Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Videa (56)

Trailer 1

Recenze (704)

Botič 

všechny recenze uživatele

James Franco ve své už tradičně zhulené poloze. Michelle Williams snad poprvé od Zkrocené hory nelítá po plátně hanbatá, zato full retarded a Mila Kunis konečně neuvěřitelně otravná. Jediný, kdo z toho jakžtakž vyšel se ctí je Rachel Weisz. Oz je film pro diváka se „správně“ otevřenou myslí, dětskou duší případně jakkoliv toxikovaným vnímáním světa – přesně takový, jakého ho slibovaly trailery. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

První půlku to ve mně vřelo, se slovy: „Tohle není film, to je jenom prachsprostá atrakce!“. Řetízkový kolotoč, ze kterého je vám šoufl, výrobek pro jediný účel – aby kápové v Disney měli na nové limuzíny. Jenže je tu jedno velké ALE. Ačkoliv vyznávám zcela jiný svět kinematografie, nakonec jsem si připadal jako jedinec držící redukční dietu, který navštíví cukrárnu se všemi jejími lahůdkami, zabalenými do pestrobarevných a na první pohled lákavých obalů a do jedné z nich se – v otupení smyslů – zakousne. Povrchní, já vím. Někdy holt člověk něčemu takovému podlehne zlehka. Poslední třetina výsledný dojem zlepšila a zakomponování technických vymožeností do pohádkového světa co do důvtipu připomínalo to nejlepší z ´Čaroděje´ z roku 1939, nebo Vaughnův ´Hvězdný prach´, který je stále důkazem, že pohádka se dá dělat i nepodbízivě a chytře. Takže nakonec….nakonec to nebylo tak hloupé a přeplácané, jak by se z katastrofálního traileru mohlo zdát. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pche, a že Avatar je príliš vy-efektovaný a farebný. Oz: The Great and Powerful ma toľko farieb, že ešte do teraz ani neviete, že také farby existujú. Ale inak, áno celkom sa bavil. Celý rozpočet išiel len na štetce a tempery, ale s dobrým obsadením a krásnymi čarodejnicami prichádza aj fajn zažitok, kde spoznávate nové novú krajinu, nové postavy a hlavne ultra pestré farby, ktoré ste ešte doteraz nevideli! Príbeh je klasika, ale finále je celkom fajn. 70% - 3* ()

Falko 

všechny recenze uživatele

James Franco - (Oz) +++ Mila Kunis - (Theodora) +++ Rachel Weisz - (Evanora) +++ Michelle Williams - (Annie / Glinda) +++ Zach Braff - (Frank / Finley) +++ Bill Cobbs - (Master Tinker) +++ Tony Cox - (Knuck) +++ Abigail Spencer - (May) +++ Bruce Campbell - (Strážca brány) +++ Produkcia: Joe Roth, Grant Curtis +++ (Videl v nemeckom 3D kine 19.03.13) +++ ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to slibně, Sam Raimi a James Franco opět spolu, tentokrát v klasické fantasy, kde se pomalu už kultovní režisér mohl odvázat. Hýří se barvičkami, odkazuje na Čaroděje ze země Oz z roku 1939, jenže tohle by svedl každý slušný filmař. V tomto případě jen zvládnuté řemeslo nestačí. Dospělejší styl Hvězdného prachu se nekoná, naopak další dětská pohádka s klasickými obrysy bez většího přetáhnutí. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (28)

  • Celý film sa natáčal v siedmich ateliéroch Michigan Motion Pictures Studios. (ludovit14)
  • V literární předloze je uvedeno, že čaroděj ze země Oz (James Franco) postavil Smaragdové město, avšak v tomto filmu už stojí. (janejudyjune)

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama