmu vyloženě sálá. Film pokračuje tam kde první film skončil aby to mohlo zakončit totálně odzbrojující finále. Cthulhu je parádně ztvárněno. A celá atmosféra jde na maximum. I když nemám moc výtek tak ale stejně jako jedničce musím dát jen 4* a to za občasný škobrtnutí a hlavně za konec(myslím tím když se všechno vyřešilo)kterej mi přišel zbytečnej. Ale jinak všechno je udělaný moc pěkně efekty jsou parádní, a hudba je bezchybná. Škoda že se všechno uzavřelo další díl bych si nechal líbit. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jednotka nestála za veľa, ale dúfal som, že dvojka dá aspoň svižný a zaujímavý príbeh. Ale zostalo to len pri dúfaní, lebo toto pokračovanie bolo ešte slabšie ako jednotka a to bola príšerná nuda a táto ide celkom v jej šľapajach. Je už zo súčasnosti, čo sa dalo aj čakať. Ale nielenže postavy boli nezaujímavé, ale aj cele dianie okolo kultu a kliatby bolo nezáživne a nudné. Potom ku koncu mal zase prísť zvrat ako v jednotke. Takže sa zjavili nejaké hnusne digitálne monštrá, ktoré boli neviem celkom či na zaplakanie alebo na smiech, len určite nie na vydesenie. Tak jednotka bola silná aspoň v závere, táto naopak v závere celkom zlyhala. Veľa tvorcov sa inspirovalo Lovecraftom a veľa z nich to vobec nezvládlo a toto je presne ten prípad, ktorý by mal slúžiť iným ako poučenie, že kým sa pustím do nejakého jeho diela, tak si musím uvedomiť, či na tom mám a to nielen talent, ale i peniaze. A tu chýbal i talent i peniaze. Slabé 2*. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Záver jednotky sľuboval poriadny rozjazd, dej dvojky však opäť graduje pozvoľna a divák sa dynamickejších sekvencií dočká až v závere. Niektoré pasáže mi prišli málo živé a zbytočne ukecané a finále s CGI monštrami nebolo práve to, čo som očakával, dúfal som totiž, že film sa bude viac držať hororového smerovania, ktoré sa začalo črtať na konci prvého Valdemarovho dedičstva... Obidva diely Herencia Valdemar som však skukol po sebe a ako celok je to slušný nadpriemer. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Na dvojku jsem se docela těšil, konec trochu vlekoucí se první části napovídal, že by to mohlo býti slušné pokoukání ...a pokoukání to teda bylo ! Ke konci jsem čekal odkud vyskočí Scooby-Doo a dá tomu strašlivému potvoru přes držku, nevyskočil a je to škoda, poněvadž takhle je tenhle pokus o zfilmování Lovecraftových příběhů jen blbý , nikoliv blbý s překvapením. Pominu-li příšerné televizní triky, tak totéž se prostě nedá udělat s odfláknutým scénářem, který nakonec sežene hlavní hrdiny do skupinky opravdu ne nepodobné scoobydoovské partičce a vrhne je do křížku s bandou trotlů uctívajících strašlivého potvora z hlubin digitálního odpadu, nuda, nuda nuda a pachuť trapnosti bez náznaku mrknutí na diváka, že to všechno není myšleno vážně...Kdyby tam aspoň byly kozy :( ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Pokračování nesplnilo na 100% má očekávání. Musím říct, že jsem čekal trochu víc noir atmosféru. Děj se stává více kýčovitější a je na něm vidět docházející režijní dech. Obrazová kvalita zůstává a k tomu přibývají povedené záběry monster. I přes ne tak hutnou atmosféru, kterou první díl měl, jde o velmi dobrý film. O několik procent lepší, než americké mysteriózní horory. Nebyl jsem přímo zklamán, ale čekal jsem o fous víc. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama