Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Videa (56)

Trailer 2

Recenze (704)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Světe div se, Raimiho vizionářský přístup a láska k technologickému pokroku z roku 1905 udělala svoje. Takže, pokud je na svém místě James Franco, který dokázal, že hlavní role umí ve spektáklech i ve vyloženě komorních dramatech o muži, skále a jedné ruce, Bruce Campbell v příšerné masce, Ted Raimi kdesi v davu, Danny Elfman nad notovým papírem... pak je všechno v naprostém pořádku. Epicentrum rozkoše je založené na přítomnosti praxinoskopu a jiných technických protoblbinách, na jméně Edisonově a na skutečnosti, že 3D má své karty pěkně vyložené na stole (do hloubky i ven z plátna) a vlastně jsem tak poprvé zažila to, co Kudrnatá holka už v roce 1991. Jaká to časová propast! Porcelánová holčička byla neskutečně sladká, ale pořád vám nějak nevím, která z čarodějek byla více k pomilování? Konečně pořádné dívčí války! #čsfdprojekce ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to slibně, Sam Raimi a James Franco opět spolu, tentokrát v klasické fantasy, kde se pomalu už kultovní režisér mohl odvázat. Hýří se barvičkami, odkazuje na Čaroděje ze země Oz z roku 1939, jenže tohle by svedl každý slušný filmař. V tomto případě jen zvládnuté řemeslo nestačí. Dospělejší styl Hvězdného prachu se nekoná, naopak další dětská pohádka s klasickými obrysy bez většího přetáhnutí. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No je to jasná pohádka pro děti, což by mě ani nevadilo, kdyby jí nechybělo víc fanatzie a hravosti. Veškerá tvůrčí fanatzie a filamřský um zařínal a končil na kýčovité barevnosti a to je málo. Naštěstí tu byla finálová část, která byla výborná a splnila všechno to, co jsem očekával od celýho filmu, tedy že mě otevře hubu a já budý jen říkat "dobrý, moc dobrý" . ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký spisovateľ Lyman Frank Baum napísal v roku 1900 rozprávkový román "Čarodejník z krajiny Oz" (The Wonderful Wizard of Oz) . Za veľkou mlákou, v Spojených štátoch amerických, je tento príbeh dodnes veľmi populárny. Táto literárna predloha sa dočkala viacerých filmových adaptácií. V roku 2013 sa nechal týmto dielom inšpirovať aj režisér Sam Raimi. Jeho "Cesta do krajiny Oz" (Oz: The Great and Powerful) je vďaka štedrej produkcii a kvalitnému hereckému obsadeniu, na čele s výborným Jamesom Francom, príjemným pestrofarebným nahliadnutím do ríše fantázie. Bola to svižná, nápaditá, energická, dobrodružná, popcornová, fantasy rozprávková jazda. **** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Obsahuje barvy, o kterých jsme doposud možná neměli ani potuchy, přejímá naivitu filmů z 30. a 40. let, je jako atrakce v lunaparku, ale hlavně je nesmírně sterilní a pramálo osobitá. U Sama Raimiho platí to, co u Tima Burtona před několika lety s jeho zmatenou Alenkou v říši divů. Výsledek je neosobní zakázka hollywoodských bossů, u které renomovaný tvůrce zřejmě plnil pouze roli přikyvujícího asistenta. Tenhle přeplácaný pouťový svět plný více i méně dobrých triků láká na varietního kouzelníka Oscara přezdívaného Oz, kterého po další z řady leváren a následném úprku vcucne tornádo a přenese ho do kouzelné země. Samozřejmě všichni víme, kam ho další kroky ponesou, ale dalo se to udělat s větší péčí. Přitom (lehce přetažený) stylový úvod natočený ve formátu 4:3 a černobíle docela navnadí. Jenže to by tu musel někdo řešit děj a vývoj postav i v následujících minutách. I s kýčem se musí umět zacházet. Co na tom, že všem třem čarodějnicím to docela sekne a že si James Franco natáčení musel užít? Rodinnou podívanou si představuju jinak! Příště prosím víc hravosti – a vlastně i fantazie!! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (28)

  • James Franco (Oscar Diggs) sa 2 týždne pred nakrúcaním učil mágiu so známym mágom z Las Vegas, Lanceom Burtonom. (ludovit14)

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama