Reklama

Reklama

Osoba třetí, číslo jednotné

(festivalový název)
  • Bangladéš Third Person Singular Number
všechny plakáty

Obsahy(1)

Když se Rubin přítel Munna dostane do vězení, zůstane Ruba sama, bez domova a bez podpory své rodiny, která s jejím vztahem nikdy nesouhlasila. Aby přežila v ulicích Dháky, musí překonat mnoho překážek, než se jí podaří dosáhnout nezávislosti. Moderní, stylově novátorský film Third Person Singular Number otevírá otázku, zda je konzervativní bangladéšská společnost schopná přijmout ženu, která si se svým životem umí poradit sama.  

Režisér Mostofa Sarwar Farooki, který je považován za jednoho z nejvlivnějších bangladéšských filmařů, vytvořil film balancující na pomezí osobního a sociálně-kritického dramatu. Stylovým pojetím, ale i otevřeným přístupem k aktuálním problémům předznamenává nástup nové generace bangladéšských filmových tvůrců. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (6)

Kult.cz (Pavel Růžička)

"S přibývajícím časem dynamika vyprávění mizí, až se s narůstajícím kulturním odcizením vytrácí úplně, a ani totální přesycenost filmu obrazy dost možná nejhezčí herečky celé letošní filmové přehlídky už tuto zjevnou propast mezi tvůrci a obecenstvem nedokáže překlenout." více

Reklama

Reklama