Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Pip je sirotek z chudých poměrů, který vyrůstá u své přísné sestry. Aby si vydělal na živobytí, začne pracovat u velmi bohaté slečny Havishamové. Je to excentrická a podivínská stará panna, která žije v ústraní, nenávidí muže a již roky nevychází na denní světlo. Pip má za úkol dělat společníka její dvanáctileté chráněnce Estelle. Pip se do Estelly zamiluje, ta jím však pro jeho původ pohrdá. O deset let později se na Pipa usměje štěstí, když mu neznámý dobrodinec odkáže velké množství peněz. Pip se stěhuje do Londýna a rozmařilý život ve velkoměstě ho rychle mění v povýšeného snoba. Jako bohatý a perspektivní gentleman se znovu začne ucházet o svou dětskou lásku Estellu. Ale pravda o jeho dobrodiní a záhadně získaném bohatství může zničit vše, na čem mu záleží… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

elanius 

všechny recenze uživatele

(87/2013) / Už keď som sa rozhodol, že pojdem do takejto klasiky mi bolo jasné, že by to mohlo aj trochu boleť. Toto očakávanie sa splnilo do bodky. Ťažkopádny film, ktorý je treba rozdýchavať hlavne zo začiatku, od takej polovice sa to dopozerať dá aj s tým, že si človek uvedomí, že vlastne nesleduje až takú tragédiu. Nepochybne je to kvalitne urobený film, mňa ale nemal čím výraznejšie zaujať. (5/10) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ďalší film od Newella, ktorý podľa mňa vôbec nesklamal - a to aj napriek početným negatívnym recenziám (koniec koncov ako aj pri jeho predchádzajúcich dielach). Adaptácia Dickensovho románu dopadla napokon lepšie ako som čakal. Aj keď to bolo na môj vkus až príliš zapletené všetko a miestami náročné na pochopenie, že kto vlastne hrá v tom celom príbehu akú rolu. Ale keď sa chce, tak človek pochopí všetko a vie si nájsť pekné súvislosti, veď tak ako aj v knižnej predlohe. Takže napriek tej zdĺhavosti celého príbehu a niektorých problémov s hľadaním súvislostí to bolo veľmi vydarené. No a čo treba určite vyzdvihnúť, tak to je vynikajúco vystihnutá historická atmosféra vrátane londýnskej kulisy a skvelo vybratých kostýmoch. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Predlohu tohoto Dickensovho románu nepoznám, preto mi prišlo prvé zoznámenie s ním trochu komplikované. Hlavne k záveru ako keby chceli tvorcovia vyblafnúť na diváka všetko a chýbala tomu postupnosť. Inak sa námet podobá iným Dickonsonovým dielam, obsahuje viacero jeho klasických znakov. Herecky fajn, taký štandart. V niektorých momentoch ma to však nudilo a nevedel som si k postavám vytvoriť taký vzťah, aby mi na nich záležalo viac. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Kovářský tovaryš vyměnil košili chuďase z příze za zdobné knoflíčky, zvednuté límce a drahé kabátce netušené přízně. Smetl pavučiny a otrhal trny z mého srdce. Nespustil oči z hvězd, starajíce se o jejich štěstí, Ralph Fiennes - to přitažlivý charakter na druhé straně cest. Těžký ponurý vzduch, který se na hladinu snesl, musit osud snést. Nesoucí si léta kříž, ochořela chuděra, podvedená, zakletá mrtvá nevěsta, rozřezána bolestí. Svatební závoj se ve vlasech třepí, vzplál, uhořela v žáru ze samých starostí. Přec dojde naplnění cit, který vyhlíží tak nadějně, spojí se ruce lásky lady a gentlemana pokojně. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Zkoušel jsem nejprve přečíst knihu, ale po pár stránkách jsem zjistil, že tohle prostě nepůjde. Filmová verze mi přišla pro to lepší a říkal jsem si, že mě možná film dožene k přečtení knihy, jak už se tomu několikrát v mém případě stalo. Bohužel. Nepřečtu si to. Film začal úplně stejně jako kniha, tak předpokládám, že je to jedna z mála adaptací, která se striktně drží knižní předlohy a to by nemuselo dopadnout dobře. Asi se s Dickensem nesnesu. Ale musím uznat, že postava slečny Havishamové je dokonalá. Jinak vlastně nevím, co hledat v tom filmu za příběh. Stále jsem hledal nějaký ten hlubší děj, ale stále jsem se pohyboval na samém okraji příběhu a najednou byl konec. Možná je to mnou, možná je to příběhem, ale čekal jsem víc. Ústřední duo herců taky neni zrovna trefou do černého. Ale zas úplnej propadák to není. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (6)

  • Helena Bonham Carter nosila po celou dobu natáčení jen jednu botu, protože přesně tak slečnu Havisham popsal sám Dickens. (DivX)
  • Většina filmových i televizních adaptací „Nadějných vyhlídek“ měla premiéru v období Vánoc. (DivX)
  • Dospělého Pipa hraje Jeremy Irvine, malého Pipa jeho mladší bratr Toby. (DivX)

Reklama

Reklama