Reklama

Reklama

Ossakhan yeonae

  • Jižní Korea 오싹한 연애 (více)

Obsahy(1)

Pouličný kúzelník Jo-goo si počas jedného zo svojich vystúpení všimne v publiku hrozne vyzerajúce dievča, Yeo-Ri, ktorá v ňom vzbudí inšpiráciu pre jeho "Horror Magic Show". Show sa stane úspešnou potom, čo sa Yeo-ri u Jo-gooa zamestná a hrá úlohu strašidla v skrini.
Yeo-ri má schopnosť vidieť duše mŕtvych od autonehody, ktorá sa odohrala v čase jej štúdia na vysokej škole. Jej život je kvôli tejto schopnosti osamelý a desivý, no Jo-goo ju má čoraz radšej. Podarí sa mu však prekonať strach z vecí, ktoré sa okolo dievčaťa dejú? (ČSFD)

(více)

Recenze (68)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská romantika ve které ústřednímu páru nestojí na cestě k lásce rodina, sociální poměry ani cokoliv jiného pozemského, nýbrž duch, přičemž o hororu nemůže být v tomhle případě vůbec řeč, a to jsem nějaký strašpytel. Ne, ne film se veze na lehce komediální vlně (alespoň mě tedy bavil), stojí na sympatiích hereckého dua, zvláště pak magické Ye-jin, a spoustě procítěných, kouzelných scén. V závěru zamrzí pouze natahovanost a neschopnost, či nechuť, příběh ukončit. Proč se ale na ty dva nedívat ještě o chvilku déle... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Definice žánru: Příjemná netypická a neslzopudná romance se silnou (osobnostně) hlavní hrdinkou a nepatrnými intenzivními lekacími duchařskými okamžiky. Koukejte se na to s očekáváním tohoto a nebudete sklamáni. Poněkud rozporuplná hodnocení lidí na ČSFD podle mě vychází z toho, že lidé očekávali horor a nedostali ho natolik plnohodnotně, aby byli spokojeni. Já jsem očekával Ye-jin Son a dostal jsem Ye-jin Son, přičemž jsem byl spokojen, protože má co hrát (vděčně scénáristou vytvořená postava), hraje výborně (scéna s alkoholem) a i po třicítce je stále krásná (a dokonce se zmíní i o orgasmu). Jediné, co mi nesedlo, byla scéna s košilí: Říkejte si co chcete, toto přece košile musí vydržet! ■ Hláška: "Mám 100 odběratelů na Twitteru!" ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně velká žánrová prolínačka, která ke konci víc a víc směřuje k romantice, ale co na mě působilo nejvíc byla kouzla, bohužel zrovna těch tam byla nejmíň. Nicméně jednou jsem se i leknul, jednou dojal a opakovaně zasmál a ta kočka jménem Ye-jin Son se mě hodně líbila, šoda že tam k ní přisoudili takovýho polosmetáka, měla jsem hlavní roli hrát já. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vďaka hereckému obsadeniu do hlavných rolí, umeniu "hrať" obsadených postáv do hlavných rolí, ale i samotnému príbehu, nesmierne prekvapený, ako ma tento film od úvodu dokázal zaujať. Humor je bezprostredný, nevtieravý, doslova "obyčajný", typický pre Juho Kórejskú národnosť. Romantická stránka "jak by dal", jemne, ľudsky, dojemne i vtipne podaná. Skrátka, kto obľubuje tvorbu tejto krajiny, bude určite spokojný! Čo sa horor žánru týka, musí divák úplne upustiť od akýchkoľvek očakávaní, keďže "Ossakhan yeonae" je v prvom rade pomerne vtipnou, mysterióznou love story rozprávkou láske, ktorú postretla pomerne originálna "prekážka". ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejské romance můžu pro jejich cit a originalitu ve všech směrech. Bohužel "Ossakhan Yeonae" mě nedokázal zaujmout tolik jako jiné kousky korejské kinematografie a i přes jeho originalitu, vizuální styl i dobré herecké výkony jsem se u filmu moc dobře nebavil a po celou dobu mě nedokázal nijak nadchnout. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama