Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrají:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(více)

Recenze (220)

mikhail odpad!

všechny recenze uživatele

Takto to dopadne, ked tvorca seriálu Odsúdené zoberie vulgarizmy a akože "akciu" z Odsúdených, pridá nové "nezvyčajné prostredie", "drsňáka" v hlavnej úlohe okopírovaného slovenského Dr. Housa (bohužiaľ bez jeho charizmy) a vznikne táto zlátanina. Neviem, kam speje dnešná televízia, ale podobný brak odmietam sledovať. Ak to bude mať za následok, že televíziu prestanem sledovať úplne...prosím nevidím v tom problém a dokonca budem rád. ()

Suzie1 

všechny recenze uživatele

Už to úplně svádí k tomu napsat, že se to bratrům Slovákům tentokrát povedlo, že ty hlášky jsou boží a že se celkem dobře vyznamenali. Pak si ale uvědomíte, že už jste něco hodně (rozumíte, HODNĚ), podobnýho viděli, jenom trochu na vyšším levelu. A joo, Hugh Laurie v o 6 let starším (!) a nesporně kvalitnějším seriálu House M.D...Tím to vlastně ztrácí na jakékoliv hodnotě, teda alespoń pro mě. Opakovaný vtip není vtipem a k tomu dabingu SLOVENSKÉHO (!!!) seriálu můžu říct jenom zatraceně velký WTF??! ()

Reklama

Phobia

všechny recenze uživatele

Šanci jsem téhle atrapě doktora House kříženého s primářem Sovou dala, ovšem další už nedostane. Pominu zřejmou vykrádačku, nepříliš charismatického hlavního protagonistu, prkenné+nesympatické herce i divný dabing (proč, kujva, to už nerozumíme slovenštině?! Navíc je hrubě přes čáru dát Ludskému stejný hlas jako doktoru Barákovi!). Blbé dialogy, scénář jak na školní představení a telenovelovitý vzhled se však ignorovat nedají. Není to možná tak strašné ve srovnání s ostatními seriály, co posledních 10-15 let vznikají ve střední Evropě a zasírají TV kanály, ale ztrácet čas u toho nehodlám. Nebudu hodnotit - za první díl bych dala 45-50%. ()

raiN[ratm] 

všechny recenze uživatele

Dr. Ludsky pláva na módnej vlne a prvých pár častiach sa drží veľmi solídne nad vodou. Významnú rolu v tom hrá najmä Maštalír, ktorému postava (na pohľad) egocentrického, cynického a neustále ironického doktora sadla. V širšom ponímaní tento seriál originalitou práve neprekypuje, no na slovenské pomery je to zaujímavý počin. ()

pufina odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě jednou uslyším porovnání s Dr. Housem a dotyčná osoba zažije můj hněv! Když jsem se o seriálu doslechla a ze všech stran to křičelo: ,,Slovensko má svého House." - skutečně jsem se jen smála a směju se do teď. Snaha napodobit Dr. House je tak neskutečně protivná (až to bolí) a dokonce bych řekla až ubohá. Slovensko nemá dost vlastních originálních nápadů a hle, je na světě pan diagnostik MUDr. Ludsky.. A teď vidím ještě jednu ostudu, tentokrát od nás - proboha, byla vážně potřeba nadabovat slovenský seriál? To jako opravdu dnešní lidi nerozumí ani slovo slovensky, že potřebují dabing? Nebo je to jen proto (a v tuhle možnost doufám spíš, abych se nemusela stydět), že když už je to česká televize, že i sebemenší prd musí být česky? Ať je to jak chce, nechápu proč dabing musel dělat Martin Stránský (pro neznalce dabér Dr. House) a ještě díky tomuhle, že člověk v tom slyší (,,českého") Gregoryho House, tak o to víc se mi to nelíbí.. A kdybych měla zavřít obě oči, tak můžu říct ještě jedno: Tomáš Maštalír se nezdá být jako špatný herec, ale potřeboval by si koupit od Hugha Laurieho pořádnou dávku originality a celkově té zajímavosti, kterou herci normálně mívají a kterou tady jaksi na něm postrádám.. A na úplný závěr ještě jedna poznámka pro ty, co si myslí, že House a Ludsky jsou dvě stejné postavy - pořiďte si dioptrie a při sledování se nerozptylujte! A přísahám, že jestli se tady najde fanoušek (který právě čte můj komentář), který sleduje House od úplného začátku jako já (a že je to už pěkných pár let) a příjde tomu dotyčnému a několikaletému milovníkovi House to, že jsou Daniel a Greg úplně stejní, tak ať mi napíše (abych zjistila v jakém vesmíru to žiju).. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Pôvodný desaťdielny seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. (ash99)
  • V osmém díle s názvem "Sterilná pravda" má v jednom ze záběrů Ludského (Tomáš Maštalíř) BMW jinou poznávací značku než obvykle, a to českou 9S3 4819 namísto slovenské BA 316KM. (jirka.jindra11)
  • V seriálu se často objevuje Ludského červené BMW, automobilka BMW je sponzorem seriálu. (simply)

Reklama

Reklama