Reklama

Reklama

Svatební agentura

(festivalový název)
  • Indie Band Baaja Baaraat (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Typicky bollywoodsky hravý romantický příběh plný zpěvu, tance a barev vypráví o setkání dvou rozdílných mladých lidí – Shruti a Bittoo. Nápaditá a půvabná Shruti má jasný plán založit firmu na organizaci svateb. Náhodou se do jejího života zaplete Bittoo, nezodpovědný student, který se za každou cenu chce vyhnout práci na třtinových polích svého otce. Velice úspěšnou svatební agenturu nakonec založí spolu. Když se však mezi ně vloudí láska, zjistí, že nic není tak růžové, jak se původně zdálo. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Recenze (8)

Remini 

všechny recenze uživatele

Detto ako lenuse. Film najprv vyzeral pekne, dobré kostýmy a lokácie, páčila sa mi aj hudba. Celkom vydarený debut pre Ranveera Singha. Prvá polovica sa dala pozerať. U tej druhej som sa nestačila čudovať, čo sa stalo. Z trochu detinských charakterov sa stali neznesiteľní tupci. Akoby to režíroval úplne iný muž. Odfláknutý koniec bol ako päsť na oko. Na romantickú komédiu to nebolo ani trochu romantické, vtipných momentov tiež len poskromne. Aspoň tie hudobné klipy boli dobré, inak by bol celkový dojem príšerný. ** Nie, žeby som bola proti sexu a intímnostiam v indických filmoch. Vítam ich a dúfam, že ďalšieho Shahrukha, ktorý ocuciava krky, už mať nebudeme. Ale bolo by milé, keby k sexu aspoň viedol príbeh. Okrem toho, že bola tá scéna požičaná z "Keď Harry stretol Sally", nepôsobila prirodzene. Bola tam len preto, lebo už mohla. Pred pár rokmi by to asi cenzúra nedovolila :D Menšia recenzia ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Zajímavá drobnost: Ve filmu není ani jedna smutná píseň, jak je v indických romantických filmech běžné. Jedna tam je, ale hraje jen na pozadí, zatímco hrdinové chodí mezi osvětlovači, designéry, hudebníky a cateringem a snaží se pracovat. Nenápadný, ale výmluvný prostředek, jak naznačit, že hrdinové jsou extrémně vytížení podnikatelé :-) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá úloha Ranveera Singha, ktorý patrí k novej generácií Bollywoodskych hercov s osobitým štýlom. Band Baaja Baaraat pracuje s tradičnou zápletkou dievča miluje chlapca, rozídu sa a potom si chlapec uvedomí, že aj on miluje dievča. A to všetko sa deje v prostredí biznisu plánovania svadieb. Nie na takej zábavnej úrovni, aby sa tradičnosť posunula na niečo osviežujúce, ale zase je to plné krásnych tanečných choreografií a pekne zabalených myšlienok, takže sa to dá prežiť takmer bez zlého pocitu. Jediné čo mi tam vadilo bola prisahám Bohu Anushka Sharma. To dievča je mi herecky aj výzorom neuveriteľne nesympatické. Inak niečo na zabitie času, bez toho aby ste sa museli hanbiť, že ste to videli. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Svatba, to je klasická proprieta indických filmů, z níž se mi většinou ježí chlupy na těle. Výkřiku „Zastavte tu svatbu.“ se tu naštěstí nedočkáme. Ve přemnožené společnosti, kde jsou domluvené svatby dosud více než běžné, je to pochopitelné. A tak vznikl film přímo o profesionálních plánovačích svateb. Jak už bylo zmíněno jinde, do poloviny je film ucházející a pak začne kravnout. Je to strašná škoda, protože se tvůrci raději opět drželi standardních dějových zvratů, namísto aby využili trestuhodně opominutou postavu Chandy, z níž mohla být záporačka přímo skvělá. Jinak je to takový ten klasický sluníčkový film, který si najde své diváky mezi příznivci generického bollywoodu. Možná malinko nadhodnocuji, ale ať nežeru: 50 % ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Pohodový zástupce moderní bollywoodské romantiky se vším co k tomu patří. Obohacený o nosný podnikatelský motiv - organizování svateb. Ty jsou v Indii povýšené na umění a jednu z nejdůležitějších událostí v životě nejen svatebčanů, ale i jejich rozvětvených rodin a přátel. Můžeme tak nahlédnout do zákulisí jejich příprav, i když samozřejmě jen povrchně v rámci zakomponování do rozvíjejícího se vztahu ústřední dvojice. Bittoo (R. Singh) a Shruti (A. Sharma) mají dravého a ambiciozního organizačního ducha a díky pomoci od svých přátel se jim v tomto oboru podařilo prorazit. Společně jsou skutečně vzájemně harmoničtí a jejich tým funguje jak dobře promazaný stroj. Ovšem jen do okamžiku, než se situace doposud pracovního přátelství změní. Do jejich životů vstoupí láska, když se Shruti do Bittoa zamiluje. Ten se zalekne, stáhne se a začíná mít odstup, což poznamená i jejich práci a vede k jejich rozdělení. Příběh jako takový se mi líbil, jen jsem měl pocit, že svůj potenciál nedokázal naplno využít ve vícero ohledech. Závěr byl možná ve zrychleném módu, ale dle mého měli oba už dávno jasno, jen si to nedokázali navzájem dostatečně vyříkat. Takže stačilo prolomit tu bariéru mlčení, uznat své city a vše se rychle vyřešilo. Hlavní hrdinové měli své osobité kouzlo, ale musím opět dodat výtku směrovanou k tomu, že mě nedokázali více k sobě připoutat či zaujmout. U R. Singha se jednalo o debutové filmové představení se světu. Dle mého zcela jasně a bez zaváhání dokázal krásně prodat svůj herecký um a potvrdil tak, že se s ním do budoucna musí počítat. Dnes, o deset let později, patří již ke hvězdným bollywoodským stálicím. A. Sharma excelovala v exceletním Rab Ne Bana Di Jodi vedle excelentního SRK a zde své kvality jasně potvrdila (jen postava Shruti mě příliš nenadchla). Mohu o ni napsat to samé jako o R. Singhovi. Jen si dává již druhým rokem hereckou pauzu a jelikož 3B je posledním momentálně přeloženým snímkem s ní, který mi chyběl ke kompletnímu výčtu, mohu nyní už pouze čekat na to, co přinese čas. Ale zpět ke 3B. Co musím naopak velmi ocenit a vyzdvihnout je ona krásně energická, roztančená a mnohobarevná stránka, tolik typická pro indické svatby. Též hudba plně odpovídala tomuto nastavení a moc jsem si ji užil. Zde tedy mohu být spokojený určitě. V hodnocení jsem se po celou dobu nehnul ze čtyř hvězd, i když uznávám, že ne příliš nadšených. Očekával jsem trochu více silnějších emocí, zajímavější a propracovanější děj a postavy, ale to nic nemění na tom, že jsem si celek užil, neb těch silnějších dojmů bylo určitě více. ()

Galerie (48)

Reklama

Reklama