Reklama

Reklama

Silent House

  • Velká Británie Silent House
Trailer

Obsahy(1)

Film je postaven na skutečných událostech, které se odehrály v Uruguayi ve čtyřicátých letech minulého století. V té době Laura a její otec Wilson připravují chatu na prodej a rekonstruují ji. Laura ovšem začíná slyšet podivné zvuky z venku, které se postupem času přibližují, až se ozývají i ve vrchních patrech chaty. V budově se začínají dít podivné věci. (Holina)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (70)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ale jo, v pohodě remake, i když na originálu ztrácí body hlavně díky absenci momentu překvapení. Kromě toho, že je to v bledě modrém to samé, se nová verze odlišuje v závěrečném, a naprosto zbytečném twistu, který je už několik let pasé. Škoda, ti Amíci zkrátka netolerují nic nevysvětlující, otevřené konce. I tak je to pořád dost poctivý chiller, co dokáže dlouze napínat a v pravém okamžiku vyděsit. A Olsenka kupodivu snesitelná. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Uruguajský originál z roku 2010 som nevidel. Hollywoodsky remake prišiel len o rok (!) neskôr. A nie je zlý. Snaží sa v divákovi vyvolať dojem, že je nakrútený v reálnom čase a na jeden záber, ale nie je to pravda a pozorné oko si určite všimne „tie“ scény, v ktorých je to (veľmi nenápadne, treba dodať) strihnuté. A inak? Inak fajn strašidelná báchorka o tom, aké ťažké niekedy môže dostať sa von z jedného blbého baraku. Všetko to sedelo na pleciach Elizabeth Olsen a treba povedať, že to ustála nevýnimočne, ale solídne a so cťou. K tomu dobrá, hustá atmosféra, pár twistov na konci a nepríjemné, mrazivé scény. Škoda, že režiséri tohto tu a rozhodne nie márneho Otvoreného mora prestali nakrúcať horory. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem původní film, ani jsem nevěděl, že nějaký je, což zřejmě zvýšilo zážitek a i můj prvotní pohled na film. Líbilo se mně to. Atmosféra byla víc než dobrá, napětí a lekačky na skvělý úrovni. Příběh značně mysteriózní, tak jak to mám rád a se závěrečnou pointou jsem naprosto spokojený. Velmi dobrý horor, ale kdybych viděl originál, určitě bych se na něj díval úplně jinak. 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Což o to - bát se rozhodně budete. Jestliže ale poslední čtvrthodinka spolehlivě pokazí atmosféru, kterou snímek budoval, je to špatně. Protože i když je pointa nečekaná, neznamená to, že můžeme s jejím odhalením přestat stupňovat napětí, ne? Jestli si tohle pro příště tvůrci uvědomí, rád se vytasím se silnějším hodnocením. Čtyři s odřenýma ušima. P.S. Celé je to natočeno na JEDINÝ ZÁBĚR, což je něco neuvěřitelného. Uvěříte, až to uvidíte. ()

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů poslední doby, které jsem stěží dokoukal. Naprosto neatmosferické s roztřesenou kamerou a mizernými hereckými výkony (dá-li se o nich vůbec mluvit). Představitelka Sáry (proč je proboha v obsahu nějaká Laura, místo Johna Wilson a z domu chata?) děsivě přehrává, a je tak ze škatulky hysterických krav, jaké známe třeba z dětské vyprávěnky Záhada Blair Witch. Autorka scénáře je zřejmě ze stejného ranku. Nebo je snad normální, aby člověk v každé situaci, kdy se bojí, zavíral oči a domníval se, že se mu hrůza vyhne? Ani konečné vysvětlení všech událostí na tom nic nezmění. I s malým rozpočtem se dá natočit skvost. Tohle je ovšem pěkný hnůj. A říkáte remake? Tak originálu se obloukem vyhnu! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Okolo 58. minúty sa Johnovi (Adam Trese) podvihne košeľa a my si môžeme všimnúť káble od jeho mikrofónu. (ShortyIC)
  • Autori mali ambície napodobiť pôvodnú verziu a natočiť film bez jediného strihu. Nakoniec sa točili 10-minútové segmenty, ktoré sa potom editovali. (misterz)
  • Snímek byl natočen na základě skutečných událostí, které se údajně odehrály ve 40. letech 20. století v Uruguayské vesnici. (McMastamind)

Reklama

Reklama