Reklama

Reklama

Silent House

  • Velká Británie Silent House
Trailer

Obsahy(1)

Film je postaven na skutečných událostech, které se odehrály v Uruguayi ve čtyřicátých letech minulého století. V té době Laura a její otec Wilson připravují chatu na prodej a rekonstruují ji. Laura ovšem začíná slyšet podivné zvuky z venku, které se postupem času přibližují, až se ozývají i ve vrchních patrech chaty. V budově se začínají dít podivné věci. (Holina)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (70)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, takže tímhle zaujatej nejsem, čím ale zaujatej bejt musim je fakt, že Elizabeth Olsen ve svém věku působí jako ostřílená dospělá ženská a vystrašenou dceru jsem jí nevěřil už jenom proto, že její taťka vypadal spíš jako její nabíječ....chycht (kdo viděl, ví).Jinak ze začátku to atmosféru mělo sice parádní a místy jsem sebou dobře škubnul, ale asi po 30 minutách jsem si zhruba řekl o co tam de, hlavně už díky dost prohlédnutelnému chování hlavní postavy a přesně o to taky šlo, navíc finále bylo nijaké a nikam pořádně nevedlo.Dal bych i 3*, ale pokud přijdete s tak otřepanou pointou a ani ji pořádně nerozvedete, tak se běžte vycpat.45%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Což o to - bát se rozhodně budete. Jestliže ale poslední čtvrthodinka spolehlivě pokazí atmosféru, kterou snímek budoval, je to špatně. Protože i když je pointa nečekaná, neznamená to, že můžeme s jejím odhalením přestat stupňovat napětí, ne? Jestli si tohle pro příště tvůrci uvědomí, rád se vytasím se silnějším hodnocením. Čtyři s odřenýma ušima. P.S. Celé je to natočeno na JEDINÝ ZÁBĚR, což je něco neuvěřitelného. Uvěříte, až to uvidíte. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Otec s dcérou prichádzajú na starú chatu aby ju pripravili na predaj. Potom ako si rozdelia úlohy odchádza otec na poschodie. Následne počuť buchot a dcéra nachádza svojho otca ležať na zemi od krvi. Niekto, alebo niečo sa nachádza v dome a bez boja dom určite neopustí. Niekoľko ľudí žiadalo remake nemenej "slávnej" uruguajskej verzie La Casa Muda. Myslím, že sa z časti podaril, aj keď mne sa La Casa Muda páčil o niečo viac. Napriek tomu, že si film zachoval základné črty svojho predchodcu, tvorcovia sa zhruba od polky filmu odobrali vlastnou cestou. Toto rozhodnutie hodnotím veľmi pozitívne. Atmosféra sa miestami dala krájať a niektoré lakačky taktiež zabrali. Záver, aj keď sa "z časti" od jedného momentu dal predpovedať, bol "milým" prekvapením. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Klobúk dole, atmosféra fungovala na sto percent. Potulovanie sa postáv po tmavých kútoch v dome, zatiaľ čo neďaleko číha strašidlo zbožňujem a ako bonus je tu aj niekoľko podarených ľakačiek. Film mal preto vynikajúcu duchársku atmosféru, ktorá vydržala celý čas. Ani Olsen nebola na zahodenie, očividne zo sestier pobrala najviac hereckého talentu. Ale keď je niečoho veľa, po čase ma to začne nudiť, nemôžem za to, ja už som taký. Film v podstate nemá žiaden dej (až na konci príde celkom uspokojivé vysvetlenie, ale zas nič tak zvláštne ani mysteriózne), v podstate sa hrdinka celý čas iba motá po dome a pozerá po kútoch, sem-tam sa schová pod stôl. Suma sumárum, vynikajúca atmosféra + slabučký a nudný dej dáva dohromady lepší priemer. 65/100 ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Iba niečo cez rok trvalo, kým nám Američania pripravili remake kvalitného Uruguayského hororu "La Casa Muda", ktorý sa podobne ako jeho predchodca vyznačuje minimalistickým pojatím, pomalým dejom a tiesnivou atmosférou, hoci rovnakej intenzity a originality už samozrejme nedosahuje. Tvorcovia sa našťastie nevydali cestou úplného kopírovania a tak sa "Silent House" v mnohých úsekoch líši, no pre tých čo videli originál odpadá moment prekvapenia, keďže rozuzlenie ostáva rovnaké. Elizabeth Olsen v hlavnej úlohe podala slušný výkon a mimo rolu navyše prezradila, že hoci sa film snaží tváriť (rovnako ako originál) ako jeden dlhý záber, bol natočený v 12-minútovkách. Celkovo je to síce svetlejšie, farebnejšie, ukecanejšie a komerčnejšie než pôvodná verzia, no potešilo ma, že remake si zachoval podobnú atmosférickosť a hypnotickosť, vďaka čomu sa pozeral veľmi dobre a hodnotím ho rovnako ako "La Casa Muda", i keď ten sa mi páčil o niečo viac. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Autori mali ambície napodobiť pôvodnú verziu a natočiť film bez jediného strihu. Nakoniec sa točili 10-minútové segmenty, ktoré sa potom editovali. (misterz)
  • Snímek byl natočen na základě skutečných událostí, které se údajně odehrály ve 40. letech 20. století v Uruguayské vesnici. (McMastamind)
  • Okolo 58. minúty sa Johnovi (Adam Trese) podvihne košeľa a my si môžeme všimnúť káble od jeho mikrofónu. (ShortyIC)

Reklama

Reklama