Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

H34D 

všechny recenze uživatele

Možná (určitě) je to tím, že jsem neviděl předlohu, neboli první verzi filmu, ale Mrazivá pomsta mi v několika všecech přišla hodně zajímavá a zábavná. Ten jakýsi absurdní, suchý černý humor jakoby z oka (nechci říct z pera) vypadl bratrům Coenům v době, kdy ještě uměli psát scenáře. Liam Neeson je zde podvratný sám o sobě, myslím si, že film záměrně pracuje s jeho ikoničností, resp. s tím, co od něj, jako od akčního drsňáka divák očekává a přitom... Je trochu jiný. Musím ale říct, že film měl pár trestuhodně nedotažených momentů, kde divák vyloženě cítil ten nevyužitý potenciál. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate presne to isté, čo originál. Ale keďže ten som videl pri jeho premiére, tak mi už mnoho vecí vypadlo. A Neeson je rovnako dobrý ako Skaarsgard, takže sa nemám na čo sťažovať. Máme tu linku s indiánmi, čo nakoniec nášmu hrdinovi nečakaným spôsobe pomôže. Hlavnou témou je láska k synovi, máme ju tu celkovo trikrát. Väčšiu výčitku môžeme smerovať k faktu, že keď máte k dispozícii Lauru Dern, tak by ste ju mali viac využiť. Podobne aj línia s policajtami nie je príliš využitá, ale subjektívne mi to nijako zvlášť nevadilo. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Cold Pursuit mě ve výsledku bavil ještě o kousek více než jeho skandinávský předobraz, což je dáno zejména tím, že úplně jeho stejná práce s humorem a trapností je zde aplikována na americké reálie, ve kterých je vtip většinou následován odmlkou na smích, takže onen severský humor zde působí ještě nepatřičněji. Několik scén vytáhne vtip do až nesnesitelné trapnosti než se z ní stane opět vtip, přibývání náhrobků, zpětně odhalujících náboženskou příslušnost mrtvol jednoznačně motivuje k tomu zneužít film na drinking game a občasné závany zašlé mafiánské hrdosti (sbohem Wingmane) nutí zasalutovat k plátnu. Navíc koulující se mafiánský Indiány (mezi které se omylem vmísil i jeden Ind) nemáte na stole každý den. My kind of entertainment. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Slušný a vlastně poctivě vydělaný prachy holt nesmrdí a podivovat se nad Molandovou motivací k tomuhle remaku vlastního filmu absolutně nemá význam.  Boj sněžného pluhu s mafií jsem viděl relativně nedávno a byl jsem z něj nadšený, holt typicky severská černočerná mrazivá ulítlost. Americká verze je pak  lehce učesanější a trochu zkratkovitější či lépe stravitelná, jinými slovy i pro amerického deb..diváka konzumovatelná. Liam je ale dokonalej a místy mi kacířsky přišel lepší i než Skarsgard, ale to je asi jediné pozitivum. Bez znalosti by to možná vzhledem k mé oblibě podobných přímočarostí byla silnější trojka či i slabší čtyřka, ale takhle za dva. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že když bych věděl, že tento film remakem skandinávské divnosti Boj sněžného pluhu s mafií, tak budu hodně přemýšlet, zdali se na tento film vůbec podívám. Kór, když ho natáčel ten samý režisér. Takhle mě nalákal Liam Neeson, od kterého jsem čekal klasickou akční ždímačku, kterou mi poslední léta nabízí měrou vrchovatou. Tady to ale bylo trošku jinak. Vtipné momenty nebyly vtipné. Absurdita byla spíš směšně trapná. No…nenašel jsem na tom nic, co by mě za ty dvě hodiny bavilo. A co víc, jedná se o poměrně věrnou kopii švédského originálu, takže vlastně stejně zbytečný film jako například Funny Games USA. Jen škoda, že zrovna Liam Neeson zde mrhal časem… ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Řeka, která je ve filmu pokryta silnou vrstvu ledu, má však tak silný proud, že by nebylo možné, aby se na něm tvořil led. (ČSFD)
  • V New Yorku zrušili slavnostní premiéru na červeném koberci kvůli rasistické kauze britského herce Liama Neesona, který má ve snímku hlavní roli. Herec se v rozhovoru pro The Independent přiznal, že kdysi chtěl zabít černocha poté, co muž tmavé pleti znásilnil jemu blízkou osobu. Reportéři se o zrušení premiéry dozvěděli dvě hodiny před jejím oficiálním začátkem. Tato kauza měla také dopad na finanční stránku filmu v USA, kde si film po prvním víkendu promítání odnesl jen 10,8 milionů amerických dolarů. (Waltz)
  • Začiatkom roka 2017 bolo filmu zamietnuté povolenie na nakrúcanie v národnom parku Banff v kanadskej Alberte. Vysvetlením bolo, že Parks Canada namietal proti tomu, aby antagonista filmu bol domorodý Kanaďan. V parku sa tak nakoniec nenakrúcalo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama