Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingeborg se cítí být starou a osamělou. Jonas je mladý, pohledný a svou krásu by mohl i prodávat. Anders trpí malou psychickou poruchou a Anna je mladá žena s tělesným postižením. Čtyři lidé velmi toužící po lásce, čtyři lidé, z nichž každý doufá v lepší zítřek, čtyři lidské duše, které spaluje touha. (ČSFD)

Recenze (122)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Milujete svého syna?“ - „Doufám, že zemřu dřív než on.“ - „Jistě, ale milujete ho?“ - „Vždyť jsem vám právě odpověděl.“ Dle zdejších ohlasů jsem byl raději připravený na všechno. Přesto mě film několikrát překvapil. Ostatně už prolog naznačí, že tenhle snímek bude trochu jiný. Na hlavní postavy (z nichž má každá nějaký ten svůj „problém“) se valí jedna tragédie a průser za sebou, ale konstantní deprese se přece jen nekoná. Místy totiž černý humor spolu s absurdností scén překlápí snímek do tragikomedie, takže jsem se nejednou pobavil (ano, vím, skončím za to v pekle…možná). Každá z postav je nicméně ve své (ne)obyčejnosti tak sympatická (nebo spíš politováníhodná?), že vás zajímá její další osud. No a pak přijde konec (jakkoliv nepravděpodobný), který celému filmu tvoří to nejgeniálnější „zastřešení“, jaké vůbec mohl mít (prakticky celý jsem ho prosmál, jak mi bylo společně s hlavními hrdiny královsky trapně). Škoda, že už má režisér na „účtu“ jen těžko sehnatelný Swinger, protože tímto počinem, který hodnotím silnými 4*, mě hodně zaujal. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

uz davno sa mi nestalo, ze by som sa pri nejakom filne cervenala a pri niektorych scenach ze by mi bolo vyslovene neprijemne. nemam vo zvyku sa citit ako pruderna zena, ale tomuto snimku sa to podarilo :) v tomto filme nikto nie je normalny, a pritom svojich sposobom absolutne normalny. vsetci tuzime po laske, nehe a pozornosti. Ci sme mladi, stari, krasni, nepekni, uchylni alebo zdravi jedinci :) vrelo odporucam tym, ktori nemaju predsudky a ti, ktori ich maju, nech tento film obidu oklukou. ()

Reklama

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Ukazuje člověka když je v nejhorším, kdy darmo se snaží je pořád sám, jak ztrácí sílu a proto vyhledává i to nejjednodušší místo kde aspoň dostane troška společnosti. Hodně lidí to nechápe. Pak ještě smeknout před Dány, protože oni ve svých filmech mluví taky o vážnějších problémech -lidstva- otevřeně. 4/5 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako by nestačilo, že chlastají jako Dáni a jsou světově proslulí sexem se zvířaty (který by vláda v nejbližší době ráda zakázala, ale...), ono to navíc vypadá, že Dáni jsou obecně sexuálně zvrhlí a magoři k tomu. Samozřejmě nelze vyvozovat z jednoho filmu, použil jsem hyperbolu, leč videopůjčovna s bizzare pornem (bdsm, piss, spanking, amputace...) vypadala autenticky. Zábavný propletenec každého s každým, kde se mísí prostituce (jojo, dělám od všeho trochu), osamění, smrt, ironie, sarkasmus (scénka s krutými dětmi ve škole je na mačetu), exhibicionismus, radost, naděje, konce i krásné začátky. Spíše posmutnělý snímek, co má několik veselých, byť spíše černohumorných, záblesků, spěje pozvolna ke šťastnému konci. ,,Máš velké péro? Snad jsme se o tebe pěkně starali, ne? Plná lednička, telka,...tak odpověz!" ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Začátek tedy vypadal jako pěkná nakládačka. Postavy: exhibicionista, kterého kvůli jeho úchylce opouští manželka, jeho syn, který se živí prostitucí, mladá žena traumatizovaná amputací prsu a její matka, která v jediný den přijde o zaměstnání i o manžela. Postupně se ale jednotlivé postavy rozvíjejí a film působí jako hudební skladba, v níž se jednotlivé nástroje přidávají k zvukové lince, aby na konec skončily v nádherném akordu. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama