Reklama

Reklama

Talisman

  • USA The Lucky One (více)
Trailer 1

Loganův život ovlivnily tři vojenské mise v Iráku. Fakt, že je stále naživu, považuje za dílo náhody. Vždy unikl smrti jen o vlásek. Při první misi, když se po útoku s jednotkou shromáždili v troskách domu, tam uviděl ležet v prachu fotografii dívky. V okamžiku, kdy pro ni šel, explodoval na místě, kde stál, granát a tři jeho přátelé zemřeli. Logan si nechal snímek jako talisman a byl přesvědčený, že ho ochraňuje. Od té doby totiž neměl ani škrábnutí. Po návratu domů se rozhodl, že dívku vyhledá a poví jí o tom, jak byla jeho strážným andělem. Zjistí, že žena na fotce se jmenuje Beth, najde její adresu. Nechá se najmout do psího centra, které vede její rodina. I když mu Beth zpočátku nevěří a sama má v životě komplikací dost, rozvine se mezi nimi románek, který dává Loganovi naději, že by Beth pro něj mohla znamenat víc, než jen obrázek pro štěstí. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (290)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Příběhů Nicholase Sparkse jsem četl a viděl skutečně dost a s klidem mohu prohlásit, že veškerá jeho tvorba je pouze kardinální kýč z něhož klišé přímo kypí - očekávat proto cokoliv jiného je přinejmenším naivní. Na druhou stranu musím uznat, že ne všechny jeho knížky jsou špatné a nečitelné - některé jsou zkrátka jen podané vkusně a některé ne. Talisman patří bohužel do té druhé kategorie a je tedy zřejmé, že když není dobrá předloha, její filmová adaptace taky slavná nebude. Mně osobně se na tomto filmu líbila snad nejvíce hudba a výprava, ostatní bylo průměrné či podprůměrné. Změny, kterých doznal scénář oproti předloze, byly naprosto k ničemu, chvílemi (zejména díky přeslazeným dialogům) spíše uškodily. No a Zac Efron? Jak to jen říci... Konstantní výraz týraného štěněte na mě zkrátka nefunguje. Na koho ano, nechť si připočte hvězdu k dobru. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Stačí napsat: Film podle Nicholase Sparkse a je jasno, která bije. Talisman je tím nejhorším příkladem romantiky, jaký jen může být. Všechno je jasné po pár minutách a divák se dál bohužel jen nudí, protože Hicks přes veškerou snahu nedokáže film zásadněji zachránit. Je sympatické, že se občas pokouší o hezké záběry, které jsou mnohdy kýčovité až běda a servíruje velmi slušnou, leč strašně krátkou úvodní iráckou sekvenci, ale bohužel to nestačí. Příběh nemá čím zaujmout a je děsivě nudný. Mluvit o hereckých výkonech asi není fér, když se po zúčastněných ani nechtějí. Efronovi stačí, aby tu byl, pěkně vypadal, občas zaplakal a odhodil triko, totéž (bez toho trika:)) platí o Schilling. Nebýt hláškující babičky, bylo by to asi ještě horší. Černobílost charakterů, kdy mariňáci jsou ti nejdokonalejší chlapi pod sluncem a nemají špatné vlasnosti, výsledku taky nepřidá. Řemeslně sice slušná, ale jinak naprosto zbytečná romance. 40% ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Talisman je typickým příkladem tzv. ameriky v prášku. Je tam zahrnuto vše americké - válka, vlastenectví a tak dále. Dále se rodině v tomto příběhu stanou všechny možné pohromy, které si dokážete jen představit a normální rodina by je nestačila zažít ani během několika generací. Takže mě si Talisman v žádném případě neomotal kolem prstu a to i navzdory tomu, že Efron mi tu ani zas tak nevadil a celý příběh je jedno velké klišé a útok na průměrného amerického, takže podprůměrného světového konzumenta. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Původně jsem plánovala nekonfliktní tři, ale: Film vrství klišé na klišé, dramatický oblouk vystaví na opravdu zvláštním základě (mám fotku tvého bratrance z Iráku, tzn. že jsem šmírák?), Zacovi traumatizovaného drsňáka, který přežil tři štace v Iráku, rozhodně nelze uvěřit a závěrečný zvrat, který mu otevřel cestu k milované Taylor Schilling, mě naprosto rozsekal - smíchy. Talisman se určitě nijak výrazně neliší od zbytku hollywoodské romantické produkce, nyní si však zahrává se seriozním vedlejším tématem (váleční veterání si hledají místo ve světě), zatímco hlavní příběh a vizuály ze všeho nejvíce připomínají Danielle Steele. (Však víte: všichni jsou krásní, sluníčko svítí, krajina je jako malovaná.) ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, to by som kecala, nebolo to ani výnimočne úchvatné či dojemné, vlastne to bola taká sladká limonáda. Dámy určite poteší pohľad na Zaca Efrona a pánov jeho krásna partnerka a vizuálna stránka tiež stojí za zmienku. Mne osobne prekážalo, ako sa vo filme riešili malicherné volovinky, ako fotografia, ktorej sa prikladala neuveriteľná doležitosť a vážne mi nebolo jasné, prečo to hlavný hrdina nevysvetlil hneď na začiatku. Zrejme by potom v príbehu chýbal nejaký ten dramatický zvrat, ale v tomto prípade bol postavený na hodne vrtkých nožičkách. Je to jedna z príčin, pre ktoré na mňa film robil dojem nedomysleného, amatérskeho pokusu o niečo silnejšieho a žiaľ neúspešne. Napriek tomu si však zaslúži plné a poctivé 3*. Oddychovka pre nenáročného diváka na večer vo dvojici. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse. (Alizze)
  • Talisman je v pořadí už sedmým filmem natočeným podle knih Nicholase Sparkse a současně čtvrtým, který přivádí na filmové plátno Denise Di Novi. [Zdroj: nicholassparks.com] (Lolita)

Reklama

Reklama