Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že si původní severskou verzi prakticky nepamatuji a díky tomu jsem na Mrazivou pomstu koukal jako na původní film. I přes přítomnost Liama Neesona (který je pouze lákadlem a ve výsledku se do role vlastně ani moc nehodí) se nejedná o film, jakkoliv příbuzný s akčním filmem 96 hodin a vlastně se ani Mrazivá pomsta nedá nazvat akčním ani napínavým filmem. Je to ale opravdu zábavná a originální černá komedie, kdy se ctihodný občas, mstí za smrt syna. Film nebaví ani tak násilím (ačkoliv občas se divák zasměje nějakému tomu úmrtí) ale jednotlivými nápady (každém úmrtí je zobrazeno na obrazovce jako parte a spousta úmrtí se tak stane mimo záběr) a postavami. Oproti původní verzi to asi nepřináší mnoho nového, ale pokud jste jí neviděli, tato nová jí dokáže směle nahradit. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Osobitě pojmutý thriller s humorem s tuctama mrtvol. Ono odlehčení ho sice dělá jistým spůsobem zábavným, ale téma pomsty zavražděného syna v tak drsných přírodních podmínkách severského prostředí bych si dal raději s naprosto vážnou tváří. Ani padouši zde nevzbuzujou dostatečný respekt. A ta pozitivní indiánská poetika kolem stejně-tak prachsprostých drogových dílerů jako jsou hlavní záporáci, ta už je úplně WTF. Zvláštní filmový patvar, ne úplně vydařeně mixující americké thrillerové prvky s evropskou odvahou si hrát s diváckými očekávaními. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Řidič nesmí kličkovat na dálnici, zastavovat o jinej vůz, o zeď, o strom, troubit na slečny, pouštět volant, věnovat se stopařce, brzdit při smyku, překážet rychlejším, nadávat chodcům, zapomenout klíče od vozu ve voze, kouřit u pumpy, přejet šéfovi psa a vůbec … můžeš mi věřit, když ti tady povídám, řidič ten tvrdý chleba má. Liam Neeson pojal tu písničku od Ládi Vodičky po svým, přírodním i fyzikálním zákonům navzdory, ale ...alespoň teď i my na csfd víme, že řidič tvrdej chleba má. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Slušný a vlastně poctivě vydělaný prachy holt nesmrdí a podivovat se nad Molandovou motivací k tomuhle remaku vlastního filmu absolutně nemá význam.  Boj sněžného pluhu s mafií jsem viděl relativně nedávno a byl jsem z něj nadšený, holt typicky severská černočerná mrazivá ulítlost. Americká verze je pak  lehce učesanější a trochu zkratkovitější či lépe stravitelná, jinými slovy i pro amerického deb..diváka konzumovatelná. Liam je ale dokonalej a místy mi kacířsky přišel lepší i než Skarsgard, ale to je asi jediné pozitivum. Bez znalosti by to možná vzhledem k mé oblibě podobných přímočarostí byla silnější trojka či i slabší čtyřka, ale takhle za dva. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jediný význam zhlédnutí tohoto remaku je dle mého pouze v případě, že jste neviděli skandinávský originál se Stellanem. Což je i můj případ (a pravděpodobně se k tomu jen tak nedostanu) a vlastně jsem se těšil na další z pomstychtivých rolí Liama Neesona, jež jsou pro něj jako dělané (pevně doufám, že jich bude dostatek i po té pseudokauze). Cold Pursuit je spíše než drama černou komedií s hrozným hlavním záporákem (nejspíše záměrně) v režii stejného člověka jako originál (zajímalo by mě, jestli některé scény pouze replikoval). A z toho všeho vylezla neškodná sedmičková záležitost, u které jsem občas bohužel nevydržel pozornost a mírně se nudil. Rozhodně ale podobné žánrovky potřebujeme.. PS : Laura Dern je ve filmu opravdu hodně krátce. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Když Coxman (Liam Neeson) pouští unesenému klukovi klasiku, tak je to Dvořákův „americký“ smyčcový kvartet. (kuky)
  • Auto, v ktorom jazdí Viking (Tom Bateman), je elektromobil Tesla model X. (ČSFD)
  • Natáčení začalo v březnu 2017, natáčelo se v Kanadě v provinciích Britská Kolumbie a Alberta. (Varan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno