Reklama

Reklama

Ďábelské líbánky

  • angličtina Devilish Honeymoon
TV spot

Obsahy(1)

Hvězdou výzkumného ústavu chemických závodů je docent Kostohryz (V. Brodský), kterého obdivují jak mužští kolegové, tak především kolegyně. Asistentky Dagmar (J. Brejchová) a Ester (I. Janžurová) jsou do něj dokonce zamilované, a to tak, že navzájem jedna druhou nesnášejí. Rafinovaná Dagmar jednoho dne sprovodí Ester ze světa a přinutí Kostohryze, aby se s ní oženil. Líbánky v hájovně se však zvrtnou v sérii smrtících událostí: Dagmar chystá na manžela nebezpečné léčky, neboť se dovtípí, že Kostohryz spolupracuje s policií na jejím usvědčení. Muži nezbude, než se bránit stejným způsobem. Všemu přihlíží popletený policejní kapitán Libíček (J. Libíček) se svou rázovitou řidičkou Alžbětou (J. Jirásková)… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (95)

zette 

všechny recenze uživatele

Ac jsem se snazil divat pozorne, tak me film, de facto az na vyborneho kapitana (Libicek) a jeho stylovou asistentku (Jiraskova) temer vubec nezaujal. Tento druh humoru je mi proste cizi. Podskalsky vzdy sazel na vyborne herecke obsazeni a svym dilem chtel oslovit co mozna nejsirsi skalu divaku (viz zakomponovani nekolika klipu s Neckarem), v mych ocich vsak film hodne pokulhava za Svetaky, Kulovym bleskem ci Bilou pani. Opet jsem se presvedcil, ze Brejchova neni zadna velka herecka a povazuji ji za jednu z vubec nejprecenovanejsich... ()

hemul 

všechny recenze uživatele

Zdenek Podskalsky natocil dve fantasticke komedie - Bila pani a Svetaci, - v zavese za nimi dve vyborne komedie Kam cert nemuze alebo Dabelske libanky. Dabelske libanky su vynimocne v tom, ze ide o uplny ulet. Maestry Brejchova a Janzurova a samozrejme tancujuca Ruzickova su vrcholmi. neuveritelne, ze ten isty reziser natocil taku skvaru ako Trhak ci Ohnive zeny. Nechapem to. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Koncem šedesátých let se dařilo filmovým parodiím, z nichž nejznámější je asi 'Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky' (1967). Nakonec, Václav Vorlíček uměl komedie hodně dobře. Zdeněk Podskalský však měl s humorem také co do činění a šlapal Vorlíčkovi na paty. Mimo jiné i touto svou vražednickou komedií parodující přízeň dvou žen k vynálezci a vražednické choutky jedné z nich, kterou se samozřejmě snaží chytit při činu policejní vyšetřovatel. Mimochodem, došlo i na hříšné lidí města pražského, ze kterých si své role v jedné malé scéně zopakovali Josef Vinklář coby inspektor Josef Bouše a František Filipovský coby detektiv Mrázek. Kvalitou výše zmíněné parodie sice snímek nedosahuje, ale má k němu hodně blízko. Spousta známých scén, pojatých humorem sobě vlastním, je zárukou dobré zábavy i po tolika letech od svého vzniku. Nakonec, herci měli údajně při hraní volný prostor pro svou seberealizaci dobrých nápadů, a je na nich vidět, že si to dobře užívali. Je to film, ke kterému se alespoň český divák rád vrací. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Film je hodný pozretia kvôli hereckým výkonom Brejchovej, Brodského i Libíčka. Scenár a niektoré scény, pri ktorých režisér robí z hercov ňoumov sa prehliadnuť nedajú. A ako čítam aj u kolegov, tak Podskalský bol v mnohom podobný dnešnému Troškovi. Bol to posledný film, ktorý som zhliadol z jeho dielne. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie plná černého humoru. O tom, jak se může změnit život nenapravitelného sukničkáře, když se dvě jeho favoritky rozhodnou ho dostat jen pro sebe. A berou to velmi cílevědomě, velmi osobně, velmi sobecky v zakrývání stop, až jde sukničkářovi nepřetržitě o život. Navíc parodické narážky na radu Vacátka a špetka narážek na vynikající komunistické zřízení. Docent Kostohryz (dobrý Vlastimil Brodský), vynálezce, svým pubertálně chtivým chováním připraví nejednu horkou chvilku nejen sobě, ale i ostatním zúčastněným. S vypětím veškerých svých sil bojuje o svůj holý život a ve chvíli domnělého konečného klidu se vrací vše znova na začátek. Dagmar (dobrá Jana Brejchová) se tak stává jeho první ženou, která mu připravuje překvapení na každém kroku. Je nelítostná ve své cestě za svým cílem a za uchránění své beztrestnosti a tak manipuluje a vraždí. Ester (Iva Janžurová) se pak stává Kostohryzovou druhou ženou, neméně ctižádostivou ve svých cílech. Kapitán Libíček (skvělý Jan Libíček) se snaží dopadnout toho pravého vraha. Z toho důvodu navádí Kostohryze do nových a nebezpečných situací ve prospěch spravedlnosti. Alžběta (dobrá Jiřina Jirásková) je Libíčkovou pravou rukou, která nakonec poklidnou silou dostává svého šéfa k oltáři. Příjemně zábavné. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu je zmínka, že hájovna se nachází v okresu Vimperk. V době natáčení filmu v roce 1970 však okres Vimperk neexistoval. Od roku 1960 je většina bývalého okresu Vimperk součástí okresu Prachatice. (adamc)
  • Natáčení probíhalo mimo jiné na Kokořínsku. (M.B)
  • Na začátku filmu je vidět budova Fakulty stavební ČVUT v Praze (Dejvice). (Winster)

Reklama

Reklama