Reklama

Reklama

Hry patriotů

  • Francie Patriot´s Game
Francie, 2009, 60 min

Obsahy(1)

Mariňáci. Elita americké armády. S úctou o nich vyprávějí válečné filmy i obyčejní Američané. Pokud má jejich země kdekoliv ve světě „hasit požár“, jako první tam zamíří právě námořní pěchota. Ale jaké jsou tyto jednotky ve skutečnosti? Jak si vybírají nové rekruty a jak náročný je jejich výcvik? A zaslouží si tolik uznání a opravdu patří k tomu nejlepšímu, co můžou USA válce nabídnout? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Hedka 

všechny recenze uživatele

Zaujalo ma to a utvrdilo v poznaní, že autorita je v živote človeka nevyhnutná. Ak má byť niekto "elitný" - bez autority, normy, poriadku, poslušnosti a výcviku to nejde. Nielen v námornej pechote... ()

Reklama

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý dokument o fungování a poměrech při výcviku amerických mariňáků. A nejen výcvik ale i nábor, který funguje vlastně na stejném principu, jako práce pojišťováků, či podomních prodejců. Díky tomu, že jde o francouzský dokument, nebojí se i rejpnout. Když se ovšem podívá jen na ty samotné kluky, tak musím říci, že jsem ji záviděl ten pocit na konci, kdy už měli výcvik úspěšně za sebou. Horší je to, kam se řítí... 8/10 ()

Anduril 

všechny recenze uživatele

Fajný dokument. Vie predstaviť dosť dobrý obraz o výcvikových metódach americkej armády. Celé je to dobre natočené a neboja sa tam povedať aj svoj názor, keďže to točili Francúzi. Len sa trochu bojím, aby to aj niekto nezobral ako reklamu na armádu. Myslím, že tá reklamu v tejto dobe počítačových hier nepotrebuje. Ešte by sme mali viacej vojakov ako treba. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

První část kubrickovy Olověné vesty až na to, že kadeti dnes vypadají ještě zoufaleji. Do služby v americké armádě zřejmě nastupují již jen kariéristi, nuzáci, romantičtí idealisti a ti, kdo se nachytal na sliby rekrutujících. Dalším vysvětlením je rozmělnění a oslabení lidské populace, která již není posilována / cizelována genetickým výběrem. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama