Reklama

Reklama

Silent House

  • Velká Británie Silent House
Trailer

Obsahy(1)

Film je postaven na skutečných událostech, které se odehrály v Uruguayi ve čtyřicátých letech minulého století. V té době Laura a její otec Wilson připravují chatu na prodej a rekonstruují ji. Laura ovšem začíná slyšet podivné zvuky z venku, které se postupem času přibližují, až se ozývají i ve vrchních patrech chaty. V budově se začínají dít podivné věci. (Holina)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (70)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ale jo, v pohodě remake, i když na originálu ztrácí body hlavně díky absenci momentu překvapení. Kromě toho, že je to v bledě modrém to samé, se nová verze odlišuje v závěrečném, a naprosto zbytečném twistu, který je už několik let pasé. Škoda, ti Amíci zkrátka netolerují nic nevysvětlující, otevřené konce. I tak je to pořád dost poctivý chiller, co dokáže dlouze napínat a v pravém okamžiku vyděsit. A Olsenka kupodivu snesitelná. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Hezký pokus, který ale nad vodou drží jen experimentální forma "na jeden záběr", díky níž jsme nonstop s hrdinkou a nelze moc dopředu odhadnout závěrečný twist, a jako vždy přesvědčivá či chvílemi jen vizuálně bezchybná Elizabeth. Příběh je hrozně nudný a hloupý a finální rozřešení tenhle dojem vlastně nenarovnává, jen k němu podsouvá trochu jiná zdůvodnění. 40% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Což o to - bát se rozhodně budete. Jestliže ale poslední čtvrthodinka spolehlivě pokazí atmosféru, kterou snímek budoval, je to špatně. Protože i když je pointa nečekaná, neznamená to, že můžeme s jejím odhalením přestat stupňovat napětí, ne? Jestli si tohle pro příště tvůrci uvědomí, rád se vytasím se silnějším hodnocením. Čtyři s odřenýma ušima. P.S. Celé je to natočeno na JEDINÝ ZÁBĚR, což je něco neuvěřitelného. Uvěříte, až to uvidíte. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela slušná atmosférická jednohubka s rozuzlením, které tu už sice bylo, ale i tak jsem se na konci neubránil mírnému překvapení. nespornou výhodou určitě bylo, že jsem neměl zkušenost s originálem. Udivil mě i docela slušný výkon Elizabeth Olsen, která ukázala, že to není jen uměle vytvořená hvězdička, ale že umí docela i hrát. 50% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Remake mnou neviděného originálu. Atmosféra slušně děsivá do zhruba závěrečných deseti minut, kdy se všechno předešlé prostě musí nějak vysvětlit, a tak zjistíme, že jsme měli celou dobu čest s další praštěnou scénáristickou svévolí. Ale tentokrát to velkoryse (a subjektivně neobjektivně) přehlídnu, nýbrž pro napětí, kterého se mi dostalo měrou vrchovatou, se na nějakej zpackanej závěr můžu zvysoka vyblejt. 80% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na základě skutečných událostí, které se údajně odehrály ve 40. letech 20. století v Uruguayské vesnici. (McMastamind)
  • Okolo 58. minúty sa Johnovi (Adam Trese) podvihne košeľa a my si môžeme všimnúť káble od jeho mikrofónu. (ShortyIC)
  • Autori mali ambície napodobiť pôvodnú verziu a natočiť film bez jediného strihu. Nakoniec sa točili 10-minútové segmenty, ktoré sa potom editovali. (misterz)

Reklama

Reklama