Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrají:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(více)

Recenze (220)

Merkin 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně úplně jiné než Dr. House(Ludsky má dceru a bývalou ženu, spoustu poměrně normálních, a nikoliv placených milenek, nekulhá, ba naopak je ve skvělé kondici, a navíc většina jeho případů je založena až na atypickém soucítění s lidmi, je mnohem akčnější, vpodstatě neléčí, ale splétá své osudy s policií, nemá víceméně žádný tým, jen spřáteléného šéfa a až naivně znepřáteleného kolegu, navíc ten naleštěný vůz:) Tak proč jen mě snímek nutí ke srovnání s americkým dr(který narozdíl od toho slovenského opravdu trpí pro svou nadměrnou inteligenci a maximální ego). 1)naprosto zbytečný(leč působivý) český dabing(Stránský používá stejné grify jako u Hause, takže v některých pasážích to vypadá, že by stačilo zavřít oči a ocitnete se mezi Camerovou a Cadiovou) 2)část scénáře(ať se snaží jakkoliv, některé pasáže, především ty arogantně vysvětlovací, jsou jak přes kopírák) 3)snaha zesměšňoavt špatné lékaře, nechuť léčit na ambulanci Díly jinak nejsou špatné, ale zbytečně zdlouhavé, délka série nedovoluje charaktery a osudy postav rozepsat a snaží se je vsunout do jednotlivých příběhů, což pak překrucuje celkový pohled. V rámci soudobé československé produkce slušná trojka, ale seriál si vysloveně přeje a nutí srovnání s Hausem(a tam je to slabá, hodně slabá dvojka). ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Tak jako trochu Houseovská kopie, která vsází spíš na šokující mluvu než činy, i když v těch našich zaprděnejch končinách, kde se všichni bojej něco říct, aby nepopudili kolegy, to je už trošku přes. Což nemyslím jako negativum seriálu, ale jako kritiku společnosti. Bohužel je tam ten slovanskej filmovej prvek. A to je příliš rodinných záležitostí a vztahů. Prostě neumíme dynamicky vykreslit charaktery postav za běhu. Musíme se s hrdiny seznámit prostředkem jejich rodin a to je nuda. I když Ludskyho exmanželka i dcera vypadají jako luxusní kurvy. Já nevim. Já mám zatím smíšené pocity, má to potenciál, moment překvapení i vtip, ale bojím se, že to sklouzne do ordinácie v ružovej zahradě XVII. _____________Tak jsem dokoukal všechny díly 1.série a musím říct, že mě mile překvapili. Sice to nemělo Houseovskou dynamiku, dějovou rychlost a zvratovost, ale jednalo se o nadprůměrný výkon na slovenskou televizi. Možná mi imponují arogantní a velmi inteligentní osoby, takže je můj úsudek zastřen anebo možná jen mám radost, že má někdo koule dělat něco po svém, protože většina ovcí(pardon-lidí) na to prostě nemá a schovává se v ulitě. Nebo jen otupěly a jsou nudný. Ať tak či onak - jste debilové, když to házíte do koše. ()

Reklama

Bouřka 

všechny recenze uživatele

Tak po prvním díle musím konstatovat velkou spokojenost. Je to moderní, je to současný, se skvělou muzikou. Hlavní hrdina je velmi charismatický a má nejlepšího českého dabéra. Kdybych nevěděla, že je to slovenský seriál, klidně bych si myslela, že je německý nebo francouzský. Na televizní seriál fakt povedený. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka Housa v každom smere. Trochu pozmenené aby to nebolo tak okaté, ale to si všimne snáď každý. Bohužiaľ musím konštatovať že aj keď je to o triedu vyššie ako moderné slovenské TV seriály, stále to u mňa nespĺňa ani ten televízny štandart. Maštalír sa tvári drsne a nemám ho moc rád, tak mi ako hlavný hrdia ktorý robí všetko na vlastnú päsť nesadol ani trochu. Po štvrtom dieli som seriál už aj odmietol pozerať, takže moje hodnotenie dávam na základe prvých 4 epizód, ktoré predsa len mohli dopadnúť aj horšie. ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Hodnotím slovenskou verzi. Že se bude jednat o parafrázi na House jsem pochopil už z českých ukázek na Primě. No a co. Horší, než tohle, je český dabing. Z principu dabing nechápu... originál má lepší zvuk, člověk pochopí o polovinu víc vtipů (pokud tam jsou) a ještě se něco přiučí z cizí řeči. Ale dejme tomu, že poslouchat Sandru a Lukase na TV Barrandov by asi bylo silný kafe... ale k***a, dabovat slovenštinu??? Musím tak dát zavděk internetu, bo nemám kabelovku. Jsem ročník, co zažil federaci jen v lavici základní školy... a po pěti dílech jsem nerozuměl až na jedno slovo úplně všemu. A přijde mi to naprosto normální. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Seriál, ktorý pozerá Ludskeho ex (Jana Kolesárová) v prvej časti, sú Odsúdené, ktoré vyrábala rovnaká spoločnosť ako Dr. Ludskeho. (matthew.17)
  • Seriál musel být přejmenován na Dr. Dokonalý a jeho další díly se ocitly v nebezpečí kvůli žalobě, kterou podali scenáristé první série Stano Dančia ml. a Roman Olekšák, kteří požadovali, aby společnost Slovenská produkčná nové jimi nepsané díly nevysílala. (Mr.Atsor)

Reklama

Reklama