Reklama

Reklama

Svatyně zla

  • USA The Sacrament (více)
Trailer 1

Traja novinári sa rozhodli zdokumentovať život v izolovanej náboženskej komunite, aby odhalili tajomstvo ľudí, ktorí tvrdia, že tu našli skutočné šťastie... Patrickova sestra Caroline prepadla drogám a odišla z New Yorku, aby sa liečila v jednej z náboženských komunít v Mississippi. Po čase pošle bratovi list, v ktorom mu opisuje svoje nádherné zážitky a skúsenosti prežité s novými kresťanskými priateľmi a zároveň ho pozýva na návštevu. V liste uvádza aj telefónny kontakt, na ktorom ju môže zastihnúť. Keď však Patrick na číslo zavolá, neznámy muž mu oznámi, že jeho sestra spoločne s ďalšími členmi komunity odišli na ťažko dostupné miesto, kam sa možno dostať iba s pomocou vrtuľníka. Fotograf Patrick skúma záhady a bizarnosti sveta, preto osloví kolegov z médií, aby jeho sestru vypátrali, strávili s jej novou rodinou zopár chvíľ, zdokumentovali život v náboženskej komunite a odhalili tajomstvo ľudí, ktorí tvrdia, že tu našli skutočné šťastie. Investigatívny novinár Jake Williams, kameraman Sam Turner a Patrick sa vrtuľníkom dopravia do kempu Eden Parish. Ako zistia, Eden Parish nie je len obyčajnou usadlosťou uprostred zdanlivo pokojnej prírody. Naopak, je to veľmi zlovestné miesto, chránené ozbrojenou strážou, v ktorom sa odohrávajú tajomné aktivity a temné udalosti. Ako tu môžu byť ľudia šťastní? Ale aj keby to novinári odhalili, svet sa už o tom nedozvie, pretože milovaný guru kresťanskej komunity zvaný Otec ich nikdy nezamýšľal pustiť späť domov... (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (112)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sympaticky polodokumentarny film o posahanej sekte na cele s "Otcom". Treba chvilu vydrzat, lebo sa toho vela nedeje, len dialogy, ale tie zase su potrebne. Druha polka filmu, to je slusny extrem, nepamatam sa, kedy presne som videl taku hromadnu samovrazdu naposledy vo filme. Takze Ti West natocil slusny fryler. 69 % ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

FF, ovšem spíš  v profesionálním dokumentaristickém stylu. Na dramatickou roztřesenost taky dojde, ale má své opodstatnění nepůsobí nijak rušivě. Střídmé až levné zpracování jonestownského masakru, kde do očí bije zejména šestkrát nižší počet obětí v kontrastu s jinak vcelku věrným zpracováním tehdejších událostí. Ovšem tam, kde West ušetřil na velikosti obce, tam přidal na působivosti. Závěrečný masakr byl hodně nepříjemnou podívanou, která nebrala konce a kde na diváka ze skříňky nezavane ani odér naděje. Výborné řemeslo. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ti West natočil svůj první čistokrevný thriller, a mám obavu, že u svých fanoušků touhle volbou klesne jeho renomé coby autora nízkorozpočtových, avšak mimořádně děsivých hororů. Za celé 4 miliony pořídil tenhle pseudodokument, který sleduje nečekaný masakr "Eden Parish", městským lidem přísně kryté osady, v níž obyvatelé žijí sice (alespoň na první pohled) harmonickým životem, bohužel pod nadvládou "Otce". Trojice hrdinů nechtíc spustí počátek konce této vesnice a divák bude u toho... The Sacrament je v podstatě Found Footage, avšak jeho hranice s klasickou filmařinou se tentokrát dost stírají, a to díky nezvykle profesionální (rozuměj nekodrkavé) kameře i při vypjatých situacích. První polovina je čistě seznamovací, ta druhá už nabídne trochu toho napětí, přímo děsivý ale není ani jednou. Moje obavy z nepříliš přesvědčivého traileru tentokrát plně potvrzeny. Ano, toto je nejslabší West. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Pod zROTHovanou ELIho šiltovkou pravdepodobne WESTovi prestalo TIkať.Zámer prepašovať " čarovný handycam trend" do šmejďáckej filmáriny a to priamo gonzo žurnalistikou je ohavne zbytočný pokus. Podobné udalosti sú na dennom poriadku a v tomto prípade som ignoráciu násobila každou minútou. Wandrácka téma, s wandráckym šmejdom, ktorý ponúka...šmejd a ľudia radi šmejdy. Ak nejaká snažka, tak dokument, ale táto plytká forma je úplne vykoľajená.SetSAKRAMENTsky ohoblovný bod. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Fotograf chce isť za sestrou,ktorá žije v uzavretej komunite a tá komunita je uzavretá pred celým a aj okolitým svetom ďaleko od ľudských obydlí.A tá sestra sa mu ozve že može prísť a tak si zo sebou zoberie jedného novinára a kameramana,ktorý to všetko natáča.Začiatok pre nich nezačal vlúdne ale po stretnutí so sestrou to vyzeralo,že svitá na lepšie dni,tak to bol zásadný omyl.Sektárske filmy ma nikdy moc nepriťahovali.Hlavne tie dristy ktoré hovorili miestny,keď sa ich pýtal ten novinár prečo sú tu a či by sa vrátili k svojim minulým životom atď.A tie totálne vymleté odpovede ale o tom sekta asi je.A ten hlavný pán komunity,ktorého všetci volali Otec no ale ten mal argumenty,tak tie ideológie ma frustrovali.Bolo jasné že ta idylka sa za chvíľu pominie,len škoda že to začalo mať aj nejaké napetie až po polovici filmu.Už som dosť napísal o tej uzavretej spoločnosti a o vymetaní mozgov a teraz k filmu.Ako sa film tváril ako uspávanka pre detí a ešte aj nudná,tak čo prišlo potom má odrovnalo. Tak to finále je silno dramatické a možem povedať že jedno z najsilnejších aké som v takýchto filmoch videl.Neskutočne výpravný film o jednej sekte,ktorá bola na konci svojho putovania.Nenechajte sa pomýliť je to Found Footage ale len spolovice a tá druhá je zaplnená hlavne dokumentárnym štýlom. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (10)

  • Spoločnosť VICE, pre ktorú pracujú novinári vo filme, v skutočnosti existuje. Je mediálnou spoločnosťou založenou v Brooklynskej štvrti Williamsburg v New Yorku. (PATWIST)
  • Film se natáčel v Savannahu v Georgii. (rafix)
  • Amy Seimetz (Caroline) si vybrala sama oblečení, které měla na sobě poprvé, když se její postava ve filmu představila. (Johnny.ARN)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama