Reklama

Reklama

Milion let před Kristem

(festivalový název)
  • Velká Británie One Million Years B.C.
Trailer
Velká Británie, 1966, 100 min

Režie:

Don Chaffey

Scénář:

Michael Carreras, Mickell Novack (původní scénář) (více)

Kamera:

Wilkie Cooper
(další profese)

Obsahy(1)

Pračlověk Tumak je vypuzen ze svého divošského jeskynního kmene. Po strastiplné cestě krátce nalezne domov u jiného kmene, civilizovanějšího a žijícího u pobřeží. Avšak i ti ho nakonec vykážou. Nicméně Tumak tentokrát neodejde sám, ale se ženou jménem Loana. Tak jim nezbývá než bok po boku putovat nehostinnou krajinou a čelit mnoha jejím nebezpečím jako jsou pravěká monstra, nebo mohutné sopečné erupce. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Uprostřed nejkrvavější pravěké bitvy mezi lidmi vybuchne sopka... Anebo to byli britští filmaři? Každopádně snímek lze připodobnit s o čtyři roky mladším Když dinosauři vládli světu, podobně filmařsky naivní a scenáristicky zkázonosnou představou pravěkého světa obývaného současně lidmi a dinosaury, obojí z produkce Hammer. Chcete-li opravdu kvalitní vizi života z pravěku, u které nebudete mít selským rozumem upevněný pocit, že si z vás scénárista a kameraman se svým týmem dělají dobrý kamenný den, sáhněte po Boji o oheň. Tumaku, tohle teda ne. Akiva! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £422,816Tržby USA $8,000,000Tržby Celosvetovo $8,600,000▐ Som čakal hrôzu ale nakoniec v celku podarený historický dobrodružný akčný film, so slušnými trikmi(Ray Harryhausen sa viditeľne snažil), dobre vybraným prostredím a príbeh újde. /65%/ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

V Hammeri išli na to "po svojom" a nakrútili kvázi historický film, ktorý je samozrejme alternatívnou históriu k tomu, čo vieme o vývoji našej planéty a života na nej. Ľudia (podľa vizáže už homo sapiens sapiens) sa pred miliónom (!) rokov stretávajú v súbojoch s dávno vyhynutými zvieratami a herečky a niektorí herci sem prišli priamo z prehliadkového móla. Našich "predkov" neustále napádajú omnoho väčšie príšery a nedá sa nezamyslieť nad tým, ako sa mohli dožiť na svoju dobu tak vysokého veku. Ale bez týchto guilty okrás by to skrátka nebolo ani zďaleka ono a bola by to iba nuda. Poteší aj prekvapivá záverečná pasáž, to keby ste náhodou mali počas sledovania filmu dojem, že tvorcovia na niečo zabudli, tak to ani náhodou. 70% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Co to nemělo proti When Dinosaurs Ruled the Earth, což byl klon tohoto filmu, že jsem OMYBC dal o hvězdu míň? Ani nevím, zase tu bylo jako u asi 8 filmů na podobné téma, co jsem viděl, rozdělení na blond Eloie a špinavě blond Morloky. Kmen sluníčkových lidí šíří dobrotu a jsou impotentně bez emocí, kmen zlých vrahounů je příliš málo početný na to, aby se neustále mezi sebou vraždili, tímhle tempem by vydrželi jako kmen existovat tak týden, pak by byli všichni mrtví. Asi jsem se u toho prostě nudil, jednotliví lidé byli typově příliš stejní, vpodstatě jakoby tam byli jen 4 naklonovaní herci. S originálem z roku 1940 se nedá ani zdaleka srovnávat, ten byl prostě dokonalý. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pro milovníka sebenaivnějších filmových vizí vlastně poklad. Máme tu vedle sebe vyprahlou krajinu s prvními lidmi, kteří sice sotva komunikují, ale jsou mezi nimi ženy zralé na titulku Playboye, dále chlupatá stvoření, z nichž by se lidé nejspíš měli teprve vyvinout, a navrch samozřejmě dinosaury očividně nezabité asteroidem či ohromné tarantule a ještěrky jako ze sci-fi. Ale právě díky téhle upřímné naivitě a v neposlední řadě zásluhou tradičně parádních Harryhausenových triků se jedná o docela kouzelné filmové dobrodružství, které bych někdy možná i chtěl vidět na velkém plátně. A fakt to nepíšu jako pouhou kamufláž touhy vidět v co největším rozlišení veškeré dokonalé křivky Raquel Welch, do které se během sta minut stihne průměrný chlap zamilovat 159×. 60% ()

Galerie (93)

Zajímavosti (11)

  • Loana (Raquel Welch) nazve obrovskou želvu „Archelon“, což je skutečný vědecký název pro vyhynulý druh želvy. (Marek06)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama