Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (934)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je docela zrádnost novinářských projekcí, že na ně jdete často bez povědomí o přijetí toho filmu. Já při sledování nových Pirátů s určitostí věděl, že tohle je konec, že tahle nesnesitelně úmorná nuda je poslední kapka a nikdo to nerozdýchá. A to jako člověk, co byl smířlivý ke čtyřce. A pak jsem byl po projekci překvapený, kolik spokojených hlasů se ozývalo. Ale to jen tak na okraj. Mně to každopádně nejde na rozum, protože jsem se takhle nudil naposledy... nakonec ani nevím, kdy jsem se tak moc nudil. Možná u Pasažérů? Ani u nich ne. Chybí mi pocit dobrodružství - napojení na postavy. Nejde mi o jejich hloubku ani uvěřitelnost, ale možnost jim fandit - tady mi ta možnost není daná. Jen jeden člověk za druhým (a je jich tak strašně moc) mluví a něco chtějí, jezdí na místa a tam zase mluví... Za nimi jsou renderovány obrazy za stovky milionů, ale mně to nezajímá. Během tohohle filmu jsem si připadal vyčerpaný, zničený a neschopný čehokoliv - opravdu mě to trápilo. Ale asi přeju všem, co si to zvládnou užít, hodně zdraví a štěstí. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Salazar se nemstí ani tak Jackovi, jako spíš mně za nápad jít na Piráty do kina. Takovou vyšuměnou limonádu jsem dlouho neviděl. Johny Depp na mě působil jako svoje vlastní karikatura, podle mě ta jeho nástupní scéna vůbec nebyla hraná; prostě ho tam tak ráno našli, tak to šoupli do scénáře. Zápletku to má leda v tom, jestli Kaya ukáže kotníky nebo lýtka, humor jsem zkoušel hledat i pod sedačkou a napětí bylo cítit jen na mojí krční páteři, kterou jsem si v noci přeležel. Letos kino průmysl očividně chce, abychom léto strávili venku. S radostí. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pátý díl Dead Men Tell No Tales alias Salazar's Revenge se opět vrací k původnímu příběhu Willa Turnera a Elizabeth Swann, jen tentokrát o generaci později. Příznivci původní trilogie můžou mít radost a díky potitulkové scéně se zřejmě mají i dál na co těšit. My ostatní, kterým se líbila maximálně čtyřka s Penelopou Cruz, můžeme dál spát. A to tu měl hlavního záporáka na starosti jindy báječný Javier Bardem. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 230 miliónov $ | Tržby: 794.8 miliónov $ | Prvá a tretia perla ma celkom bavila. A i keď v skutočnosti Dead men tell no tales má možno i lepší scenár, než tie predchádzajúce, nemohol som sa zbaviť dojmu, že som to už všetko videl, a nič ma neprekvapí. Myslím si, že z jeto série sa už dávno to najlepšie vyžmýkalo, a malo sa prestať v tom najlepšiom. Ale dobre no, nenáročná zábava poniekoľký krát. A šestku si ajtak zase pozrieme, že? ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

U sta chcíplejch žraloků a prohnilejch ráhen. Ať se do hlubiny propadnu, pokud tihle piráti nebyli nejslabší z celé už notně nastavované omáčky. Scénář jako by psal někdo, kdo dostal zadání něco napsat, ale už něvěděl o čem psát. Podobně jako si já večer vymýšlím občas usínajícímu potomstvu pohádky a sem tam musím uznat, že prostě některé vymyšlené příběhy nestály za moc oproti jiným povedenějším. Posluchači to také umí pěkně okomentovat... Vizuálně jsou piráti zase o level dál. Španělský křižník s posádkou mrtvol v čele s charismatickým Bardenem - pardon El Matadorem byl sice super a Barden byl zase skvělý i jako kapitánská zombie, tím to ale končí. Když vizuál převládá nad příběhem je něco špatně. Během filmu jsem si říkal co by asi filmaři dělali bez těch nadupaných pécéček a vyrendrované půlce filmu... Zkrátka tohle nebylo nic moc a moc bych se divil kdyby obchody vrhly na své pulty hrnečky, přívesky, trička a všechny ty další serepetičky k Salazarově pomstě... Tři vilejše. Víc nedám! * * * ()

Galerie (197)

Zajímavosti (51)

  • Reálne kostýmy hercov veľakrát nevyzerali tak dobre, aby sa dali použiť vo finálnom zábere. V Moving Picture Company museli získať presné dáta o všetkých pohyboch, aby na hercov mohli nalepiť svoje vlastné digitálne kostýmy, ktoré sa viac blížili predstave režisérskej dvojky Joachim Rønning a Espen Sandberg. To vyústilo v dlhé hodiny rotoscopingu (políčko po políčku kopírovania každého pohybu viditeľného na natočenom zábere) každej časti nakrúcaných tiel. Akonáhle boli tieto dáta úspešne získané, mohli na ne 3D tvorcovia prilepiť svoje simulácie oblečenia a účesov. (classic)
  • Během probíhajících premiér filmu po celém světě se Johnny Depp (Jack Sparrow) rozhodl v kalifornském Disneylandu šokovat fanoušky tím, že se převlékl za Jacka Sparrowa a stál v atrakci místo umělé figuríny. Poté uvedl, že byl někdy šokovaný reakcemi návštěvníků. (joeybarbaro2)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama