Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (684)

plakát

Chudáčci (2023) 

Přeplácané, jako stokrát dobrý dort pejska a kočičky. Polopatistické, aby i ten nejhloupější divák pochopil, co chce autor říct. Myšlenka nic moc, navíc zcela upozaděná bombastickou výpravou a zbytečnými efekty-kostýmy, rybí oko... A konec tomu všemu nasadil korunu. Plastový zahradní trpaslík oděný do zlatého šatu.

plakát

La Singla (2023) 

Krásné, vizuálně i obsahově. Pro Antonii byl tanec darem, prokletím, a zároveň jediným způsobem komunikace s okolním světem.

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

Film asi vzbuzuje hodně podobné pocity. Neochotu ke kritice, vzhledem k tomu, kolik času a energie do toho Marhoul vložil, o penězích nemluvě, ale na druhé straně nemožnost přivírat oči. Filmové scény působí uměle, nakašírovaně, divák jim nevěří a to, co je na knížce hezké, tady zcela upadá pod stůl, myslím popis chování venkovanů. Nejhorší je mluvené slovo, tedy těch pár dialogů, které ve filmu zazní. Kdyby postavy nechal němé nebo jim dal nějakou neznámou řeč, byl by výsledek jistě lepší. Na jednu stranu rozvleklost a na druhou zkratkovitost jednání postav. Vizuálně je to film pozoruhodný, ale je to pořád jen sekvence krásných černobílých obrazů, jakoby vystřižená ze starých pláten. A to nejen malířských, ale i filmových. Ptáče ve mně nezanechalo emoce, a to ani negativní. Jen lítost, že film nesplnil očekávání.

plakát

Mrazivá pomsta (2019) 

O filmu jsem si nic nepřečetla, takže mi trvalo asi 20 minut, než jsem pochopila, že jsem originál už viděla a že je to komedie. Vzhledem k tomu, že si původní film moc nevybavuji, myslím, že americká verze je lepší, přestože nemám remaky ráda. A film má úúúúúžasný soundtrack.

plakát

Roma (2018) 

Je potěšující, že dnešnímu divákovi připadá strhující život mezi psími výkaly a vřískajícími haranty . Mně z toho naskakovala husí kůže a vůbec nic zajímavého jsem na tom nenacházela.

plakát

Žena na válečné stezce (2018) 

Po dlouhé době film, kdy bez sebemenšího zaváhání můžu dát plný počet. Chytrý vtipný dojemný. Vše, co miluji na severských filmech je tady koncentrované ve 101 minutě.

plakát

Favoritka (2018) 

Ze všech Lanthimosových filmů je tenhle nejkoukatelnější, ale to neznamená, že by se člověk při jeho sledování necítil odporně, jako když se brodí smrdutou stokou. Chápu, že to mnohým může připadat jako velké umění, ale já osobně nemám ráda filmy, z nichž nemám ani vteřinu pozitivní pocit. Výkony jsou ale vynikající, sem tam se člověk i zasměje a i přes všechny výhrady si myslím, že je to celkem dobrý film. Ale rozhodně ho nebudu chtít vidět podruhé.

plakát

Zabití posvátného jelena (2017) 

Je to můj třetí film od režiséra a musím říct, že není ani o trochu méně šílený, než ty předchozí.

plakát

Krásný kluk (2018) 

Většina uživatelů čsfd jsou asi mladí diváci. Film se člověka dotkne teprve tehdy, když se sám stane rodičem. Mně připadal vynikající. Steve Carell i Timothée Chalamet byli skvělí.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

To, že je film tak dobrý, lze příst hudbě Freddieho Mercuryho, vedle níž jsou herecké výkony i režijní práce dobré, ale ne strhující. Anebo ne. Třeba byl Mercury novodobý Mozart a Qeen kongeniální seskupení úžasných muzikantů a teprve film mi otevřel oči.