Reklama

Reklama

The Last Voyage of the Demeter

  • Velká Británie The Last Voyage of the Demeter (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již několikátá variace Stokerova "Drákuly", tentokrát zaměřená na onen neprobádaný úsek cesty přes moře do Anglie. Děj se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. (akisha)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na palubě lodi Nostromo, pardon Demeter, je vetřelec. Její útroby tepou hrůznými zvuky, na širém moři nikdo neslyší váš řev a členové posádky si na záda připínají čísla, v jakém pořadí se setkají s Bohem, který je opustil. Podstatný rozdíl je, že zatímco kocour Jones to kdysi dal, tady jdou mazlíčci na řadu jako první.. Vyjma Cunninghama jsem ani jedné postavě nevěřil, že je z té éry, minimálně deset minut navíc zaberou bezcílné konverzace ředící atmosféru a ten okřídlený transylvánský ork se až moc topí v hlíně digitálu. Očekávání ohledně mořeplavby z Varny do Whitby tak vystřídalo zklamání. Ty závěrečné náznaky s kongoidním doktorem Abrahamem už raději nijak dále nerozvíjet. Počkejme, co na poli Nosferatu předvede Eggers.. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Posádka rum nasává, krvesaj ji vysává.“ Pak není divu, že se Drákula s roztaženými křídly motá v ráhnoví jako ožralý netopýr. Dvouhvězdičková zážitková plavba s polopenzí a vcelku hororovým podpalubím, kde se krysám i mně hrůzou ježily chlupy i na zadku, bohužel se strašidelně tupým scénářem. Korunu tomu dali trikaři a paní v maskérně, velká fanynka Tolkiena, takže nás děsí Nosferatu s tváří Gluma a tělem anorektičky. LODNÍ OKÉNKO: [][] Čeho je škuner Demeter plný? ≈≈ Dementů. ≈≈ Dementních dialogů: „Proč chce upír do Londýna?“ Anna: „Protože v mé zemi už nezbyl nikdo, na kom by se krmil.“ Tvl, vycucal celou Transylvánii, 2 miliony vesničanů?! Chudák hrabě, napitej jak houba. ≈≈ Je plný beden. Největší hlína byla se psem, který prý roztrhal dobytek a pak i sám sebe! ≈≈ Dementů s neuceleným vzděláním. MUDr. Clemens ví, kde má nemrtvý srdce, ale v životě neslyšel o léčbě osikovým kůlem. [][] Nebo. Hrabě Annu vysával týdny, coby krevní konzervu, ale jí žádné špičáky nenarostly. Zato jednou kousnutý námořník se přeměnil na upíra rychleji, než bys řekl cucflek. Závěr pobavil. Bílá holka chtěla pohodlí a po východu slunce dojemně shořet vsedě, tak se zmocnila voru. Na černého zbyla zase jen kláda. Hnusný rasismus! ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Takhle zmařený potenciál. Ach. André Øvredal mě nadchnul svou Slečnou, která za mě patří k nejlepším hororům vůbec. Ale tohle se mu nějak rozpadlo pod rukama. Chápu záměr a asi chápu vizi, jak myslel, že to bude vypadat. Tísnivá atmosféra na moři v lodi obklopené mořem, navíc Dracula na palubě. Co by se mohlo pokazit? Scénář je ohavný a je to...hrozná nuda. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Snaživá režie, výborný obsazení a překvapivě draze působící výprava se pokoušejí udělat z Demetera skvělej film. Scenárista ale bohužel nedokázal přetavit těch pět knižních stran v něco lepšího, než jenom v rutinní, těžce neoriginální a nudnej horor, ve kterym se víc hraje na laciný jump scares než na atmosféru nebo budování charakterů. A tak impotentní scénář celou tuhle plavbu úspěšně sabotuje se stejnou vervou, s jakou Dracula masakruje posádku lodi Demeter. Kdo čeká Vetřelce na moři, či snad 30 dní dlouhou noc na lodi, bude smutnit nad dobře natočenou sračkou. Raději si znova dejte Coppolův masterpiece nebo výše zmíněné. Zamyšlení: Když si člověk uvědomí, že to mohl bejt psychologickej teror po vzoru Master & Commander říznutej brutálnim upírskym infernem - aniž by docházelo k většímu narušení předlohy, je to skoro na odpad! ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Tahle loď je neprokletá, bez otravných hlodavců a černých sběračů bavlny, posádka má námořnickou morálku, bez zálib na víno, potkaních stehýnek a toleranci k upířím kousancům. Poslední plavba lodi TheDement byla překvapivě sledovatelná, ale bohužel bez atmosféry, což mně u nejnovějších hororových filmů nesmírně sere a drásá nervy, to aby člověk chytal bronz ze čtení bichlatých románů z 18.století, nebo deníku středoškolské puberťačky. Na to jak je film unikátní vynález, jen výjimečně se někomu povede tu atmosféru tak uchopit, že se vžijete do role. Ještě aby mě ze šatníku děsil nabotoxovaný üpírek Edward a bezNosuferatu, napatlaným CGI mejkapem. Bez nápadu, bez invence, bez spádu, bez otazníku na konci. Bon Voyage, kapitáne! Negrula incoming 🧛🏽 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Film je adaptáciou jednej kapitoly "Denník kapitána'' z knihy "Dracula" od Brama Stokera z roku 1897. (Ronan)
  • Demeter má spojitosť s gréckou mytológiou. V starovekom gréckom náboženstve a mytológii je Demeter olympskou bohyňou úrody a poľnohospodárstva, ktorá riadi úrodu, obilie, jedlo a úrodnosť zeme. Hoci je väčšinou známa ako bohyňa obilia, vystupovala aj ako bohyňa zdravia, narodenia a manželstva a mala spojenie s podsvetím. (Arsenal83)
  • Draculov vzhľad ja založený na grófovi Orlokovi z neautorizovaného spracovania Nosferatu (1922). (Arsenal83)

Související novinky

Plavba s Drákulou našla režiséra

Plavba s Drákulou našla režiséra

02.10.2019

Po takřka dvou dekádách příprav to vypadá, že se Drákula konečně vyplaví směr Londýn. Hororový snímek The Last Voyage of Demeter totiž nejspíš našel režiséra. Tím by měl být André Øvredal (Noční můry… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

Reklama

Reklama