Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Terva 

všechny recenze uživatele

Perfektní úvodní hudba ( John Debney ) a povedené kamerové záběry ( Peter Levy ) vyzvedly snímek, hned z počátku, docela vysoko. Snad to tak zůstane alespoň 50 % filmu. Dobrodružný snímek o Morganě Adamsové ( Geena Davis ), ženě, která po smrti svého otce zdědí pirátskou loď Jitřenku i z posádkou. Ve 25 minutě je strhující pasáž. Průnik Morgany a Williema Schoa přístavem a městem Port Royal je nádherný a povedený. CITÁT - S tebou vždycky byly potíže......... Morgana navštíví i Spittfieldský přístavní město a její odchod bude opět výbušný. SPOILER : CITÁT - Gratuluji, madam, právě jste zničila další město......... KONEC SPOILERU. Dobrodružný snímek plný akce a hledání pokladů, vynikající hudba a perfektní ozvučení. Film má pár chybiček, ale jinak je to slušná plavba. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Až lidi pochopí, že komerční neúspěch nemá nic společného se samotnými kvalitami snímku jako takového, bude naše civilizace zase o kousek dál. Jinak dynamicky natočený film, plný výborných akčních scén, velkorysé výpravy, povedené hudby a přesného obsazení. Hlavně Langella je jako záporák opravdu neodolatelný. Ale ni Geena Davis není jako akční hrdinka nejhorší, jen fak nechápu, co na ní Harlin viděl. Taková kost to zase není:) Ostrov hrdlořezů je zkrátka film, který se snaží každým svým záběrem bavit a to je mi sympatické. Z mého pohledu mu průměrní Piráti z Karibiku nesahají ani po kotníky. Jinak by mě zajímalo, jak by hodnocení vypadalo, kdyby se film nestal propadákem, ale hitem. To by bylo keců o tom, jak je Davisová skvělá, jak má ten film super scénář, jaký je Harlin borec... Jo, mít vlastní názor, to dá ale práci. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Akční, svižná, výpravná, přiměřeně zábavná a velmi spektakulární podívaná. 1) Takhle nějak jsem si představoval bájná pirátská dobrodružství ve věku, kdy mě to zajímalo._____ 2) Film pravděpodobně cílí na teenagery, ovšem na teenagery před třiceti lety. Nejsou tu žádné gore scény, žádné krveprolití, žádný sex. Vše jen v náznaku a decentně, jak to bývalo zvykem za mých mladých let. Pro mě plus, pro některé diváky asi ne._____ 3) Trochu problém mám s hereckým obsazením. 36letý Matthew Modine (zloděj Shaw) není špatný, i když mojí představě fešného charismatického piráta neodpovídá ani za mák. Kvalifikací pro roli 39leté Geeny Davisové bylo zřejmě manželství s režisérem, jinak si její angažování neumím vysvětlit._____15letému Christopheru Mastersonovi (blonďatý pirátský klučina Bowen) to slušelo. Opička Finster sedí._____ 4) Ke konci si snímek stává poněkud rozvláčným, nějakých 20 minut krácení by prospělo._____ 5) Zajímavosti obsahují přehled neúspěchů snímku, které nějak nechápu._____ 6) Filmováno převážně na Maltě a vloudilo se i pár záběrů z Thajska._____ 7) Určitě bych dal pět hvězdiček...kdyby mi bylo patnáct anebo kdybych byl fanda do pirátských dobrodružství. Holt ale není a nejsem. Ale přece jen...Onto your stations, men. Prepare to come about, south to south-east. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Film "Ostrov hrdlořezů" režiséra Renny Harlina je parádním pirátským dobrodružstvím plným akce a vzrušení. Příběh nás zavede na cestu za zlatým pokladem, který zdědí Morgan Adamsová po svém otci. Geena Davis v hlavní roli představuje silnou a odhodlanou hrdinku, která se musí postavit nejen proradnému strýci, ale i chamtivému guvernérovi. Film nabízí skvělé herecké výkony, zejména Matthew Modine jako podvodník Willy Shaw, který přináší do příběhu zajímavý humor a charisma. Akční scény jsou velkolepé a námořní bitva na konci filmu je opravdu impozantní. "Ostrov hrdlořezů" je skvělým zástupcem béčkového pirátského žánru, který vás bude bavit od začátku do konce. Je to zábavný film pro všechny fanoušky dobrodružných příběhů s pirátskou tematikou. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ne, že by se Harlin nesnažil a ne, že by mu to v některých jednotlivostech (výprava, akce) nefungovalo. Ale jako celek a jako jeden z nejdražších devadesátkových blockbusterů to pokulhává. Scénář sice svižně řetězí žánrové motivy, ale žádnou památnou podívanou s nějakým přesahem z nich neuplétá a chtělo by to přitlačit i na vtipné slovní přestřelky, které se tu objevují jen tu a tam. Geena Davis sem sice typově sedí a minimálně v Thelmě a Louise předvedla, že hrát umí, ale tady moc přesvědčivá není a její chemie se snaživým Modinem, kterému role sedla výrazně líp, je nulová. Celkově tomu chybí drajv, velkolepost a efektnost, které o osm let později nabídli Piráti z Karibiku a Master and Commander. Je zajímavé, že ve stejném roce vyhořela i jiná epická mořská podívaná, Vodní svět, zatímco o dva roky později se Titanic stal nejúspěšnějším filmem všech dob. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Renny Harlin byl nominován na cenu Razzie za nejhorší režii roku. (fannah)
  • Sebevědomí producenta Kassara bylo v době příprav Ostrovu hrdlořezů na takové úrovni, že klidně začal nakupovat rekvizity a stavět kulisy ještě předtím, než byl vůbec hotový první návrh scénáře. [Zdroj: kinobox.cz] (Duoscop)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama