Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (934)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 230 miliónov $ | Tržby: 794.8 miliónov $ | Prvá a tretia perla ma celkom bavila. A i keď v skutočnosti Dead men tell no tales má možno i lepší scenár, než tie predchádzajúce, nemohol som sa zbaviť dojmu, že som to už všetko videl, a nič ma neprekvapí. Myslím si, že z jeto série sa už dávno to najlepšie vyžmýkalo, a malo sa prestať v tom najlepšiom. Ale dobre no, nenáročná zábava poniekoľký krát. A šestku si ajtak zase pozrieme, že? ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Je to vyčpělé, místy překombinované, ta přechytralá astronomka, co zapomíná hnojit, je figurálně vydařená, ale ksicht má jak hladový kůň, takže celkově je únavné se na ni dívat, ale porovnám-li to například s opravdu superblbým druhým dílem, u tohoto jsem se bavila. Je tedy fakt, že se mi všichni ti blbouni, kteří nenávidí Jacka Sparrowa, už totálně pletou, takže jsem asi třetinu filmu tápala, kdo že to sakra je ten Salazar a z hlubin nevědomí se mi vynořoval kouzelník z Harryho Pottera, což by dávalo asi stejný smysl jako to, jak se tady Salazar opravdu objevil. I když jasně, je to tedy jiný Salazar, než kterého jsem myslela. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pátá pirátská plavba recykluje vše, co máme na této sérii rádi. Živé-nemrtvé, nesmrtelné grimasy Jacka Sparrowa, příběh plný ztřeštěné akce, lásky i dobrodružství, tajuplné artefakty, atd. Začátek snímku je díky malému prostoru pro Orlanda Blooma chytlavý a naláká diváky do dalších minut. Scéna, jež se potom rozehraje ohledně vyloupení banky zavání spíše trapností, avšak následující popravčí pasáž je v podstatě zdařilá a jistě fanouškům utkví v paměti, zejména díky gilotině a Jackovi. Obecně lze říct, že nejnovější piráti nabízí dobrou akci, zdařilý humor, ale tentokrát se o něj moc nestará hlavní pirátská postava, tedy Sparrow. Jeho glosy jsou spíše trapné a málo platné, Johnny Depp tentokrát chvílemi nudí tím, jak moc se snaží, jak přehrává. Když si k tomu přimyslíme, jak nákladný osobní život vede a v jak tíživé je finanční situaci, nemůžeme za jeho gesty, grimasami a hláškami vidět nic jiného, než těžké rubání dolarů. Ale to je jedno... každý se nějak musí živit. Nejdůležitější je, že páté pokračování slavné ságy se povedlo a je určitě o "fous" lepší než 4. díl a o dva "fousy" lepší než trojka. Svůj podíl na tom má určitě i záporňák Salazar v podání Javiera Bardema, avšak je na zvážení každého diváka, zda je tato postava vskutku záporná?! Příběh je sám o sobě rozhodně povedený a byť nedosahuje kvality prvního i druhého dílu, může se zařadit mezi to nejlepší, co celá série dosud přinesla. Líbila se mi také finální velko-scéna, v níž se rozevřelo moře. Připomnělo mi to staré dobré velescény z původní trilogie, např. maelström v trojce. Barbossa byl tradičně dobrý, svůj prostor využil až do samého konce a připravil si pro nás nejedno překvapení. Ostatní vedlejší postavy ztvárnily přesně to, co bylo záhodno. Na závěr musím konstatovat, že být toto definitivně poslední díl, nebylo by to vůbec špatné zakončení, neboť se konečně uzavřel i příběh Orlanda a Keiry, tedy postav, které řada fanoušků postrádala v čtvrté části. Suma sumárum jsem dostal asi tolik, kolik jsem očekával (nebo neočekával), nejsem rozhodně zklamaný a svůj účel tento počin splnil - zdařilá oddechovka, u níž vypnete mozek (byť s některými historickými nepřesnostmi to vypínání není zcela snadné). Nedostatkem se pak může pouze jevit menší výskyt slavné ústřední pirátské melodie, která k Jacku Sparrowovi neodmyslitelně patří. Drobný nedostatek: V zápisníku, který má Carina a jenž byl údajně sepsán Galileo Galileem si můžeme v jedné scéně všimnout, že je na titulní straně (jestli si teď dobře vzpomínám) označena anglickými slovy, což je ovšem dosti nepravděpodobné, chceme-li být historicky korektní. Galileo by jistě použil italštinu či latinu, avšak to je pouze detail. :) ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Za prvé je tam potitulková scéna, snad někdo nenapíše, že je to prozrazovaní děje. Pro Jacka Sparrowa a Piráty z Karibiku mám slabost a nebojím se to přiznat. I když tomuto filmu neškodilo víc Jacka a méně Austrálie. Dále je dobrá loupež banky po pirátsku, není čarodějnice jako čarodějnice, astronomka není agronomka, Svatý Martin byl a je francouzsko-nizozemský a ne britský, Jack měl svatbu, zajímavé rodinné propletence, Jack byl i mladý, plavba tři mystických lodí se nekonala, Will Turner a Elisabeth Swanová - Turnerová (Orlando Bloom a Keira Knightley) se tam objeví i když jen jako cameo, a jejich scéna odpudivá, dle Jacka Sparrowa. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic, dostal jsem hodně fajn podívanou. I když to tak ze začátku možná nevypadá. Prvních pětačtyřicet minut se Piráti snaží opět recyklovat Jacka Sparrowa a jeho fóry, což bohužel moc nefunguje. Tahle postava už fakt ničím moc nepřekvapí a noví hrdinové zpočátku nepůsobí zrovna zajímavě. Pak se ale vypluje na moře a režiséři Joachim Rønning a Espen Sandberg jakoby se rozhodli hodit za hlavu všechny legrácky a přitlačit mnohem víc na dobrodružnou atmosféru. A jde jim to. Obří rozpočet je na filmu vidět a Salazarova pomsta je velkolepá podívaná a neskutečně šlape. Zároveň tu však v rámci dobrodružného žánru fungují emoce a Kaya Scodelario je jako nová hrdinka hodně fajn. Což potěší i vzhledem k tomu, že nováček Brenton Thwaites moc nezaujme a i Bardem by si zasloužil trochu zajímavější roli. Ovšem přes všechno to dobrodružné blbnutí a tempo budete nejspíš tyhle nedostatky řešit až po filmu. Během něj na to fakt nebude čas. Poctivý bruckheimerovský blockbuster a po jedničce nejlepší film série. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (51)

  • Stejně jako v roce 2011, tak i tentokrát, uvedla společnost The Lego Group na trh výrobek spojený s tímto filmem. Konkrétně jde o loď kapitána Salazara (Javier Bardem) Silent Mary. (mrborn2lose)
  • Na otázku, jaká by byla jejich pirátská jména, kdyby měli možnost si je vybrat, režiséři filmu Rønning a Sandberg odpověděli, že by rádi byli Captain Morgan a Captain Sharkbait. (griph)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama