Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Pip je sirotek z chudých poměrů, který vyrůstá u své přísné sestry. Aby si vydělal na živobytí, začne pracovat u velmi bohaté slečny Havishamové. Je to excentrická a podivínská stará panna, která žije v ústraní, nenávidí muže a již roky nevychází na denní světlo. Pip má za úkol dělat společníka její dvanáctileté chráněnce Estelle. Pip se do Estelly zamiluje, ta jím však pro jeho původ pohrdá. O deset let později se na Pipa usměje štěstí, když mu neznámý dobrodinec odkáže velké množství peněz. Pip se stěhuje do Londýna a rozmařilý život ve velkoměstě ho rychle mění v povýšeného snoba. Jako bohatý a perspektivní gentleman se znovu začne ucházet o svou dětskou lásku Estellu. Ale pravda o jeho dobrodiní a záhadně získaném bohatství může zničit vše, na čem mu záleží… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zfilmovat uznávaného klasika je pochopitelně výzva a Britové na výpravě nešetřilil, přesto to jediné, co mi utkví v paměti a představuje důvod vyloženě Nadějné vyhlídky nezavrhnout, je postava trestance ztvárněná Ralphem Fiennesem. Tenhle herecký chameleon je v podobných úlohách jako doma a dokáže svému hrdinovi vtisknout temnotu i tragiku. Vlastně co to povídám, za zmínku stojí i Helena Bonham Carter pro změnu v opačné pozici. Moje oblíbená představitelka extravagantních ujetých ženských postav nijak nezměnila svůj rejstřík, aniž by si uvědomila, že její zatrpklá hrdinka není Marla Singer, natož pak Černá královna z Alenky. Její afektovanost tady byla vyloženě na obtíž a srážela dojem z filmu nemilosrdně dolů. Netuším, jak dalece se na výsledku podepsal text Charlese Dickense, který přece jen patří do jiné doby, ale tohle drama je pro mě snadno zapomenutelnou záležitostí. Celkový dojem: 45 %. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení bylo poměrně ucházející (naprosto skvělí byli Helena Bonham Carter - jako obvykle - v roli zahořklé ženské ve svatebních šatech, a stejně tak i Ralph Fiennes, mladá dvojice nepodala tak dokonalý herecký výkon, ale pořád se na ně dalo dívat. Kostýmy, interiéry i exteriéry byly skvostné, hudba příjemná, kamera dokonalá, no a bohužel jediným zklamáním pro mě byl scénář - paradoxně právě kvůli scénáři jsem se zašel na film podívat. Charles Dickens by se možná divil, ale z jeho velmi zajímavého dílka vznikl chaotický příběh. Divák se ve filmu ztrácel, pokud vám utekla byť jediná věta, už jste nevěděli, co se na plátně děje. Je to velká škoda, pokud by si scénárista dal větší práci, umožnil by zároveň divákovi větší propojení s dějem, vtáhl by ho do filmu a nestalo by se tedy to, že divák sleduje film pouze vnějším pohledem, bez většího se ztotožnění s postavami. Škoda, přeškoda. ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Nová a ďalšia adaptácia Dickensovej knihy tentokrát opätovne zasadená do čias minulých (čias šľachticov - džentlmenov). Ak to porovnávam so spracovaním novodobím ( s Ethanom Hawkom a Paltrow) tak to vyznelo chladne a trošku i fádne....srdcervúci príbeh tu proste nezafungoval. A tak najzaujímavejšou postavou sa stala postava Heleny Bonham Carter. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Současně vzniklá televizní verze BBC je po prakticky všech stránkách lepší. Tedy až na výběr hlavního představitele, k němuž jsem měl výhrady už v příslušném komentáři. Zde ještě zaslouží poznámku slušná hudba, jinak je příběh velmi oploštěný, krácený, a mimořádně ukecaný, aby se vysvětlilo, co se nevešlo. Nejvíc to srovnání s britskou verzí je poznat na ztvárnění slečny Havishamové, kterou HBC podává jako další variaci na sjetou sebe sama (případ, kdy manželství s šílencem totálně herecky zabije nadějné vyhlídky talentované herečky), proti ní byla Gillian Anderson úplný poklad. Výsledek je takový hodně slabý průměr. Celkově se mi ovšem ze všech adaptací nejvíc líbila rozhlasová hra Českého rozhlasu :) (Viděl jsem ještě zpracování s Michaelem Yorkem, ale to mi bylo tak 8-9, takže si to skoro nepamatuju, jen uhoření slečny Havishamové, které tam bylo podané asi nejdrastičtěji ze všech verzí). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalšie filmové spracovanie nesmrteľného námetu od Charlesa Dickensa. Síce sa mi to seriálové z roku 2011 páčilo o chlp viac (výprava, kostýmy), no ani toto nebolo zlé. Oceňujem hlavne hercov, kde najmä v postave slečny Havishamové išlo jednoznačne o dobrý ťah - herečka Helena Bonham Carter jej dokázala dať svoj osobitý herecký rozmer. Láska si vždy cestu nájde, pokiaľ je skutočná.... aj keď sa jej kladú polená pod nohy. Zatrpknutosť a pomsta nič nerieši, len to pomaly človeka všetko strávi. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (175)

Zajímavosti (6)

  • Helena Bonham Carter, představitelka Miss Havisham, chtěla dotvořit vzhled své postavy tím, že by se jí na hlavě vyjímalo prázdné ptačí hnízdo. Režisér to ale nakonec zamítl. (ellegrey)
  • Většina filmových i televizních adaptací „Nadějných vyhlídek“ měla premiéru v období Vánoc. (DivX)
  • Dospělého Pipa hraje Jeremy Irvine, malého Pipa jeho mladší bratr Toby. (DivX)

Reklama

Reklama