Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptácia predlohy Jána Tomaščíka. Príbeh drotárskeho slovenského chlapca v medzivojnovom období. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

lepo 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá feéria, jednoduchých drotárov v obtiažnom spôsobe života, s nádherne reálnou kamerou, nádhernou slovenskou prírodou a nádherne prirodzenými hereckými výkonmi nehercov. Veľmi slušné. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Džarkovia sú v drotárskej terminológii označovaní najmladší detskí drotári. Aj mladý chlapec Ďurko, džark, ( presvedčivý Koloman Madi ) sa spolu s otcom vyberú do Prahy za prácou. Tam sa počas štrajku otcovi stratí a začína jeho ťažká púť plná príkoria, hladu a utrpenia. Spisovateľ Karol Tomaščík napísal svoju prózu v roku 1953 a je určená predovšetkým starším deťom. Pochopiteľne reflektuje aj na želanie vtedajších mocipánov, takže jeho najsilnejším aspektom je zlá sociálna situácia kysuckých drotárov v medzivojnovom období. V každom prípade je televízny film veľmi dobre natočený, režisér Krivánek vsadil na silný realizmus, exteriérové lokality sú prvorepublikovo verné a v neposlednom rade herecké výkony hlavne detských predstaviteľov na vysokej úrovni. Druhý komentár. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh kysuckej chudoby. Jímavě natočené. Řada zajímavých momentů. Třeba pražští pepíci, už od mládí se cvičící v umění okrádat i ty největší bedáry. Zajímavostí je i to, že v epizodních rolích se mihne Karel Augusta coby haškovský pouliční prodavač psů a Vladimír Dlouhý v roli zmrzlináře. Ani jeden z nich nemá tento film uveden ve svém seznamu. Hodnocení mohlo být lepší nebýt řady chyb a polystyrenových kuliček. :-) Necelých 70%. ()

Reklama

Reklama