Reklama

Reklama

Frankenstein

(divadelní záznam)
  • Velká Británie National Theatre Live: Frankenstein
Trailer 1

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (67)

mcvpn 

všechny recenze uživatele

Frankenstein je moja obľúbená kniha a asi práve preto som veľmi kritický voči všetkým filmom o ňom a jeho monštre. Táto verzia by mi asi ale nesedela aj keby som ju nečítal vôbec. Videl som verziu kde bol Cumberbatch monštrum, i keď si osobne nemyslím, že by vyzeral v tej druhej verzii pôsobil sympatickejšie... ()

Ellimere 

všechny recenze uživatele

This is you universe, Danny Boyle! And it is awesome. Úžasná inscenace, ani příšerný camerový rip, ve kterém jsem to viděla nemůže zabránit emocím, které přímo tečou z obrazovky. Herecké výkony jsou naprosto geniální (viděna alternace Cumberbatch=Frankenstein, Miller=monstrum), ale možná byl vynálezce o trochu lepší. Nesplněný sen, co by česká divadla chtěla být, ale bohužel nejsou. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Když zvěsti nelžou. I kdyby National Theatre Live existovalo jen proto, aby nám zprostředkovalo srostlou hereckou dualitu, stálo by to stonásobně za to. Frankenstein totiž nejen v mnou zhlédnuté variantě Cumberbatch = The Creature, Miller = Victor přesahuje divadelní mantinely, řeže do diváka hrubou silou, odlehčuje na nečekaných místech, vizuálně podmaňuje a dopadem mě rozkládá tak, že nemám ještě druhý den slova. Nejomamnější cesta z čistoty do temnot a nejen díky ústřednímu dvojitému výkonu také povýšení věčného příběhu na dojemnou nesmrtelnost. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Viděno naživo! Dokonalý a dechberoucí zážitek! Byl to den, kdy se mi změnil pohled na divadlo! V roli monstra byl Miller a byl dokonalý, každopádně pro srovnání bych rád viděl i alternaci s Cumberbatchem. Boyle vytvořil své klasické dílo - plné rozmáchlosti a opulentnosti. Avšak vytvořil ho jinak, než tuhle klasiku známe doposud - přitažlivěji. Občas mu to sice nevychází a některé záměry se míjí účinkem, přesto Boyle zachoval tvář tohoto studeného románu takovou, abychom vyznění jeho syrovosti pochopili do důsledku. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Hodnocení verze Cumberbatch - Monstrum, Miller - Dr. Frankenstein: Ačkoliv herci ve vedlejších rolích občas poněkud kazí dojem, hra se scénou je úchvatná, scénické střihy a tedy filmové vyprávění vychází Boyleovi na výbornou a přestože Miller v roli Frankensteinea občas prostě nestíhá, Cumberbatch je tu naprosto FENOMENÁLNÍ!!!! Věřím, že obrácená varianta může být mnohem vyváženější, Monstrum je vděčnější role (tzn. Miller může zazářit víc) a Cumberbatch je zase mnohem lepší herec, tedy i s méně vděčnou rolí si nejspíš poradí špičkově... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Hry se od sebe sice neliší scénářem, ale v závislosti na tom, zda monstrum/Frankensteina zrovna hraje Benedict Cumberbatch či Jonny Lee Miller se lehce mění prostředí i pojetí charakterů. Zdroj: Program k představení (DaViD´82)
  • Danny Boyle si s myšlenkou na zadaptování Frankensteina na divadelních prknech pohrával již před 15 lety. Zdroj: Program k představení (DaViD´82)
  • V hlavních rolích se pravidelně střídají Benedict Cumberbatch a Jonny Lee Miller. Oba se představí jak v roli monstra, tak i Frankensteina. Režisér si od tohoto nevšedního principu slibuje, že to hercům umožní mnohem lepší vcítění do obou rolí. Zdroj: Program k představení (DaViD´82)

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Reklama

Reklama